Grau Mitjà SOS

En què consisteix aquest Grau?

La titulació de Salvament i Socorrisme pertany a l’àmbit de les activitats físiques i de l’esport, i es pot cursar dins dels ensenyaments esportius de règim especial (titulació LOE). 

El cicle inicial d’aquests estudis capacita per dinamitzar, instruir, dirigir i concretar la iniciació al medi aquàtic i esportiva en salvament i socorrisme, i per organitzar, acompanyar i tutelar els socorristes i usuaris en la participació d’activitats, competicions i esdeveniments propis d’aquest nivell, tot això d’acord amb les directrius que s’estableixen en la programació de referència, les mesures de prevenció i rescat necessàries per garantir les condicions de seguretat dels usuaris en piscines i instal·lacions aquàtiques (intervenint-hi amb eficàcia en l’ajuda o el rescat en cas d’accident) i el nivell òptim de qualitat que permeti la satisfacció dels socorristes i usuaris de l’activitat i la instal·lació.

Té una durada de 495 hores. Si se supera el curs, s’obté el certificat de cicle inicial de Salvament i Socorrisme.
 

El cicle final capacita per adaptar, dirigir i dinamitzar l’entrenament bàsic i el perfeccionament tècnic en l’etapa de tecnificació esportiva de salvament i socorrisme; organitzar, acompanyar i tutelar els esportistes i usuaris en la participació d’activitats, competicions i esdeveniments; gestionar els recursos materials necessaris i coordinar les activitats dels tècnics a càrrec seu, i organitzar activitats, competicions i esdeveniments dels nivells d’iniciació esportiva, garantint la seguretat dels usuaris d’activitats aquàtiques i d’espais aquàtics naturals, fent una vigilància permanent i eficient, preveient situacions potencialment perilloses i intervenint de forma eficaç davant un accident o situació d’emergència, tot això d’acord amb les directrius que s’estableixen en la programació de referència i amb el nivell òptim de qualitat que permeti la satisfacció dels socorristes i usuaris que participen en l’activitat, i d’espais aquàtics naturals.

Té una durada de 660 hores.

Aquests cicles inicial i final es poden fer en un o dos cursos acadèmics. Té una durada de 1.155 hores.

Aquests estudis es poden combinar amb el Batxillerat Esportiu del nostre Institut.


Sortides professionals

Sortides acadèmiques

Les persones que superen el cicle inicial obtenen un certificat que els permet accedir al món laboral, com a:

Les persones que superen el cicle final obtenen un títol de tècnic esportiu o tècnica esportiva, que els permet accedir al món laboral, com a:

Les persones que superen el cicle inicial obtenen un certificat que els permet accedir:

Les persones que superen el cicle final obtenen un títol de tècnic esportiu o tècnica esportiva, que els permet accedir:

Com accedir-hi?

Com fer la preinscripció?

1- Tenir el títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (o equivalent a efectes acadèmics) o haver superat el curs específic per a l’accés als cicles formatius de grau mitjà o la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys. Les persones que no compleixen aquests requisits han de superar una prova general d'accés. Per presentar-s’hi cal tenir com a mínim 17 anys l'any que es fa la prova.


2- Superar una prova específica d'accés, que acredita la competència professional de dominar les tècniques bàsiques de la natació relacionades amb el salvament i el socorrisme amb nivell suficient per desenvolupar les funcions pròpies de la iniciació esportiva. Aquesta prova té assignada una càrrega horària de 120 hores en el títol, sobre la durada total del cicle inicial. (Enllaç Inscripció prova específica d'accés)

Per accedir al cicle final cal haver aprovat el cicle inicial de l'especialitat.

Per cursar aquests ensenyaments cal formalitzar la sol·licitud i presentar-la al centre i per a l'ensenyament demanat en primer lloc.

Per a l'assignació de les places s'ordenen les sol·licituds segons la puntuació obtinguda en sumar el següent:

Les sol·licituds que tenen la mateixa puntuació s'ordenen a partir d'un número de desempat que s'obté per sorteig.





Cost del cicle

Pel que fa a l'import de la matrícula, vegeu els documents que detallen els preus públics en els centres dependents del Departament d'Educació.

Consulteu els supòsits d'exempcions i bonificacions generals i específiques a l'apartat de preus públics: Cicle Inicial; Cicle Final; Grau Superior

Trobareu més informació al web preinscripcio.gencat.cat.


Matèries i continguts que s'imparteixen

Els continguts s'organitzen en mòduls, que es distribueixen en dos blocs: el bloc comú, format per mòduls que constitueixen les bases científiques i psicopedagògiques necessàries per a l’inici, l’adaptació i el perfeccionament de l’especialitat, tots relacionats amb l’entorn social; el bloc específic, format per mòduls relacionats amb els coneixements de caràcter científic, tècnic i pràctic corresponents a la modalitat, disciplina o especialitat esportiva. Dins d’aquest bloc específic es cursa la formació en centres de treball, entitats i empreses de l’àmbit de l’activitat física i l’esport que ofereixen activitats relacionades amb el Salvament i el Socorrisme per tal de poder aplicar els coneixements i les destreses adquirits.

Cicle inicial (495 hores)

Prova específica (120 hores)

Mòduls del bloc comú (80 hores)


Mòduls del bloc específic (295 hores)

Cicle final (660 hores)

Mòduls del bloc comú (180)


Mòduls del bloc específic (480 hores)