LECTURES QUE ENS AGRADEN

LECTURES PREFERIDES DE L'ALUMNAT DE L'IES SERPIS

Quines lectures que heu fet a l'escola i a l'institut us han marcat més?

L'alumnat del Serpis presenta les seues lectures favorites, encara que hagen sigut obligatòries.

Llegir un llibre és avui una acció revolucionària: significa aïllar-se de tot el brogit que ens envolta.

Carlo Feltrinelli, editor italià (1962)

Nagore Nácher, 1r Batxillerat

Llibres de classe que m’agraden

Pense que la majoria de llibres obligatoris estan bé però hi ha alguns que, a pesar de no tindre moltes pàgines, es fan llargs i no ens donen ganes de llegir perquè possiblement la trama no és molt bona.

A mi m’ha agradat sobretot Misteris S.L. en valencià perquè cada capítol tracta un misteri diferent i com que els capítols són curts es fa entretingut llegir-lo i El secreto del hombre muerto en castellà perquè té una història d’aventures i de misteri molt bona.

M’agrada investigar sobre un tema que tracta el llibre, per exemple si llegim Dràcula fer una investigació amb preguntes com: Va existir realment un vampir? On vivia?... Perquè crec que d’eixa forma es poden aprendre coses realment interessants .

Joel Marco, 2n d’ESO

PROJECTE DE LECTURA "FORMES DE LLEGIR"

Formes de llegir és un projecte d’innovació de l'IES SERPIS que té com a eix vertebrador la lectura i l’escriptura amb la col·laboració de totes les àrees. Es proposa millorar la competència en comunicació lingüística i digital de l’alumnat a partir de la lectura de textos i de l’escriptura creativa en les diferents llengües vehiculars, mitjançant la multimodalitat i la introducció d’eines digitals.

Cada dia l'alumnat i el professorat llig durant 10 minuts el text triat d'un QUADERNET DE LECTURA, diferenciat per nivells (1r, 2n i 3r de l’ESO) amb una selecció variada en la seua temàtica i tipologia de lectures de diferent extensió, suggerides pels departaments didàctics. Per a 4t d'ESO, l'alumnat tria els llibres proposats de la biblioteca del centre.


Sobre la lectura

"No cal llegir-ho tot. Les coses bones que aprens es van sedimentant, i aquestes t'ajuden en la següent etapa vital. Pots llegir allò que et permiti treure'n més rendiment. L'important no és llegir molt sinó llegir bé" (Joan Margarit)

"Les paraules, la lectura, ens ordenen el cap. Tenir un bon vocabulari és com tenir un armari ben endreçat: de seguida trobem allò que busquem" (...) "Contagiar el desig de llegir és com contagiar qualsevol altra convicció profunda: només es pot aconseguir, o millor intentar, sense imposicions, per simple contacte, imitació o seducció." (Emili Teixidor: La lectura i la vida).

"Llegir és la millor manera d'aprendre, de saber viure, d'estimar amb més plenitud. Llegir esdevé el millor estimulant, el millor revulsiu, la millor cura del cor i del cervell. Llegir es fa ser més crítics i exigents, més lliures. Llegir esmola el dret a la disidència i a l'acció" (Francesc Foguet, professor de Filologia).

“Només busque en els llibres el gust que em proporcione un honrat entreteniment; o, si estudie, només busque la ciència que tracte del coneixement de mi mateix i que m'instroduisca en un ben morir i en un bon viure”. (Michel de Montaigne: Dels llibres).