K3 - De Piratenklas

Papa-namiddag in de derde kleuterklas (08/06/2018)

Deze namiddag verwelkomden we alle papa’s in onze klas naar aanleiding van ‘Papadag’! Wat fijn, met al die papa’s! Meteen werden ze aan het werk gezet! De kleuters legden de knutselopdracht uit en ze begonnen eraan! Plezier verzekerd, want de fijne motoriek bij de papa’s moest precies wat extra geoefend worden: een knoopje maken, haakjes in een plankje draaien, … eens het eindresultaat er was, moest het knutselwerkje uiteraard nog ingepakt worden! De papa’s gingen heel secuur aan het werk en zo had iedereen een zelfgemaakt werkje voor vaderdag!

Nadien volgde nog een fotozoektocht, waarbij je zowel in de school, op de speelplaatsen en rondom de school op zoek moest gaan. Eens alle plaatsen gevonden waren, kon je met letters een leuke slogan maken: FiJNE VADERDAG!

Als afsluiter speelden we nog heel wat leuke spelletjes op het plein met heel enthousiaste papa’s! Dank aan alle papa’s en opa voor jullie aanwezigheid, gedrevenheid, precisiewerk en enthousiasme!

Schoolreis (01/06/2018)

De dag was dan wel overtrokken en regenachtig, dit belette ons niet om goedgemutst richting Provinciaal Domein Puyenbroeck te trekken!

Eens daar aangekomen na een leuke busrit, wachtte Tovenaar Brubbelaar ons op! Zij nam ons mee in de ‘wondere wereld van water’! Bellen blazen, waterdiertjes zoeken, ontdekken welke materialen drijven en zinken, water zuiveren… het kon allemaal! Eens de workshop gedaan was, stond het treintje ons reeds op te wachten! Een fijne rit doorheen het domein waarbij we enkele mooie dieren zagen: een pauw, schapen, geiten, een pony en ja, ook een ree!

Na al deze activiteiten knorden onze maagjes en mochten we naar hartelust sandwiches eten en als dessert kregen we een ijsje!

En dan was het eindelijk tijd om te ravotten in de speeltuin!

Moe maar voldaan keerden we terug naar school!

Bezoek Kapelleke (25/05/2018)

Vandaag gingen we samen met de kleuters van K2 en de kinderen van L1 op stap door de velden achter onze school! Een mooie natuurwandeling om aan te komen bij het Kapelleke waar we het even stil maakten en een mooi gebedje kregen voorgelezen door de kinderen van L1!

Sportweek! (25/05/2018)

De voorbije week zaten we niet stil! We hadden geen tijd om in onze klas te vertoeven, want we mochten heel wat sporten! Lopen, tikspelen, klimmen, klauteren, fietsen, estafette en nog zoveel meer! Op en top sportplezier!

Jarige Michelle (18/05/2018)

Op vrijdag 18 mei werd Michelle 6 jaar! En dat werd uiteraard gevierd! Proficiat, meid! En dankjewel voor de heerlijke taarten! :-)

Jarige Bo (08/05)

Vandaag vierden we in onze klas de zesde verjaardag van Bo met een fijn feest! Een kroon, kaarsjes, liedjes zingen en dansen mochten zeker niet ontbreken! Nogmaals proficiat, meid!

Fietsparcours (08/05)

Wat een superfijn weer, een stralende zon en geen wolkje aan de lucht! Ideaal om met de fiets naar school te komen en dus een heus fietsparcours te rijden! We fietsten in de schoolwegel, maar ook op het gras, zo ondervonden we toch wel een verschil van gebruik van onze spieren! Daarna mochten we slalommen, tussen smalle stroken rijden, over een klein heuveltje en uiteindelijk over een wip-brugje! Superfijn om te doen!

Bezoek rusthuis voor moederdag (07/05)

Deze namiddag werden we voor een tweede keer dit jaar in het rustzorgcentrum verwacht! De bewoners wisten ervan en keken uit naar ons bezoek! We gingen in kleine groepjes van kamer tot kamer en daar zegden we uit volle borst ons moederdagversje! Oh, wat genoten de bewoners! Ze vonden het fijn dat ze zo in de bloemetjes gezet werden door ons! Na al die de bezoekjes werden we getrakteerd op een heerlijk ijsje! Dankjulliewel!

