PAISATGES - LANDSCAPES

DE LA VALLALTA AL MÓN


Projecte a realitzar del 6 de febrer al 3 de març.

Exposició pública dels resultats de l'1 al 3 de març a l'espai Ca l'Arturo de St. Pol de Mar


A Europa el concepte modern de paisatge és molt recent, no apareix plenament fins el segle XIX de la mà d'escriptors i artistes del moviment Romàntic. Tanmateix, a d'altres cultures, com la xinesa, ja parlaven del paisatge tal com nosaltres l'entenem avui dia fa més de 1.500 anys. El paisatge sorgeix quan l'home mira el seu entorn amb actitud contemplativa i de gaudiment estètic, ja es tracti d'un entorn natural (una muntanya, per exemple), ja d'un entorn modificat per l'home (un poble, uns camps de conreu...). L'estudi del paisatge ens ajudarà a prendre consciència del mateix així com de la importància de protegir-lo. Des d'un punt de vista ecològic és necessari entendre les relacions que hi ha entre el relleu, el clima, la biologia i la cultura.

Per això, en aquest projecte aprendrem a observar els paisatges que tenim a l'entorn de la Vallalta, tant a nivell estètic, com d'organismes que hi viuen (BIOCENOSI), com de les característiques geogràfiques i climàtiques (BIÒTOP) que els caracteritzen. Però, com que no vivim en un medi aïllat, ho complementarem amb l'estudi i caracterització dels principals paisatges del món.

Aquest treball d'observació, documentació i creació artística es publicarà en dos formats:

  • Per una banda s'obrirà al públic una exposició a Ca l'Arturo de l'1 al 3 de març per tal que tothom qui ho vulgui, pugui venir a veure els vostres treballs presentats i on presentareu personalment la vostra feina realitzada.
  • Aquest treball també es publicarà digitalment. Aquesta publicació consistirà en un mapa global de la zona de la Vallalta on s'hi podran localitzar els paisatges que heu escollit presentar i el treball de documentació que hi va associat.

Així que ara toca preparar-se molt bé, treballar de forma molt seriosa i cuidar molt tot allò que realitzeu per tal que el resultat final sigui d'allò més gratificant tant per vosaltres com per tothom qui vulgui gaudir-ne.