PROJECTE KHOREIA

INS ANTONI POUS I ARGILA - MANLLEU

KHOREIA: L'art de cantar i ballar en grup

La χορεία (khoreia), és a dir l’art de cantar i ballar en grup, era un element central en la vida quotidiana i en els rituals de la Grècia antiga. Es cantava i ballava davant dels temples, en els naixements, casaments i funerals, en els festivals i concursos públics i en les tragèdies i comèdies del teatre. Tant entre els grecs antics com en moltes altres societats, la música, i especialment el cant i dansa, han estat i són claus per a educar les persones i agermanar-les.

Compartim aquesta idea i volem que cantar i ballar en comunitat també sigui un element central en la vida del nostre institut. 

EL PROJECTE KHOREIA: MÚSICA EN COMUNITAT, MÚSICA PER A LA INCLUSIÓ

Recollint aquesta idea, el curs 2018-2019 vam crear el Cor Khoreia. A partir del curs 2020-2021, davant la dificultat de mantenir l’activitat de cant coral presencial, revisem i adaptem la idea inicial per mantenir la khoreia al nostre institut. 

Així neix el Projecte Khoreia, de música en comunitat, que té com a finalitats la inclusió i la vinculació escolar de tot l'alumnat a través de la música: el foment de la motivació, el benestar socioemocional, la cohesió i la participació de tota la comunitat educativa. Incorpora:

RECONEIXEMENTS

El curs 2021-2022, el projecte Khoreia ha rebut el reconeixement del Departament d'Educació com a Pràctica educativa de referència en innovació pedagògica. Ens fa molta il·lusió i ens anima a continuar treballant com fins ara! 

PUBLICACIONS

El curs 2022-2023, s'ha publicat un article a dues revistes electròniques sobre educació: