LA NOSTRA

CIUTAT

EPSILON :


CATALÀ :

En aquesta pàgina us explicarem com seria la nostra ciutat del futur, millorant alguns aspectes de la ciutat on vivim.

ENGLISH :

On this page we will explain what our future city would be like, improving some aspects of the city in which we live.

CASTELLANO :

En esta página os explicaremos cómo sería nuestra ciudad del futuro, mejorando algunos aspectos de la ciudad en donde vivimos.

1) Llançament del repte per part de la regidora d'educació.

El passat dilluns 17 de setembre va venir la regidora d'educació, Esther Salat, ens va llençar el repte i va fer un discurs sobre la seva vida treballant a l'ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Després li vam fer unes preguntes i ens les va intentar contestar. Una de les preguntes que li vam fer va ser: Què necessita un ajuntament per estar ben organitzat i mantenir-se en bon estat? Ens va contestar que es necessita diferents treballadors per les regidories. La nostra conclusió es que la xerrada que ens va fer va ser molt interessant.

Article escrit per: Jordi, Joanna, Ariadna, Yone i Marti.
2) VISITA A L'AJUNTAMENT SANT CUGAT

El dia 24 i 25 de setembre, tots els alumnes de primer d'ESO vam anar a l'Ajuntament de Sant Cugat.

Primer de tot, a les 9.20 del matí vam anar caminant fins a l'antic Ajuntament, a la plaça Barcelona.

Els nostres guies, en Jorge i la Mar, ens van explicar que l'antic Ajuntament era una botiga de queviures.

A continuació, vam anar caminant un altre cop cap a l'actual Ajuntament de Sant Cugat. A diferència de l'antic aquest era més gran, més modern, més treballadors...

La Mar i en Jorge ens van portar a la Sala de Plens: allà vam fer quatre partits polítics (el verd, el lila, el taronja) i finalment, la població.

Aquests partits polítics eren de com volíem millorar la nostra ciutat. La població va votar i va decidir que qui havia de guanyar era el partit polític taronja.


3) TALLER "CONSTRUINT CIUTAT"

El passat dilluns dia 8 van venir uns estudiants de la universitat i ens van fer un taller sobre com volíem que fos la nostra ciutat. Primer ens van explicar que es una ONGD. Després ens van dividir en dos grups i ens van donar dos mapes molt grans de plàstic i buits: ens anaven donant cartes com si fos un Monopoly. Les cartes indicaven el que havíem de posar o treure a cada moment a la nostra ciutat. A un grup no li paraven de donar cartes molt bones i els va sortir una ciutat molt tecnològica, mentre que l'altre ciutat va patir un tsunami i un incendi i va sortir un poble molt rústic. Després d'això li vam posar nom a la ciutat o poble i a continuació la vam presentar.

Article escrit per: Miquel, Andreu, Martí, Naila i Nayara.

Octubre del 2018.


4) CONEIXEMENT DE REGIDORIES:

El passat 10 d'octubre vam fer una activitat de les cinc regidories:

1) Medi ambient

2) Benestar i ciutadania

3) Habitatge i equipaments

4) Cultura educació i esports

5) Mobilitat i transport

Vam fer uns grups i ens van repartir a cada grup uns papers on hi havia unes descripcions de les diferents regidories en català, castellà i anglès on havíem d'endivinar de quina regidoria es tractava.

I així fins que vam acabar totes les regidories.

Article escrit per: Paola, Màriam, Dayana i Iker.