25N 2019

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

Aquest dia es commemora la data en què es produí el violent assassinat de tres germanes, activistes polítiques, en mans de la policia secreta de la dictadura de la República Dominicana al 1960. Per al moviment popular i feminista d’aquest país centreamericà, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. Al 1981 aquest moviment va iniciar la commemoració amb una convocatòria anual i al 1999 l’Assemblea General de Nacions Unides va assumir la reivindicació.

Es commemora arreu del món per denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones, que té el seu origen en la manca d’equitat i la discriminació, i per reclamar la seva eliminació.

A l'Institut Les Vinyes també hem volgut commemorar aquest dia. I ho hem fet la participació de tot l'alumnat d'ESO i Batxillerat i tot el professorat.

Cada classe ha dibuixat tres siluetes grans en paper negre en memòria de les 50 dones que han mort a Espanya aquest any (de gener a octubre) a causa de la violència de gènere. Dins d'aquesta silueta s'hi han enganxat papers de color lila amb hashtags relacionats amb aquest tema. Les siluetes estan penjades a les parets de les escales de l'edifici.

El professorat hi ha participat creant l'Iceberg de la Violència de Gènere.