Leesproject K3 (07-08/05)

De voorbije twee dagen kwamen er in onze klas enkele (groot)ouders helpen met ons leesproject. De kleuters werden in groepjes verdeeld en adhv een doorschuifsysteem kwam iedere groep bij een andere activiteit: een woordenlotto en een rijmspel waren er onder meer bij! Evenals het maken van samengestelde woorden, best wel gek, want van twee korte woorden kan je één lang woord maken! Ook het kleien met plasticine van de juiste beginletter en het benoemen ervan werd geoefend! En dan ook nog eens het zoeken naar woorden met een bepaalde beginletter! Laat die letters van het eerste leerjaar maar komen!

Het kunstmuseum (04/05)

Vandaag verwelkomden juf Oona en alle kleuters ouders en grootouders in onze klas! Ze werden uitgenodigd om alle eigen gemaakte kunstwerken te komen bezichtigen in ons eigen museum. Uiteraard met inkomticket en gidsen voor de rondleiding!

Thema kunst (04/05)

De voorbije dagen was juf Oona in onze klas! Zij gaat nog naar de ‘juffenschool’ en loopt stage in onze klas. Deze week bekeken we allerlei soorten kunst en vooral Mondriaan bleef ons bij! Het moederdaggeschenkje was dan ook gebaseerd om zijn kunstwerken.

Relaxatie (27/04)

Vandaag was juf Yasmin, onze muzo-coach weer van de partij in onze klas! Deze keer werkten we rond relaxatie! Zelf proberen tot rust komen met mooie achtergrondmuziek. Niet makkelijk, omdat we gewoon zijn om steeds druk in de weer te zijn! Ook Sherborne werd toegepast! Heel geconcentreerd, maar toch ontspannen kwamen we allen tot rust!

Voorlezen april 2018 (20/04)

Ook vandaag hadden we alweer enkele lieve mama’s en oma’s die tijd namen om een halfuurtje te komen voorlezen in onze klas! Iedere keer opnieuw is dat genieten van mooie prentenboeken!

Slaapfeestje op school (18/04)

Wat keken ze er enorm naar uit! We telden al weken af en nu was het eindelijk zover! Deze namiddag om 16.30u was iedereen present om op school te komen logeren! De ouders kwamen de bedjes opzetten, we dansten nog even samen en dan was het afscheid nemen! Bij de ene ging het al iets vlotter dan bij de andere kleuter, maar oh, toch wel trots op hen allemaal, want het verliep uiteindelijk super!

De kleuters mochten met dit goede weer nog wel een hele tijd buiten ravotten en fietsen, in de zandbak spelen, voetballen, … het kon allemaal! Van die hitte kregen we dorst, dus op tijd en stond een bekertje water en nadien een lekker fris waterijsje!

Van al dat spelen kregen ze grote honger, dus een stukje pizza en heerlijke boterhammen gingen er goed in!

Nog steeds niet uitgespeeld, dus toch nog even genoten van de warmte en de gezonde buitenlucht om nadien toch wel even verfrist te worden in de ‘kindjes-wash’ van Heiende. Daarna pyjama aan, tandjes poetsen en naar toilet om te eindigen met een filmpje! En na dat alles was het toch wel hoog tijd om te gaan slapen! Slaap lekker, lieverds!

Sportdag (29/03)

Vandaag mochten onze kleuters van de derde kleuterklas met heel veel leeftijdgenootjes van verschillende scholen sporten in de Lokerse sporthal!

Wat hadden we er zin in! We kwamen terecht op een pirateneiland waar we 7 opdrachten hadden! Klimmen en klauteren, balvaardigheden, tikspelen, balspelen, springen en klimmen op springkastelen, parcours lopen en nog zoveel meer!

Wat een fijne piratendag, met op het einde een echte schat: heerlijke snoepdiamanten!!!

Brug ‘De Lente’ (22/03)

Vandaag kwamen de kleuters van de derde kleuterklas en de leerlingen van het eerste leerjaar samen. Iedereen had er veel zin in om op lentewandeling te gaan, maar het weer liet dit niet echt toe.

Dan maar een filmpje over de lente om daarna aan de slag te gaan! In kleine groepjes werd er een plan gemaakt van wat we in de namiddag gingen knutselen!

