PROJECTE ESO INSTITUT ARNAU CADELL

GRUP ALFA

PROJECTE ESO INSTITUT ARNAU CADELL

GRUP: ALFA

L'institut Arnau Cadell de Sant Cugat aquest any ha començat amb una nova forma d'ensenyament que ja es fa servir en altres escoles de tot el món: el treball globalitzat o projectes.

Cada quatrimestre es farà un nou projecte i aquest any el primer projecte que es fa en aquest institut consisteix a dissenyar la teva ciutat ideal i pensar en el procés, els materials, i l'esforç necessaris perquè aquest projecte es pugui realitzar.

Per això hem fet el següent:

Primer hem mirat algun video per moralitzar-nos i per descobrir les qualitats de la tecnología i altres coses.

Després hem fet uns petits grups per fer un mini-repte (que és com una versió reduïda del projecte final). Aquest mini repte havia de estar relacionat d'alguna manera al projecte de la ciutat per després, si la idea era bona, aplicar-la.

Llavors van venir uns estudiants de universitat que estaven en el projecte "Enginyers sense fronteres" i ens van fer una mena de taller sobre com funcionen les ciutats.

I finalment, fa poc ha vingut l'alcalde d'un municipi anomenat Montroig que ens ha explicat una mica lo que fan els regidors i ha profunditzat una mica més en les regidories.


Ara ens hem separat en cinc regidories: habitatges i equipament, mobilitat, medi ambient, cultura i patrimoni i serveis i ciutadania. Cada una d'aquestes regidories elaborarà un producte amb una proposta de millora per la ciutat

PROYECTO ESO INSTITUTO ARNAU CADELL

GRUPO: ALFA

El instituto Arnau Cadell de Sant Cugat este año ha comenzado con una nueva forma de enseñanza que ya se utiliza en otras escuelas de todo el mundo: el trabajo globalizado o proyectos. Cada cuatrimestre se hará un nuevo proyecto y este año el primer proyecto que se hace en este instituto consiste en diseñar tu ciudad ideal y pensar en el proceso, los materiales y el esfuerzo necesarios para que este proyecto se pueda realizar.

ESO PROJECT INSTITUT ARNAU CADELL

ALPHA GROUP

The Arnau Cadell Institute of Sant Cugat this year has begun a new form of education that is already used in other schools around the world: globalized work or projects. A new project will be made every semester, and this year the first project to be carried out at this institute is to design your ideal city and think about the process, the materials and the effort needed to make this project possible

AJUNTAMENT DE ST CUGAT

El passat dia 4 de setembre vàrem visitar l’ajuntament de Sant Cugat, amb l’objectiu d’aprendre més sobre les regidores que estem treballant. Allà ens van repartir uns fulls informatius on hi havia informació sobre les següents regidories:

-Mobilitat.

-habitatges i equipaments.

-serveis a la ciutadania.

-cultura i patrimoni.

-medi ambient.

Després vam separar-nos per fer un tipus de "joc” de rol; uns érem ciutadans que donàvem propostes per millorar la ciutat. Els altres eren polítics que s’inventaven el seu partit amb les seves propostes i idees. Per acabar cadascun de nosaltres votava el partit polític amb el que més es sentia identificat.

Aquesta activitat ens va servir per ajudar-nos a crear la pagina web.

(X. Ramos, T.Vescovi, R.Roig, A.Monsalve)


Definim les línies mestres de la nostra ciutat.

En aquesta activitat varem veure uns vídeos de diverses ciutats com a model per agafar idees de com volíem que fos la nostre ciutat.

Tot seguit vam posar en comú les idees que havíem tingut en un “documentos”.

(D.Tomillero, O.Esspeso, C.Hoyos, D.Carreras)

CONFERÈNCIA ALCALDE DE MONT ROIG

L’altre dia vam rebre la visita de l’alcalde de Montroig, un poble al Baix Camp.

Va organitzar una petita conferència per explicar-nos el funcionament i organització d’un ajuntament i els seus integrants. Tots els alumnes de 1r d’ESO ens vam reunir durant un matí a la sala d’actes de l’institut per escoltar-lo i poder explicar-li alguns dubtes que ens havien sorgit. Gràcies a aquesta visita vam poder conèixer les regidories i el seu funcionament. També vam aprendre que la gestió d’un poble o ciutat és un món molt complicat i que requereix molta organització.

Va ser una bona experiència el poder conèixer a un alcalde, que és una persona molt important per al nostre projecte i vam aprendre molt d’ell.

(D. López, A.Bono, N. Salat i B. Janer)

CONEIXEM MILLOR LES REGIDORIES

En aquesta activitat ens van explicar quines regidories hi ha i què són.

La Manoli la nostra monitora) ens va explicar que, en el nostre projecte, hi ha cinc regidories que són les següents: mobilitat, serveis i ciutadania, habitatge i equipaments, cultura i patrimoni i medi ambient.

La Manoli ens va donar dos papers amb notícies en diferents idiomes i havíem de relacionar-los amb les regidories. Ho vam penjar en unes cartolines a l'aula, tal i com es mostra en la fotografia que podeu veure més avall.

En conclusió hem aprés millor com funciona cada regidoria i quines funcions te.

( P. Lunell, M. Carrascal i A. López)

El taller:

Dret a l'habitatge

El dia 10 d’Octubre van venir tres representats de Enginyeria sense fronteres i vam fer un projecte on vam crear dos ciutats diferents (Barcelona i Maputo). Era un joc de rol on tu anaves agafant cartes i et podien tocar diferents coses com:

Un terratrèmol, pots fer un pont, tens un minut per fer carreteres, que vols fer una estació de tren i de autobusos o un aeroport

Podíem construir fabriques i industries super mercats, habitatges, escoles i hospitals, de tot perquè la gent es sentis a gust, però tenint en conta les cartes.

La diferencia entre una i l’altra era que una (Barcelona) rebia diners de el govern i empreses i l’altra de ajudes i associacions.

(J. Porcel, L. Arranz i C.Gallego)

Aquesta és Barcelona.

En canvi aixo es Maputo, que no es tan diferent a Barcelona.