Esdeveniments ANTERIORS DEL MES DE MARÇ

campanya donació de sang

El passat dijous 28 de març es va realitzar a l'INS Les Salines la campanya de donació de sang anual. A diferència dels anys anteriors es va portar a terme en una jornada diferent del Dia de la Salut per afavorir la participació d'alumnes, ja que quan es dóna sang es recomana no fer activitat esportiva en 24 hores. Es va aconseguir l'objectiu, ja que es va augmentar el total de donants respecte a l'any anterior. I no només això sinó que es van aconseguir nous donants en primera instància, un indicador que segons els responsables del Banc de Sang és sempre molt positiu.

Tota aquesta campanya la van coordinar i difondre els alumnes de l'IFE del nostre centre. Des del disseny del cartell, l'eslògan ("Donar sang dona fruits") i tota la difusió tan dins del centre com exterior penjant els cartells i repartint els díptics. També el mateix dia de la donació van participar preparant l'espai amb els responsables del Banc de Sang, van estar presents a l'espai fent tasques d'informació i gestionant els donants que arribaven i en definitiva atenent qualsevol necessitat que tinguessin.

#elprat #elprateduca #FPPrat

Xerrada EsportSalus

Aquest mes els alumnes de la família professional d’esports (EAS, CF, TAFE i CAFEMN) han realitzat una xerrada informativa sobre la importància dels hàbits i conductes saludables a càrrec de la Fundació EsportSalus.

Aquesta vetlla per la prevenció de conductes de risc dels esportistes com a model saludable. Per tant, van obtenir estratègies davant de possibles situacions de risc de les persones que els envolten, aplicat a l’àmbit esportiu.

Família: Activitats Físiques i Esportives

Data esdeveniment: Març 2019

Data publicació: 11-04-2019

Web Fundació Esportsalus

#elprat #elprateduca #FPPrat

Implantació d'Horts urbans a l'escola Ntra. Sra. del Mar

El dia 27 de març els alumnes de JIF2, al mòdul d'implantació de jardins, van construir 3 jardineres per a què les nenes i els nens de l'escola Nostra Senyora del Mar al Prat de Llobregat puguin cultivar el seu hort a la terrassa del centre.

Família: Agrària

Estudis: 2n Jardineria i Floristeria (JIF2)

Data esdeveniment: 27-03-2019

Data publicació: 11-04-2019

I CAMPAMENT D’INNOVACIÓ INTERCENTRES

Dimarts dia 26 de març es va celebrar al centre educatiu Sagrat Cor de Sarrià el 1r CAMPAMENT D’INNOVACIÓ intercentres de Formació Professional amb la participació de l’Institut Les Salines, Centre d’estudis Prat, Salesians de Sant Vicenç dels Horts, Sagrat Cor de Sarrià i INS Mare de Déu de la Mercè.

Es tracta d’una activitat on els estudiants dels cinc centres busquen aportar idees al repte d’innovació empresarial promogut per MAPFRE “Com treure profit a la inversió en publicitat de Mapfre als E-Sports”.

Van participar aproximadament 60 alumnes, a través d’equips de treball mixtos i heterogenis. Es van crear deu equips de treball, en els quals cada membre corresponia a un centre educatiu i a més els alumnes provenien no només dels cinc centres nomenats sinó també de diferents famílies professionals.

El repte plantejat es va treballar i resoldre mitjançant el mètode CANVAS amb l’assessorament del professorat de FOL i de la persona referent de MAPFRE. Cadascun dels equips va presentar el seu projecte mitjançant un elevator pitch.

Les deu propostes van ser avaluades de manera objectiva per un jurat i van escollir l’equip que guanyador que va rebre un smartbox com a premi. Tots els assistents però, van rebre un petit obsequi per part de la companyia MAPFRE i un diploma de participació en el campament.

L’objectiu d’aquest projecte és fomentar i posar en pràctica habilitats com la creativitat i el treball en equip alhora que incentivar la resolució de problemes de l’alumnat de Formació Professional.

Vam gaudir tots de la jornada que va resultar molt interessant i enriquidora. Confiem a poder repetir i continuar treballant en el camp de la innovació, la creativitat i l’emprenedoria a l’àmbit de la FP.

#elprat #elprateduca #FPPrat

WAP’2019 Concurs de creació de Webs i Apps - Convocatoria 2018-19

Des del dia 27 Març al 9 d'abril, se celebra el concurs "Webs al punt.cat", diversos alumnes del nostre centre, en concret de 2n SMX-B participen en l'esmentat concurs. El seu objectiu principal és el de promoure el coneixement de competències digitals a la comunitat escolar a través de la creació de llocs web i Apps i està destinat a alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Graus Formatius.