En in de namiddag was het dan zover! Schilderen, kleuren, tekenen, kleven, knippen, het kon allemaal!

Met op het einde prachtexemplaren!

Voorlezen door (groot)ouders (23/03)

Ook vandaag hadden we heel wat lieve mama’s en oma’s die met plezier een halfuurtje kwamen voorlezen!

Wat genoten we van de vele verhalen! Dankjulliewel, lieve (groot)ouders!

Ipads in de klas (19/03)

Deze namiddag hadden we de volledige Ipadkoffer in onze klas! Superfijn, want in kleine groepjes van twee of drie kleuters mochten we over een Ipad beschikken en tal van spelletjes spelen: mozaïek, puzzelen, tekenen, doolhof, muziek maken, … het kon allemaal!

Naar het dinomuseum (15/03)

Na lang aftellen was het vandaag eindelijk zover! Met de bus naar onze hoofdstad Brussel, om het dinomuseum ‘onveilig’ te maken. ;-)

Na een lange busrit, onder meer voorbij het koninklijk paleis, eindelijk aangekomen! Wat een prima organisatie daar ter plaatse! Even een stukje fruit eten en dan op verkenning in het museum zelf! Wat moesten we kijken toen we in de zaal van de dino’s kwamen! Reuze-exemplaren zijn het! We keken onze ogen uit! Aangezien er heel wat zalen zijn in het museum met tal van tentoonstellingen, gingen we verder op verkenning: de aapmensen, soorten dieren, huisdieren, maar ook wel dieren uit de woestijn, … Fossielen van zeedieren, het leven als baby, … Teveel om op te noemen gewoon!

Maar vooral in de zaal met dino’s bleef onze interesse het grootst! We keken rond en de juf gaf al heel wat info, of wij vertelden onze kennis nogmaals aan elkaar!

Na de middag kregen we dan een heel mooi poppenspel te zien van drie lieve dino’s die nogmaals vertelden hoe de dino’s op onze aarde kwamen en hoe ze uitgestorven zijn.

Daarna namen twee gidsen ons nogmaals mee in het museum en gingen we op zoek naar de skeletten van de dino’s uit het poppenspel! Oh, wat een fantastische uitstap!

De busrit terug naar school duurde door de drukte op de baan iets langer dan verwacht, maar helemaal niet erg, want met een leuke dino-film was de tijd vlug voorbij!

Thema ‘Op stap met de dino’s!’ (28/03)

De voorbije weken leerden we in onze klas alles over de dino’s! De juf vertelde hoe de dino’s op de aarde gekomen zijn, waar ze leefden, hoe ze leefden, welke soorten er bestonden meteen heel veel gekke namen!

In de klas waren uiteraard heel wat dino-hoeken: een dino-grot, dino-computerspelletjes, dino’s tekenen adhv een stappenplan, dino-namen nastempelen, een dino-memory, een vulkaan met mini-dino’s, grote dino’s en dino’s in de zandtafel, allemaal voor fantasiespel! Ook konden we in de zandtafel een dinoskelet namaken, niet makkelijk!

We maakten echte dino-eieren en gingen ook aan de slag met klei: boetseren van een dino of een fossiel maken! Het kon allemaal!

Ook lieten we adhv een proefje de vulkaan uitbarsten, heel gek! En er werd zelfs een kleine dino geboren uit een dino-ei!

En elke dag opnieuw zongen we met plezier onze dino-liedjes!

Kuikentjes uit de broedmachine (09/03)

Vandaag kwam de mama van Vlinder met enkele kuikentjes naar de klas. We leren dan niet over deze diertjes, maar wel over uitvindingen! En wel… de broedmachine is zo een geweldige uitvinding! Want zo hoeft mama kip niet te broeden en worden er toch kuikentjes geboren. Wat waren die kuikentjes schattig en hadden ze leuke namen: Mila, Pluisje, Pleuntje, Uki en Lalou. Vlinder herkende ze allemaal, best moeilijk, want ze leken echt wel goed op elkaar! En wat waren die eitjes uit de broedmachine warm, heel gek eigenlijk! Dankjewel mama van Vlinder voor het bezoekje!

