Resum 18-19

El Programa Erasmus+ ofereix una oportunitat única i gairebé impagable als alumnes de Formació Professional: completar la meitat de les seves pràctiques laborals en diferents països de la Unió Europea o realitzar en alguns casos les pràctiques completes durant 13 setmanes (Programa Erasmus Pro). Cinc alumnes, tres de grau mitjà de Cuina i Gastronomia i dues de Formació Professional bàsica de cuina i Restauració de l'Institut IES Sa Serra han viscut l'experiència inoblidable de residir i treballar durant el tercer trimestre a Itàlia i Alemanya.

Samir El-Ouade, amb una beca Erasmus Pro de 13 setmanes en Massa, Itàlia, Siderny Rincón cinc setmanes també en Massa, Sara Martínez altres cinc setmanes en Kiel, Alemanya són els alumnes de grau mitjà que han realitzat les seves pràctiques o part d'elles en el programa Erasmus, i d'altra banda, Imad Bellali i Isabel Hurtado, tots dos de Formació Professional Bàsica han realitzat les seves pràctiques en la localitat italiana de Lucca.

Tots ells han realitzat aquestes pràctiques en restaurants de les ciutats d'acolliment, formant part com un més dels equips de treball i sent valorats tots ells de manera molt positiva per les empreses d'acolliment.

Deixant de costat als estudiants, també s'han acollit al programa Erasmus quatre professors del centre.

José Alberto Fernández, ha estat becat per a realitzar formació en empreses, concretament a París a l'Hotel Melià la Defense, en el qual ha compartit dues setmanes de treball amb l'equip de cuina de l'hotel, amb la intenció de reciclar-se com a professional i millorar en diferents àmbits de la gastronomia.

La professora Antonia López, també ha estat becada per a la realització d'un Job Shadowing a Itàlia de tres dies, en els quals s'ha dedicat a buscar socis per a futures col·laboracions d'Erasmus entre empreses i centres educatius per a futures mobilitats d'alumnes i també de professors.

Finalment els professors Pablo García i María Regla García han realitzat les labors d'acompanyament dels alumnes de Formació professional Bàsica.

Totes aquestes mobilitats han estat cofinançades mitjançant fons del programa Erasmus+ de la Unió Europea, adjudicats al projecte EuroFP Balears de la direcció general de Formació Professional i Formació del Professorat