El treball presentat pels alumnes amb el nom de Testing Games, el podem trobar a l'adreça: http://testing-games.cat/, i la seva finalitat és la de poder testejar els coneixements dels usuaris amb certs videojocs, oferir als més joves l'oportunitat de jugar a jocs clàssics, i als de més edat poder recordar la seva infància i adolescència. El nivell dels jocs afavoreix la competitivitat i fins i tot l'enginy amb jocs com el Tetris, els escacs i el "Mah Jong".

Aquesta notícia a més d'informar de la feina dels alumnes, vol animar a tots els alumnes del centre a què participen en el concurs, votant per l'opció que més atractiva els sembli, però seria desitjable que aquesta fos la dels nostres companys, que tant d'esforç han posat per oferir un treball de qualitat.

Les votacions són des del 27 Març al 9 d'abril i per votar el guanyador, encara que hi ha un jurat, també compten els vots del públic, que pot votar a través de l'adreça http://websalpunt.cat/concursants/. Per això, el web primer els demanarà entrar amb el seu compte de Facebook per fer visible el botó de votar.

L'accés a la web està bloquejada al centre, motiu pel qual seria recomanable fer-ho des de casa o qualsevol altre accés extern.

Sobre les bases del concurs:

Alhora, us recordo que del 27 de març al dia 9 d'abril, restarà obert el sistema de Votació Popular.

Veureu que a l'apartat de concursants s'hi activaran uns botons que permetran votar pels que considereu els millors webs participants del concurs. La Votació Popular és oberta a tothom i esperem rebre vots tant dels alumnes, com dels pares, com dels mestres o qualsevol interessat en el concurs.

El web que obtingui més vots serà el guanyador de la Votació Popular!

Us demanem que en feu difusió i que els webs creats pels vostres alumnes mirin d'obtenir el màxim de vots possibles.

Família: Informàtica

Estudis: 2n de Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX2)

#elprat #elprateduca #FPPrat

Sortida Can Roger, granja de vaques de llet ecològica

El 26 de març, els alumnes de Ramaderia Ecològica de PAE2 hem visitat la granja de vaques de llet ecològica Can Roger, a Cardedeu: http://www.canroger.cat/

La Marta, una de les germanes que duu el negoci, ens ha explicat el funcionament de la granja, les instal·lacions, hem pogut veure les mesures de benestar animal que hi tenen implementades, com un raspall que fa les delícies de les vaques, també el robot de munyida, els tancs de llet, ens ha explicat una mica l'elaboració de formatges i comercialització de la llet, i la feina que estan fent amb la introducció de la genètica Jersey a l'explotació. El pare de la Marta va acabar la feina explicant-nos l'alimentació del bestiar, mostrant-nos l'ensitjat i la coixera d'una vaca que aquella mateixa tarda seria atesa per un professional dels unglots (un "podòleg" de les vaques, molt necessari en vaques de llet).

Només ens queda agrair a la família Roger la seva amabilitat i voler compartir els seus coneixements amb nosaltres. Esperem poder col·laborar amb ells ben aviat perquè fan una feina extraordinària.

Família: Agrària

Estudis: 2n de Producció Agroecològica (PAE2)

Data esdeveniment: 26-03

Data publicació: 10-04

Web de Can Roger

#elprat #elprateduca #FPPrat

Sortida Saló de l’ensenyament

El passat dia 21 de març, els alumnes de 2n de TAFE van assistir al saló de l’ensenyament organitzat per la Generalitat de Catalunya.

Aquest dia, l’alumnat va poder cercar informació i conèixer les possibles sortides formatives que tenen després de finalitzar aquest curs.

A més, no només tenien oferta Universitària, sinó que també formació professional i accés al món laboral.

Des del Departament de FOL, es considera utilitzar la setmana de la formació, com una eina més dins del procés d’autoconeixement i programació de la carrera professional.

Els alumnes van gaudir d’un matí ple d’informació i activitats que ben segur els hi ajudarà a prendre una decisió pròximament.

Família: Agrària

Estudis: 2n Animació d'activitats físiques i esportives (TAFE)

Data esdeveniment: 21-03-2019

Data publicació: 11-04-2019

Web del Saló de l'Ensenyament

#elprat #elprateduca #FPPrat

AIXECAMENT TOPOGRÀFIC

Els alumnes de PIM2 han realitzat avui un aixecament topogràfic al jardí de l'institut gràcies a les indicacions d'un topògraf professional.

