Καλωσόρισες!


Καλωσόρισες στο ταξίδι εκμάθησης επικοινωνίας. Σχεδιάσαμε το ακόλουθο πρόγραμμα εκμάθησης για να ενισχύσουμε τις ικανότητες επικοινωνίας σου και να σε βοηθήσουμε να σκέφτεσαι και να πράττεις όπως ένας ειδικός. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο εύρος υλικών, από παιχνίδια μέχρι βίντεο, θα περάσεις από διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης και γνώσης, αποκτώντας badges όσο προχωράς.

Γιατί είναι η επικοινωνία τόσο σημαντική σαν εργαλείο;

"Η επικοινωνία κάνει τον κόσμο να γυρίζει,"
είπε ο Sir Richard Branson, ιδιοκτήτης της Virgin Group.

Είπε επίσης πως "Η επικοιωνία επιτρέπει ανθρώπινες συνδέσεις, μας επιτρέπει να μάθουμε, να μεγαλώσουμε και να προχωρήσουμε. Δεν είναι μόνο το να μιλάμε και να διαβάζουμε, αλλά το να καταλαβαίνουμε αυτά που λέγονται, και σε μερικές περιπτώσεις αυτά που δεν λέγονται. Η επικοινωνία είναι το σημαντικότερο προσόν που μπορεί να έχει ένας ηγέτης." Από όσο γνωρίζουμε εμείς, το παρπάνω δεν ισχύει μόνο για ηγέτες. Καλη επικοινωνία είναι σημαντική για οποιονδήποτε θέλει να έχει οποιαδήποτε επιρροή στους γύρω του.


Ποια είναι η διαδικασία;

Υπάρχουν τρία στάδια στο ταξίδι γνώσης σου. Είσαγωγη, συμμετοχή και παρουσίαση. Σε κάθε στάδιο θα σου ζητηθεί να ασχοληθείς με διαφορετικό υλικό. Όσο προχωράς θα παρακολουθούμε την δραστηριότητά σου και όταν θα φέρνεις εις πέρας το κάθε στάδιο, θα λαμβάνεις ένα badge. Τα πρώτα δύο στάδια είναι θεωρητικά, όπως βίντεο, ραδιοφωνικές εκπομπές και, προφανώς, το φανταστικό μας παιχνίδι. Το τρίτο στάδιο είναι πιο πρακτικό. Είναι μία ευκαιρία να μας δείξεις τις δικές σου ικανότητες. Το επίπεδο της παρουσίασης έχει να κάνει με την επίδειξη των δεξιοτήτων επικοινωνίας σου με τον συνοδό σου και η αναγνώριση των δεξιοτήτων αυτών εν δράσει.