“SPRECHEN WIR DEUTSCH!- ON VA PARLER FRANÇAIS”

Intercanvis d’alumnes entre centres educatius de les Illes Balears i comunitats educatives de territoris de parla alemanya o francesa.

L’objectiu és fomentar l’ús de les segones llengües estrangeres a Balears i afavorir les experiències d’intercanvi cultural i lingüístic.

Des de fa 8 anys a l’assignatura d’alemany s’ofereix la possibilitat d’anar d’intercanvi una setmana a Alemanya i d’acollir un alumne/a una setmana a Mallorca.

Aquest curs 2018-19 hem rebut una subvenció de Conselleria de 200 € per alumne i un grup de 4t ESO fa un intercanvi a Bad Brückenau (Alemanya) del 21 al 28 de març. Els alumnes alemanys ens visiten del 11 al 18 d’abril 2019.

Aquesta experiència és molt recomanable per millorar la pràctica oral de les llengües estrangeres, per també per trencar estereotips, viure a una altra cultura, conèixer un altre país, relacionar-se amb joves de la mateixa edat d’altres països, per aprendre a un context diferent (anem a classes a l’institut), per gaudir de l’art i la cultura d’altres ciutats, per conviure amb companys, per créixer com persones, per afavorir la ciutadania europea, donant a conèixer els joves d’aquí altres possibilitats de formació pel seu futur, per fer amics,...

El juny passat varen visitar l’institut Franz Miltenberger Gymnasium a la ciutat de Bad Brückenau. Un grup d’alumnes del nostre centre va gaudir d’una setmana d’intercanvi amb alumnes alemanys. Entre les excursions més emocionants la Ruta Romàntica dels contes dels Germans Grimm, una fàbrica de xocolata, un parc d’escalada, la ciutat de Nürnberg , Würzburg...

A la fàbrica de xocolata, on ens varem fer experts tastant tot tipus de dolços