Un aixecament topogràfic permet conèixer la geometria d'una parcel·la. Determina la seva localització, superfície, límits i altitud dels diferents punts; per posteriorment disposar d'informació precisa que permeti realitzar qualsevol projecte constructiu. L'aixecament topogràfic fa possible situar amb precisió un edifici, calcular moviments de terres...

Qualsevol projecte constructiu necessita un aixecament topogràfic.


Família: Agrària

Estudis: 2n de Paisatgisme i Medi Rural (PIM2)

Data esdeveniment: 21-03-2019

Data publicació: 26-03-2019

#elprat #elprateduca #FPPrat
Sortida al Jardí Botànic

El passat 19 de març de 2019, els alumnes de 1r i de 2n de l’IFE van anar al Jardí Botànic de Barcelona. Allà els esperaven per fer una activitat sobre la reproducció vegetal, concretament la fase de la pol·linització. Realitzant aquesta activitat, els alumnes van descobrir que hi ha diferents tipus de flors amb diferents formes, mides i colors, que algunes fan olor i d’altres no, que el pol·len no tot és igual, etc. També van poder observar en el lloc i de manera vivencial que depenent d’aquestes característiques, les flors són pol·linitzades per diferents agents com el vent, l’aigua, alguns insectes (papallones, abelles, mosques, etc.), ocells, rèptils, etc.

Aquest tipus de sortides s’inclouen en diferents mòduls professionals i de transició a la vida adulta tant de primer curs com de segon.

#elprat #elprateduca #FPPrat

IFE

Estudis: Auxiliar en cura d'animals i espais verds

Data esdeveniment: 19-03-2019

Data publicació: 26-03-2019

sortida parcs i jardins amb JIF

Família: Agrària

Estudis: Jardineria i Floristeria (JIF)

Data publicació: 20-03-2019

Gestió de parcs i jardins de l'Ajuntament de Barcelona

#elprat #elprateduca #FPPrat

El grup de Jardineria i Floristeria va visitar el taller de manteniment de maquinària de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona fa un parell de setmanes. Vam gaudir de la visita guiada que ens van fer els diferents tècnics i on ens van explicar el manteniment periòdic i reparacions més comunes dels diferents tipus de segadores, desbrossadores i motoserres. També vam descobrir com s'ho fan per tenir sempre les cadenes de la motoserra ben afilades.

Classe tècnica d'apicultura

Avui els alumnes de PAE2, dins el mòdul de Ramaderia Ecològica, hem realitzat una classe tècnica d'apicultura als ruscs de Cal Tet, als Espais Naturals del Riu Llobregat. Ha estat una experiència fantàstica i l'apicultor, en Juan José Villuendas ens ho ha ensenyat i explicat tot exquisidament. Hem creat un nucli nou d'abelles a partir d'un rusc, veurem si les obreres creen una nova reina i tira endavant. Voldríem agrair al Juan José i al seu germà per compartir el seu coneixement amb nosaltres. I també a les abelles, que estaven molt tranquil·les i no ens n'ha picat ni una!!

XERRADA PERFUMISTA

Web personal de Daniel Josier

#elprat #elprateduca #FPPrat

L'alumnat de PCC de 1r i de 2n curs va rebre una xerrada per part del perfumista Daniel Josier, en la qual els va explicar la importància de l'olor en les nostres vides. L'olor té molta influència i relació amb tota la cosmètica utilitzada al saló de perruqueria.

Família: Imatge Personal

Estudis: Perruqueria i cosmètica capil·lar" (PCC)

Data esdeveniment: 07-03-2019

Data publicació: 17-03-2019Jornades PATT maquinària petita

El 7 de març el Departament d'Agrària vam realitzar la tercera sessió de les Jornades PATT (Pla Anual de Transferència Tecnològica), aquesta vegada centrades en la presentació de maquinària per millorar l'eficiència d'explotacions hortícoles. Vam reunir diferents empreses del sector a Can Comas i allí van presentar al camp, davant d'alumnes i professionals del sector, el funcionament d'eines i màquines. Es va convidar a tothom a provar la maquinària i a intercanviar impressions entre venedors, professionals i alumnes.

