La nostra ciutat

EQUIP GAMMA

QUIN ÉS EL NOSTRE REPTE?


El nostre repte és construir la nostra ciutat ideal a partir de les coses que més ens agradaria que hi haguessin. Hem de tenir en compte les regidories i sobre tot l'opinió del ciutadà dins la societat.

COM TREBALLAREM:

Ens hem dividit en cinc regidories: medi ambient, mobilitat, cultura i patrimoni, habitatge-equipaments, serveis i ciutadania.

Amb aquestes regidories crearem la nostra ciutat ideal.

1. Coneixem l' ajuntament

Aquesta va ser la primera sortida que vam fer.

Quan vam arribar a l’ajuntament ens van conduir fins a la sala de plens on ens van explicar les funcions que té un ajuntament.

Després de que ens haguessin explicat totes les funcions, ens van dividir en dos grups:

uns eren els polítics, que van crear un partit polític per després presentar-se a unes eleccions, i els altres eren els ciutadans que es van reunir per decidir el que volien que tingués el partit polític guanyador.

Tot seguit els dos grups es van reunir altre cop a la sala de plens per tal de fer les votacions.

Quan vam acabar les votacions va venir la regidora d'educació de l'ajuntament, que ens va llençar una proposta que era la següent:

crear la nostra ciutat ideal i també proposar coses per millorar el barri de Volpalleres.

3. Conferència alcalde de Montroig del camp

L’activitat que vam fer consistia en una xerrada que ens va fer en Fran Morancho que és l’alcalde de Montroig.

Ens va parlar sobre el que era una ciutat, un barri, els càrrecs que comporta ser alcalde, les diferents regidories, els compromisos, etc...

Després vam tornar a la classe i vam fer un petit resum de tot el que ens havia explicat durant la xerrada.

Sobre la regidoria d’HABITATGE I EQUIPAMENT ens va explicar que s’encarregaven de les polítiques d’habitatge, gestió d’equipaments públics, parcs i jardins…

La regidoria de MOBILITAT s’encarrega de la policía i la guardia urbana, mobilitat (transit) i transport públic de viatgers.


La regidoria de SERVEIS I CIUTADANIA s'encarrega de la gent gran, els esports, la salut pública, les polítiques d’igualtat, els serveis socials, l’educació i la juventut.


La regidoria de MEDI AMBIENT s’encarrega de la netèja viaria, recullida de residus i reciclatje, protecció del medi ambient i gestió d’espais naturals.


I per últim la regidora de CULTURA I PATRIMONI s’encarrega de les biblioteques, les festes i tradicions, del patrimoni històric, del patrimoni artístic, els museus, els teatres i/o auditoris i la música.


4. Coneixem les regidories

Aquesta activitat que vam fer consistía en separar-nos per regidories:

·Habitatge i equipament

·Cultura i Patrimoni

·Serveis i Ciutadania

·Medi ambient

·Mobilitat

Ho vam fer de la següent manera:

Ens van donar un paper que estava en català, castellà o anglès i el teníem de situar-nos en la regidoria que creiesim que anava. Aquest procés el vam fer diverses vegades


5. Definir la nostra ciutat amb 5 adjectius

Per fer aquesta activitat, ens van ensenyar 5 vídeos d’ unes ciutats. A continuació d’aquests vídeos vam dir les coses que ens agradaven i les que no, després vam compartir les opinions amb els nostres companys,vam estar xerrant una estona i vam dir els adjectius que volíem que descrivissin la nostra ciutat (gran, respectuosa…) després havíem de seleccionar 5 adjectius que volíem que tingues la nostra ciutat. Vam estar parlant i vam triar els següents adjectius:

1.RESPECTUOSA/CIVILITZADA (hi hauran espais per la gent que vulgui fumar, als carrers no es podrà , la ciutat serà per totes les edats…)

2.ECOLÒGICA/VERDA ( Que tinguem boscos, pocs cotxes,espais verds …)

3.TECNOLÒGICA/MODERNA ( que hi hagi tecnologia …)

4.EMPRESARIAL ( que hi hagin empreses que puguin vendre els seus productes...)

5.CULTURAL (amb monuments identificatius , gastronòmica)