Itineraris i gimcanes digitals

L'ús dels dispositius mòbils lluny d'estar prohibits a les aules haurien de ser una de les eines a explicar per convirtir l'alumnat en vertader "prosumer" tot desenvolupant les seues competències digitals. Amb Jaume Olmos al CEFIRE de Castelló.

Eines per a l'escriptura i la lectura digitals

Eines per parlar, llegir i escriure en xarxa que ens permetran introduir les tipologies textuals del s. XXI: podcasts, screen cast, etc. Eines que ens ajudaran a l'aprenentatge digital a desenvolupar per l'àmbit TIC i el Plurilingüisme. Curs de 35 hores a l'IES Benigasló de la Vall d'Uixó amb Alba Veryser i Marc Escrig.

El projecte s'emmarca dins de la Castellonada, que forma part d'un projecte educatiu major com és el World Mobile City Project. Aquest projecte multidisciplinar posa l'accent en la implicació de l'alumnat per a la curació de continguts patrimonials, l'aprenentatge cooperatiu, la gamificació i la competència digital. Jornada de 8 h. amb Santi Navarro de Wikipedia Espanya i Francesc Guillem.

Un itinerari o una gimcana digital és una proposta ideal per a ampliar l'aula i treballar aspectes de diferents àrees (llengües i literatures, arts, socials, ciències) a més de desenvolupar altres aspectes transversals com la competència digital, la pedagogia lúdica i l'orientació. Incorporarem aprenentatges com la geolocalització i la RA realitat augmentada. Semipresencial amb Jordi Marín (#WMCP). Alguns exemples d'itinteraris i gimcanes digitals.

Castellonada: la ciutat com a aula

L'objectiu d'aquests cursos és el de crear els materials (fitxes, codis QR, targetons, links, webs, etc.) per a poder portar a cap l'activitat dels itineraris digitals i recrear les propostes d'activitats de la gimcana. Punts de la Castellonada'18 amb totes les zones definides. Curs imprescindible per a participar a la #Castellonada19. INSCRIPCIÓ #CSada19 >>>

L'escletxa digital (performance)

Les escletxes educatives són moltes i molt variades. A més de l'escletxa digital que en realitat és educativa observem altres com la motivació, etc. Per a aquesta formació comptarem amb el grup de teatre que a partir de les tècniques d'art de carrer com els anamorfismes/trampantojos intervendran directament als instituts. Amb el grup de Teatre de Caixó.