Família: Agrària

Data esdeveniment: 07-03-2019

Data publicació: 16-03-2019

#elprat #elprateduca #FPPrat

Més informació sobre Can Comas

El sector de la logística avui i perspectives de futur

Adjuntem diferents fotografies de la Taula Rodona "El sector de la logística avui i perspectives de futur" que es va fer al nostre Institut el passat dijous, dia 7 de març dins el marc de les Jornades Tècniques de la família de Comerç i Màrqueting.

Va comptar amb la presència del gerent de l'Associació de Consignataris de Vaixells de Barcelona, el senyor Àlex Ferràndiz, amb la gerent d'Agunsa Europa S.A., la sra. Carmen Murillo i amb la sra. Judith Molino, customer service d'Hapag Lloyd Spain S.L. Tots van ressaltar que el món logístic i d'infraestructures és capdavanter al nostre entorn, ja que representa una de les més importants portes d'accés a Europa.

D'altra banda, també van participar dos exalumnes nostres que van explicar la seva trajectòria professional, en Joan Ruiz Comes i en Omar Bounou.

La jornada també va comptar amb la participació d'en Jordi Sellarés, Secretari general del Comitè espanyol de la Càmera de Comerç Internacional que va parlar de la futura actualització de la normativa d'INCOTERMS i es va tancar la Jornada amb la presentació de l'Associació de Tècnics titulats en transport i Logística, amb la presència del seu President i Secretari.

Des d'aquí els agraïm la seva presència i esperem que hagi estat engrescador per a tothom.

Família: Comerç i Màrqueting

Data esdeveniment: 07-03-2019

Data publicació: 16-03-2019

#elprat #elprateduca #FPPrat

Web de l'Associació de Consignataris de Vaixells de Barcelona

Web d'Agunsa Europa S.A.

Web de Hapag Lloyd Spain S.L.

Projecte mini horts autogestió

Família: Agrària

Estudis: 1r de Producció Agroecològica (PAE)

Data publicació: 15-03-2019

#elprat #elprateduca #FPPrat

Aquest any hem començat un nou projecte a Can Comas amb PAE1 d'autogestió de parcel·les hortícoles de 20 m2. Avui ja han recollit els primers raves... Bon profit Ferran i Iñaki.

Més informació sobre Can Comas

Els alumnes d'AiF visiten la fàbrica DAMM

Visita a la instal.lació de la fàbrica per veure com és el procés de el.laboració de la cervessa, així com el mecanitzat del magatzem i sector logístic.

Família: Administració i Gestió

Estudis: Administració i Finances

Data esdeveniment: 07-03-2019

Data publicació: 15-03-2019

#elprat #elprateduca #FPPrat

Els alumnes de GA visiten la fàbrica DAMM

Visita a la instal.lació de la fàbrica per veure com és el procés de el.laboració de la cervessa, així com el mecanitzat del magatzem i sector logístic.

Família: Administració i Gestió

Estudis: Gestió Administrativa

Data esdeveniment: 07-03-2019

Data publicació: 15-03-2019

#elprat #elprateduca #FPPrat

Visites fàbrica Estrella DAMM

Jornades tècniques - Graus Informàtica

Entre els dies 5 i 8 de març del 2019, es van realitzar les jornades tècniques del 2019. Per a la família d'informàtica es van celebrar les següents sessions:

Dia 5 de març per als diferents grups SMX, taller de Photoshop creatiu, on a més de donar un repàs de l'eina, es va intentar potenciar el concepte de creativitat, les possibilitats del retoc fotogràfic i la seva utilitat tant en l'àmbit privat com en el món laboral.

Dia 5 de març per als diferents grups SMX, xerrada de la Consultora Deloitte, on es va donar un repàs sobre les funcions que realitza una empresa consultora, una anàlisi del mercat empresarial, financer i les possibilitats d'inserció en el món laboral per part dels alumnes.

Dia 5 de març per als diferents grups de Grau Superior, van realitzar un taller de Blockchain (cadena de blocs) i Bitcoin, on es va donar un repàs al mercat de les monedes digitals, la seva creació i funcionament.

Dia 6 de març per als diferents grups de Grau Superior, taller sobre l'actualitat i futur dels Videojocs, on s'analitza el sector, les dificultats del seu aprenentatge i posada en marxa, així com la seva evolució, situació i perspectives de creixement.

També es van realitzar diferents sessions per als alumnes de Grau Mitjà, realitzades per alumnes que estan cursant Graus Superiors sobre la seva experiència i passos a seguir per realitzar aquesta formació de Grau Superior.