Thema Robots (08/03)

Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand met als thema ‘Eureka’ leerden we in onze klas twee dagen over robots! Wat een geweldig thema! We mochten verschillende soorten robots waarnemen: robots die kunnen transformeren, robots die enkel maar stappen, rollende robots, robots die een bepaalde weg afleggen, robots met een afstandsbediening, een robot in de vorm van een dino, …

Daarna mochten we op ‘robot-muziek’ zelf een robot uitbeelden en moesten we van elkaar raden welke robot we uitbeeldden. Niet makkelijk!

De hoeken werden verrijkt met tal van ‘techniek’-speelgoed: magneten, magformers, ander constructiespeelgoed met onder meer schroevendraaiers, … Ook werd een oude stofzuiger helemaal uit elkaar gehaald en ontdekten we wat daar binnenin allemaal zit! Superfijn om te mogen doen met echt gereedschap: hamer, schroevendraaiers, tang, …

In de knutselhoek mochten we met allerlei kosteloos materiaal zelf robots maken! Wat een knappe resultaten!

Eigenlijk waren die twee dagen veel te kort… even kijken of we eventueel ergens nog een ‘gaatje’ vinden dit schooljaar om er een vervolg aan te breien!

Jeugdboekenmaand Eureka! (08/03)

Vandaag kwam schrijfster Liesbeth Van Bogaeert naar onze school! Ook wij, de derde kleuterklas mocht aansluiten en luisteren naar haar boeiende voorstelling! Ze gaf meer uitleg over de verschillende soorten boeken die er bestaan en adhv prenten en knuffels leerden we welke dieren waar wonen: in het bos? In het huis? Op de boerderij? En zo ontdekten we dat Liesbeth enkele heel bijzondere weet-boekjes geschreven heeft! Best wel knap!

LIFT-project: Samenwerken (08/03)

Vandaag was het alweer tijd voor een lift-lesje! Deze keer gingen we samenwerken! Wat gek: we gingen per twee tekeningen maken! Maar niet zomaar! Neen, terwijl het ene vriendje ging tekenen moest die heel goed luisteren naar het andere vriendje! Want die zei wat er precies moest getekend worden! Niet makkelijk, want enkel door te zeggen wat er getekend moest worden, kwam de tekening tot stand! We mochten onze handen niet goebruiken.

Thema Gezonde voeding! (07/03)

De voorbije week leerden we in onze klas heel wat over gezonde voeding! We startten het thema met een heus smaakspel: allerlei dingen proeven en dan raden welke smaak het had! Was het nu zout, zoet, bitter of zuur? Eveneens gingen we op zoek naar allerlei gezonde en ongezonde dingen en daar maakten we een heuse collage van! We deden tussendoor af en toe een extra bewegingstussendoortje en we aten geen koekjes, enkel fuit, groenten of noten werden meegebracht! Super toch?!

We maakten heerlijke fruitsalade met heel wat fruitsoorten en wat smaakte dat! In de poppenhoek maakten we heel wat boodschappenlijstjes om gezonde dingen in de winkel te kunnen kopen! En met plasticine probeerden we woorden na te leggen.

Ook hadden we heel wat leuke gezelschapsspelletjes ter beschikking! Plezier verzekerd!

Heerlijke spaghetti (05/03)

Vandaag werden we echte keukenprinsen en -prinsessen! We maakten met heel wat verse groenten een heerlijke spaghettisaus! Ook mochten sommige kleuters helpen bij het bakken van het vlees! Wat een fijne activiteit!

Eens de saus voldoende was doorgekookt, nog even pasta koken en klaar! Of neen, toch niet, de tafel nog dekken! Een uitnodiging schrijven voor mevrouw Els en dan was het echt zover! Aanschuiven is ons eigen restaurantje! Smakelijk!

Voorlezen door (groot)ouders februari 23/02

Ooh, wat een fijne en talrijke opkomst vandaag voor alweer een zalig halfuurtje voorlezen!

Vele oma’s, opa’s en mama’s zakten af naar onze klas en in hele kleine groepjes werden er prachtige prentenboeken verteld! Iedereen genoot met volle teugen! Dankjewel aan al deze lieve voorlezers!

