La nostra ciutat DELTA

Llançament repte a la Sala d'Actes

EL passat dilluns 18 de setembre de 2018, la regidora Ester Salat va venir al l'institut Arnau Cadell per fer-nos un llançament d´aquest nou projecte prime la regidora es va presentar i després ens va explicar en què consistia aquest nou projecte. Tot just acabat hi va haver un torn de preguntes, on els diferents grups van preguntar: dos preguntes. Finalment la regidora es va després se'n va anar.I em va convocar a insti-lo de nou a l'ajuntament.


Visita a l'ajuntament

Els dies 24 i 25 de setembre vam anar a visitar a l'ajuntament de Sant Cugat . Primer, vam anar les classes C i D i finalment van anar les classes A i B.

Primer de tot, vam quedar a la plaça de Barcelona (la plaça de l'antic ajuntament) i ens van explicar que abans de ser un ajuntament era una tenda per poder menjar.

Vam anar a l'actual ajuntament ja que haviem de fer una activitat de polítics i ciutadans, aquella activitat consistia en que nosaltres haviem de fer-nos passar per polítics i ciutadans majors de 18 anys.

Els ciutadans van exposar les seves propostes per intentar millorar la ciutat i a continuació van aparèixer els polítics per representar les seves idees per fer d'aquesta ciutat un lloc millor.

Finalment els ciutadans van votar al millor partit polític i aquest va passar a ser el responsable del poble i ocupar l'alcaldia.
L'antic ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Escoltant com ens expliquen una activitat...


Taller construim una ciutat

El passat dijous 4 d'octubre van venir tres persones d'una ONG anomenada Enginyers sense fronteres . Ens van explicar que el que feien era ajudar a les ciutats pobres del món, com Maputo.

Vam dividir el grup Delta en dos subgrups, per fer l'activitat. L'activitat consistia en treure unes cartes i havies de evolucionar la ciutat segons les cartes. De vegades eren desgràcies i d'altres beneficis.
ACTIVITAT DE CIUTAT DE C.S

El passat 24 de setembre vam fer l'activitat de socials de conèixer les ciutats mes avançades tegnologicament. Després vam omplir una fitxa sobre els següents aspectes:

  • Que ens agrada i que no ens agradava de Sant Cugat.
  • Coses que es poden millorar de Sant Cugat.
  • El transport de Sant Cugat.
  • A on es situen en el mapamundi les diferents ciutats.
  • En quin continent hi havien mes ciutats tecnològiques.

Després de fer aquesta fitxa ens vam donar compte de que el continent en mes ciutats avançades tecnològicament era Asia, ja que es el continent mes ric.

Per exemple, el continent mes pobre es Africa no té cap ciutat de les deu mes avançades.

La nostre reflecció es que els continents mes rics son els mes avançats i que la tecnología s'ha convertit en una cosa vital per nosaltres ja que ens ajuda a fer moltes coses, com treballar, estudiar i moltes coses mes.....

CATALÀ:

Hola, som l'equip Delta i el repte que ens han proposat tracta d'imaginar com volem que sigui la nostra ciutat ideal.

Tot ha començat quan la regidora Ester Salat ens ha fet el llançament d'aquest repte. La nostre ciutat ha de ser equilibrada (hi ha d'haver de tot): llocs de lleure, centres esportius, hospitals públics, etc...

Aquest és el segon any que els alumnes de 1º d'ESO fan aquest repte i estem tots preparadissims i molt il·lusionats i motivats.

Estem fent un mini repte que serveix per adaptar-nos al repte final, aquest mini repte consisteix en que nosaltres escollim una idea i després aquesta idea s'intenta fer realitat per millorar la ciutat.

CASTELLANO:


Hola, somos el equipo delta y el reto que nos han propuesto trata de imaginarnos como queremos que sea nuestra ciudad ideal.

Todo empezó cuando la regidora Ester Salat nos lanzó el reto. Nuestra Ciudad ideal tiene que ser equilibrada (tiene que tener de todo): Sitios de ocio, centros deportivos, hospitales públicos, etc...

Este es el segundo año que hacemos este reto y los alumnos de 1º de la ESO hacen este reto y estamos muy ilusionados y motivados.

Estamos haciendo un mini reto que nos servirá para adaptarnos al reto final, este mini reto consiste en que nosotros escogemos una idea y después se intenta hacer realidad para mejorar nuestra ciudad.

ENGLISH:

Hello, we are the delta team and the challenge that they proposed us is to imagine our ideal future town.

Everything begins when the councillier Ester Salat threw the challenge. Our ideal city has to be equilibrated (it must have everything): Leisure places, sports centers, hospitals and so on.

It is the second year with this challenge and the first ESO students and teachers are really excited and motivated.

To practice it, we are doing a mini challenge and it's going to help us for the final challenge. This mini challenge consists of choosing an idea and later try to be real to improve the city.

HABITATGES I EQUIPAMENTS:

Aquesta regidoria tracta de buscar un hábitat per a tothom que visqui a la ciutat Delta, també poden organitzar les localitzacions de la població

MEDI AMBIENT:

Aquesta regidoria s'encarrega de fer que la ciutat sigui saludable, sostenible i el més neta possible.Per aconseguir aquest "repte, per exemple, hem de separar, cuidar la naturalesa i anar més en transport pùblic. Això fa que no gastem tant de diòxid de carboni o altres residus perjudicials per la natura, i per tant reduim la contaminació que ens envolta i deixem de fer gran el forat de la capa d'ozó.

Mobilitat i transport

El transport és un sistema que l'ésser humà ha inventat per facilitar la mobilitat i el desplaçament de l'ésser humà. Hi ha de dos tipus: Transport públic i transport privat.

Transport públic: És el sistema de vehicles que és accessible a tothom i circula sobretot per les ciutats o pobles, tot i que també et poden dur a una altra ciutat, poble, país, ... Uns exemples de vehicles de transport públic és: Autobús (elèctric o no), tren, metro, avió (NO jet).

Transport privat: És el sistema de vehicles que són accessibles només al seu propietari, ja que, en funcionar amb una clau que només el propietari té, ningú altre en pot fer ús. Hi poden haver excepcions, ja que el propietari pot confiar les claus a un altra persona, o bé que li robin la clau.

CULTURA, EDUCACIÓ I ESPORTS:

Aquesta regidoria consisteix en oferir al poble una possibilitat de conèixer la seva ciutat, educar als infants i muntar clubs d'esport per a tota la gent que vulgui o li agradi fer esport. També s'encarrega de fer que els teatres o museus culturals es mantinguin i puguin seguir endavant.

Benestar i ciutadania

La regidoria de benestar representa a la gent perquè estigui bé. Per exemple, que la gent pugui dormir les seves hores, que la gent tingui un lloc per dormir, beure aigua i menjar també per facilitar la vida de la gent gran i/o petita.

La nostre ciutat volem que sigui:

Aquàtica

Acollidora

Verda

Tecnològica i

Cultural


Equip Delta