Xerrada d’autoimatge i consum amb l’alumnat de GA

#elprat #elprateduca #FPPrat

@associaciojis

Família: Administració i Gestió

Estudis: 1r i 2n de Gestió Administrativa (GA1 i GA2)

Data esdeveniment: 06-03-2019

Data publicació: 15-03-2019

L'alumnat de 1r i 2n curs de PCC va rebre una xerrada d'autoestima en la imatge impartida pel Departament de Salut de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, en la qual es parlava de com se senten amb si mateixos/es, com se senten amb el seu cos i com tot això es relaciona.

Família: Imatge Personal

Estudis: Perruqueria i cosmètica capil·lar (PCC)

Data esdeveniment: 06-03-2019

Data publicació: 17-03-2019

#elprat #elprateduca #FPPrat

autoestima en la imatge

L'alumnat de PCC de 1r curs va rebre una formació en ungles impartida per la Montserrat Ubach. L'alumnat va poder veure i fer pràctica del pas a pas de la manicura i en què consisteix el maquillatge d'ungles "shellac".

Família: Imatge Personal

Estudis: 1r de Perruqueria i cosmètica capil·lar (PCC1)

Data esdeveniment: 06-03-2019

Data publicació: 17-03-2019

Formació en ungles

#elprat #elprateduca #FPPrat

Perspectives i responsabilitats laborals dels futurs titulats de Comerç i Màrqueting

El passat dia 5 de març, dins el marc de les Jornades Tècniques a la família de Comerç i Màrqueting es va celebrar per al grup de grau mitjà d'Activitats Comercials la ponència:

"Perspectives i responsabilitats laborals dels futurs titulats de la família de Comerç i Màrqueting. Què hi busquen les empreses en els seus treballadors potencials."

Aquí es va donar les línies d'actuació de com superar una entrevista de feina i les principals tasques del dia a dia d'una transitària.

La xerrada va anar a càrrec del senyor Daniel López, Operations Manager de Logwin Air & Ocean Spain SLU.

Família: Comerç i Màrqueting

#elprat #elprateduca #FPPrat

Data esdeveniment: 05-03-2019

Data publicació: 20-03-2019

Les funcions de les entitats de crèdit

El passat dimarts el Sr. Gonzalo Suárez (assessor financer europeu) va donar una xerrada sobre les funcions del sector bancari i evolució fins avui per als alumnes d'AiF de 1r i 2n curs.

#elprat #elprateduca #FPPrat

Família: Administració i Gestió

Estudis: 1r i 2n d'Administració i Finances (AiF1 i AiF2)

Data esdeveniment: 05-03-2019

Data publicació: 15-03-2019

Els beneficis del Coaching

El dimarts dia 05-03 van fer una dinàmica de grup a càrrec de la Sra. Cristina Peiró sobre "Els beneficis del Coaching", que consistia a muntar un ànec amb peces Lego.

Família: Administració i Gestió

Estudis: 1r i 2n de Gestió Administrativa (GA1 i GA2)

Data esdeveniment: 05-03-2019

Data publicació: 11-03-2019

#elprat #elprateduca #FPPrat

Informació de la xerrada

Jornades PATT de Pedra Seca

El Departament d'Agrària hem dut a terme al nostre institut una jornada tècnica d'Art en sec, és a dir, construcció de murs de pedra seca. Tant l'alucuatmnat com el professorat i professionals del sector agrari, hem pogut aprendre i practicar aquest art gràcies al mestratge de quatre especialistes en la matèria provinents de llocs geogràfics ben diferents.

Família: Agrària

#elprat #elprateduca #FPPrat

Data esdeveniment: 05-03-2019

Data publicació: 11-03-2019

FORMACIÓ DE TRENES AFRICANES

El dimarts 5 de març es va realitzar una formació de trenes africanes impartides per Codou. Es va adreçar a l'alumnat de PCC de 1r i 2n que va poder apreciar i treballar diferent tècniques de trenat.

Família: Imatge Personal

Estudis: Perruqueria i cosmètica capil·lar (PCC)

Data esdeveniment: 05-03-2019

Data publicació: 16-03-2019

#elprat #elprateduca #FPPrat

CARNESTOLTES disfressats de LA catrina

Família: Imatge Personal

Estudis: 1r Perruqueria i cosmètica capil·lar (PCC1)

Data esdeveniment: 01-03-2019

Data publicació: 17-03-2019

El dia del carnestoltes el grup de 1r de PCC va disfressar-se de La Catrina per participar en el concurs de disfresses del nostre centre. Ens ho vam passar d'allò més bé!

Més informació sobre La Catrina

#elprat #elprateduca #FPPrat