ESCACS

ESCACS A L'ESCOLA. PROGRAMA D'INNOVACIÓ EDUCATIVA.

Escacs a l’escola és un programa de formació i innovació educativa que té com a finalitat facilitar als centres educatius la implantació i el foment de la pràctica dels escacs com a eina pedagògica per enriquir el procés d’ensenyança i aprenentatge dels infants i per ajudar a desenvolupar d’una forma natural habilitats cognitives i socials: la memòria, la capacitat de concentració, la presa de decisions, l’acceptació davant l’errada, l’atenció, la reflexió, la visió espacial de la realitat, la resolució de problemes, el raonament lògic-matemàtic, el pensament creatiu, l’autoestima, la capacitat crítica, la iniciativa i l’empatia.

Escacs a l’escola, com a programa de formació i innovació, es basa en una formació inicial per al professorat que s’inicia a l’ús dels escacs com a eina pedagògica i amb una formació contínua per aprofundir en els escacs com a eina transversal.

Persones destinatàries

Centres educatius sostinguts amb fons públics dependents de la Conselleria d’Educació i Formació Professional de les Illes Balears que imparteixen educació infantil, primària i educació secundària obligatòria.


APLICACIÓ LICHESS.

Hola. Tenim la sort de comptar amb diverses aplicacions d'escacs per aprendre i jugar. L'aplicació que he triat és LICHESS. És gratuita i molt completa. Hi ha apartats d'aprenentatge, editor de taulell, participació a tornejos, jugar contra altres persones... El primer que has de fer és crear-te un usuari. Et recomane que utilitzis un mail diferent al de centre.  Una vegada tinguis el teu usuari i decidesquis jugar contra altres persones, hauràs de determinar les característiques de les partides. Et recomane que en l'apartat de temps li donis 15 minuts, com a mínim. Si tens algun dubte, demanam-ho a classe.

25-N 

Amb motiu del 25-N vos deixe penjat un vídeo d'una de les millors jugadores d'escacs de la història, Judith Polgar. El vídeo és d'un canal titulat "el rincón de los inmortales" que es troba a youtube, de'n Leontxo García, un analísta d'escacs molt recomanable ja que, a més d'explicar la part tècnica de les partides, sempre afegeix històries relacionades, anàlisi del contexte històric del moment de la partida, referències extraesportives....


Aquí teniu un vídeo del programa de RTVE OBJETIVO IGUALDAD. És molt interessant. Xarra sobre les diferències d'accés segons el gènere i sobre les actituds dels jugadors homes quan han de jugar contra jugadores dones.
DIA DE LES ILLES BALEARS

Hola a tothom. Aquí teniu la informació per si voleu anar a jugar (vos heu d'inscriure) o voleu anar a veure una sessió de partides simultànies el dia 1 de març. Totalment recomanable!!!

SORTIDA D'ESCACS A L'IES BINISSALEM

Sortida a l'ies Binissalem: el passat dia 20 de març l'alumnat de la comissió d'escacs va fer una sortida a l'IES Binissalem per compartir una jornada d'escacs amb els/les alumnes d'aquell centre que també fan aquesta assignatura.