Thema ‘Ridders en kastelen!’ (23/02)

De voorbije weken beleefden we heel wat avonturen in onze klas als ridder en jonkvrouw! We leerden heel wat typische kasteelwoorden en leerden meer over het leven van de ridders in de Middeleeuwen! In de vele hoeken hadden we eveneens heel wat plezier: ons verkleden als ridder of jonkvrouw, puzzelen, jonkvrouwen knutselen met verschillende soorten behangpapier, een kasteelpoort maken, zwaarden en kronen versieren, kastelen inkleuren volgens opdrachtkaart, kastelen schilderen, fantasiespel met heel wat kastelen van playmobil, en noem maar op!

Als afsluiter organiseerden we een heel groot ridder- en jonkvrouwenfeest: we dansten op typische muziek van toen en daarna mochten we plaatsnemen aan de gedekte tafel! We werden immers getrakteerd op heerlijke cake!

Jarige Emma (19/02)

Emma was jarig in de krokusvakantie, dus vierden we haar verjaardag in de klas op maandag 19 februari! Oh, wat was ze blij, eindelijk haar feestje in de klas! Zingen, dansen, een prachtige kroon, vuurwerk, kaarsjes uitblazen, een cadeautje kiezen, … het kon allemaal! Emma trakteerde met heerlijke chocoladebrownies en of het smaakte! Nogmaals een dikke proficiat met je 6de verjaardag, grote meid!

Carnaval in de klas (09/02)

Ook wij vierden in onze klas een fijn carnavalsfeest! Met leuke carnavalsmuziek en verkleed als gekke dieren was het superfijn! De juf had zelfs voor leuke serpentines gezorgd die we naar hartenlust in het rond mochten gooien. (En nadien opruimen en ook dat was een fijne klus!)

Jarige Tristan (08/02)

Wat een speciale dag vandaag! Jarig zijn en op uitstap naar het Gravensteen! We vierden Tristan zijn verjaardag in de namiddag en wat een fijn feest! Een mooie kroon werd gemaakt en toen zongen we enkele mooie verjaardagsliederen, uiteraard met vuurwerk nadien! Kaarsjes uitblazen stond ook op het verlanglijstje en uiteraard ook kiezen van een cadeautje uit de verjaardagstrommel! We aten heerlijke cakejes en dansten volop! Nogmaals proficiat met je 6de verjaardag, Tristan!

Op leeruitstap naar het Gravensteen (08/02)

Vandaag gingen we met de bus richting Gent, eens daar aangekomen gingen we nog even te voet verder naar het Gravensteen! Wat een prachtig kasteel, midden in Gent! We keken onze ogen uit toen we de kantelen en de grote kasteelmuren zagen! Eens binnengestapt door de grote kasteelpoort werden we opgewacht door twee lieve jonkvrouwen, Geraldine en Rozemarijn. Zij gidsten ons doorheen het kasteel! Wat zagen we knappe dingen: de grote ridderzaal, de zaal met harnassen en andere ridderuitrustingen zoals zwaarden, speren, een maliënkolder, de ‘kookvuren’ van het kasteel, die meteen ook dienst deden als verwarming, …

Ook gingen we tot de hoogste toren langs de trappen en daar oefenden we even een verdedigingstactiek van de ridders!

En ook de kerker werd ons getoond, een echte vergeetput! Best eng! En die toiletten van toen waren ook wel heel vreemd…

Wat een fantastische ervaring om even als kleine ridder in zo een groot kasteel te mogen rondkijken!

Jarige Nore (06/02/18)

We blijven precies feesten in onze klas, met alweer een jarige! Proficiat, Nore! Wat genoten we allemaal samen van je dagje! Verjaardagsliedjes zingen, een mooie kroon, vuurwerk maken, kaarsjes uitblazen, dansen en nog zoveel meer! En wat aten we heerlijke appeltaart! Dikke proficiat, meid!

Jarige Anouk (5/02)

Feest in onze klas vandaag, voor Anouk, zij werd 5 jaar! Hiep hiep hoera! Met een mooie kroon, leuke verjaardagsliedjes, zelfgemaakt vuurwerk, kaarsjes uitblazen, dansen op K3 was de toon meteen gezet! Anouk trakteerde daarbij ook nog eens met heerlijke cupcakes! Dankjewel en nogmaals proficiat, grote meid!

