1.Llançament del repte

Presentació del repte

Avui, dia 28/2/19 hem baixat a la sala d’actes. Un cop allà ens han presentat el segon repte “foodtruck”. Hem comptat amb la presència de quatre persones expertes en el tema.

La primera d’elles era la cuinera de l’institut, la Maribel. Ella ens ha explicat coses sobre la seguretat alimentària entre les quals hi havia mesures de seguretat per prevenir els gèrmens, com descongelar correctament els aliments, aliments perillosos com l'ou, la importància de la higiene, ...

Després ha estat el torn de la senyora María Lidón. Ella ens ha introduït el repte i ens ha explicat els criteris amb els que avaluaran els nostres plats i menús finals.

La següent intervenció ha sigut per part de la Maria, de la fundació “l’Ortiga” que produeix aliments amb l’agricultura tradicional, sense pesticides, … Ella ens ha donat dades molt colpidores, com per exemple que l’any 2016, a Indonèsia, s’arrencava una superfície equivalent a 300 camps de futbol per hora.

Després ha sigut el torn del senyor Germán Llerena que també ha seguit amb més dades, com per exemple que el 75 % de les varietats agrícoles del món es van perdre el segle passat. També ens ha explicat que Mercadona domina el 25% del mercat actual seguida per Carrefour amb un 12% de control, Eroski amb 10 % i finalment Dia i Auchan amb 6 % de dominació cadascuna. Això representa el 59% del mercat. Això provoca que les petites plataformes hagin de tancar.

També ha explicat la importància de comprar menjar de proximitat, ja que pot provocar desforestació i/o alliberament de més CO2

Després ha tornat a pujar la senyora María Lidón en substitució de l'expert absent i ens ha comunicat que un terç de la producció es llença. També ens ha dit que una de cada quatre morts són per problemes relacionats amb l'alimentació, com el sobrepès, l'obesitat. A més a més, sis milions de persones enmalalteixen per culpa dels aliments insans.

Equip Beta

Avui, dia 4/3/19 hem estat fent una activitat per resumir i recordar els punts més importants de la presentació de l'altre dia. La xerrada es va centrar en cinc aspectes:

A continuació hem fet un mural amb tots els punts anteriors.

Oriol Ginestà