Donació de sang

Benvinguts al primer projecte d'aquest curs!

Durant aquest curs, els alumnes de 3r d'ESO començareu a treballar els valors de la generositat i la solidaritat dins el programa de servei a la comunitat.

Encara sou molt joves per poder donar sang, però és un bon moment perquè comenceu a valorar la importància de la donació de sang i n'entengueu la necessitat vital, mèdica i social. La donació és una activitat altruista, solidària i responsable.

La sang és un teixit que no es pot sintetitzar fora del cos humà en un laboratori. Com d'altres teixits i òrgans, l'única manera d'aconseguir sang és a través de donacions; per ara no tenim cap altre mètode. És com l'aigua; és un bé escàs que tothom necessita, però que no es troba fàcilment. Per això diem que la donació de sang és vital; salva vides.

No obstant això, a Catalunya les donacions són escasses i els bancs de sang es troben que tenen les reserves molt baixes. Penseu que una dona en un part complicat pot necessitar 10 donacions de mitjana, un ferit per accident de trànsit, 30 i una persona malalta de càncer, fins a 200.

Així doncs, encara que no pugueu donar sang, podeu ajudar les persones que en necessiten. D'aquí neix el nostre projecte: una col·laboració entre l'institut i el Banc de Sang i Teixits de Girona, que alhora integra el servei a la comunitat com a competència bàsica de l'àmbit personal i social. És per això que el projecte es divideix en dues fases:

  • Una primera fase centrada en una campanya publicitària de captació de donants.
  • Una segona fase de dinamització i col·laboració durant la jornada de donació que tindrà lloc a Sant Gregori el mes de gener.

Durant aquest projecte haureu de donar resposta a la següent pregunta:

Com es pot augmentar la quantitat de donants de sang a Sant Gregori?

El producte final és una anàlisi de la situació actual de les donacions a Sant Gregori i un pla estratègic per augmentar les donacions.