Jarige Vince (30/01/18)

Vandaag alweer feest in onze klas! Het houdt maar niet op met die fijne verjaardagsfeesten! Dit keer werd Vince 6 jaar! Uiteraard vierden we dat met een mooie kroon, verjaardagsliedjes zingen en vuurwerk maken, kaarsjes uitblazen, genieten van leuke dansmuziek en noem maar op! Ook werden we getrakteerd op heerlijke cakejes en heerlijk appelsap! Dankjewel, Vince en nogmaals een dikke proficiat!

Thema De Bakker (24/01)

De voorbije weken leerden we in de klas alles over de bakker. Welke kledij draagt hij? Wanneer moet hij nu precies werken? Welke machines staan er in zijn bakkersatelier? Hoe smaakt een brood? Wat betekent ‘rijzen’? Bakt de bakker enkel brood of heeft hij nog tal van dingen te maken? En ga zo maar door… op elke vraag kregen we antwoord en we leefden ons uit in de vele hoeken: zandtaarten maken, een echte bakkerij in de poppenhoek, taarten boetseren met zoutdeeg en plasticine, bouwen met taartendozen, taarten namaken, slagroom proberen spuiten om taarten en ga zo maar door! Vervelen deden we ons zeker niet!

Jarige Arthur (25/01)

Vandaag vierden we Arthur zijn 6de verjaardag in de klas! Wat was hij fier! Een prachtige kroon, kaarsjes uitblazen, enkele leuke verjaardagsliedjes zingen, vuurwerk maken en trakteren met heerlijke koekjes! Wat een feest! Om af te sluiten werd hij geschminkt in een mooie tijger! Proficiat, grote jongen!

Jarige Jarne (22/01)

Alweer feest in onze klas vandaag! Jarne werd 6 jaar en dat werd uitgebreid gevierd! Met een leuke piratenkroon, verjaardagsliedjes, vuurwerk, een taart met kaarsjes en nog zoveel meer! Wat genoot Jarne volop van alle aandacht! Hij trakteerde met heerlijke cakejes! Nogmaals proficiat, Jarne!


Voorlezen januari (19/01)

Ook vandaag hadden we bezoek van enkele lieve grootouders die leuke prentenboeken kwamen voorlezen! In kleine groepjes konden we intens luisteren en kijken naar de prachtige verhalen! Dankjulliewel, lieve grootouders, om even tijd voor ons te maken!

Driekoningen (09/01)

Vandaag kwamen we alle kleuters van de derde kleuterklas mooi verkleed naar school! Als echte koningen met hun sterren waren ze klaar om richting het rustzorgcentrum Hof ter Engelen te vertrekken! Daar werden we alweer warm onthaald en mochten we van kamer tot kamer zingen voor elke bewoner! Telkens opnieuw werden we getrakteerd op snoepjes en koekjes! Wat genoot groot én klein!

Bakkersbezoek Eddy & Viviane (19/01)

Na al 2 weken over de bakker te leren in onze klas, mochten we vandaag echt een kijkje nemen in een bakkersatelier! We werden warm onthaald door Eddy en Viviane! Een warme bakker dicht bij de school! Eerst namen we een kijkje in de bakkerswinkel en toen mochten we richting het bakkersatelier. We konden het vers gebakken brood al ruiken! Wat keken we onze ogen uit: tal van machines waren aan het werk! De kneedmachine, de rijskast, de oven, de weeg- en verdeelmachine en noem maar op! Ook mochten we even zelf aan de slag: een bolletje deeg mochten we kneden en versieren! En dat werd nadien gebakken! Eens het klaar was, gingen we heel tevreden, met onze zelfgemaakte broodjes, terug naar school! Wat een belevenis, een echte bakker zijn!

Kerstfeest in de klas (21/12/17)

Vandaag was het kerstfeest in de klas! Wat keken we er al even naar uit, want die vele pakjes onder de kerstboom moesten toch een keertje opengemaakt worden?! Met leuke kerstmuziek op de achtergrond begonnen we eraan! Eens de muziek gestopt was, was het pakje voor dat kindje! Juf Jana en juf Isabel hadden evenveel plezier als de kleuters! Na de pakjes was het al gauw tijd om heerlijke pannenkoeken te eten! Wat ging dat feestje snel voorbij, veel te snel… want die voormiddag hadden we dan ook nog eens kerstturnen bij juf Lynn! Fijne feesten!

Thema kerst (20/12/2017)

De voorbije weken leerden we in de klas over Kerstmis! De kerstboom werd gezet en mooi versierd, ook de hele klas werd sfeervol aangekleed!

In de hoekjes konden we naar hartelust spelen, ontdekken en leren: de kerstboom versieren volgens opdrachtkaarten, mooie schilderijen maken voor de bewoners van het rusthuis, kerstwoorden nastempelen, lezen in de vele kerstboekjes, een foppakje maken, puzzelen, voorbereidende schrijfoefeningen enzovoort! En uiteraard werd het kerstverhaal heel uitgebreid verteld! Na de vakantie gaan we er nog even mee door… want de Driekoningen kwamen ook op bezoek bij kindje Jezus!

Seppe werd 5 jaar! (19/12/17)

Oh, alweer feest in onze klas! Dit keer mocht Seppe 5 kaarsjes uitblazen! Hij was het laatste feestvarkentje in onze klas van dit kalenderjaar! Zingen, dansen, kaarsjes uitblazen en een leuk vuurwerk, het was helemaal zijn ding! Iedereen werd getrakteerd op heerlijke cakejes en om af te sluiten werd Seppe geschminkt in een regenboogtijger! Nogmaals proficiat, lieve kapoen!Jarige Esma (08/12)

Vandaag voor de vierde keer deze week feest in onze klas! Joepie! Esma werd 5 jaar en dat vierden we heel gezellig met een kroon, kaarsjes, leuke muziek, pakjes en een heerlijke taart! Dankjewel Esma voor het lekkers en nogmaals proficiat!

Jarige Vlinder (07/12)

Hiep hiep hoera voor Vlinder! Zij werd 5 jaar vandaag! En iedereen kon het zien, met haar leuke t-shirt aan! We vierden feest met een kroon, kaarsjes, vele pakjes en nog zoveel meer! Oh, wat was ze trots toen ze geschminkt werd als een mooie bloemenfee! Nogmaals proficiat, Vlinder!

Voorlezen door (groot)ouders - december 2018

Wat een drukte deze namiddag in onze klas! Heel wat ouders en grootouders hadden zich opgegeven om te komen voorlezen! Dit is uiteraard superfijn, want zo zijn de voorleesgroepjes klein en kunnen we nog beter luisteren naar de prachtige verhalen en kijken naar de mooie prenten! Dankjulliewel aan al deze lieve (groot)ouders om even tijd te maken voor ons!

Yliana is jarig (5/12/17)

Oh, alweer feest in onze klas! Vandaag mocht Yliana haar verjaardag vieren! Ze werd zondag reeds 5 jaar en dit vierden we dan vandaag! Met een kroon, kaarsjes, leuke verjaardagliedjes, een fijne dans en uiteraard een cadeautje van de juf! Als afsluiter werd ze mooi geschminkt en ze trakteerde met heerlijke cupcakes! Nogmaals proficiat, meid!

Ponyclub Erazo (05/12/17)

Oh, wat heeft de Sint al heel wat werk gehad hier in Lokeren… Ook zijn paard ‘Slecht-weer-vandaag’ werd al wat moe, vandaar dat hij deze voormiddag even een rustpauze had ingelast… Het paard stond even op stal in Ponyclub Erazo! Oh, en wat was er nog veel werk te verzetten daar in de paardenstallen: poetsen van de stallen, en kammen van de vele pony’s!

Eerst kregen we van Inge heel wat info over hoe we zo een pony/paard moeten verzorgen, en eens dit wat verteld, was het onze beurt! Na een klein uurtje was alles klaar en werden we beloond met een ritje op een pony, voor wie dit wou! Wat een avontuur!!!!

Jarige Noel (04/12/17)

Hiep hiep hoera voor Noel vandaag! Hij werd 5 jaar! Oh, wat was hij trots en terecht! We vierden een fijn feest met leuke liedjes, een kroon, kaarsjes, een pakje van de juf, mooi gegrimeerd worden, dansen en heerlijke cakejes! Nogmaals gefeliciteerd, Noel!

Sint in de klas! (01/12/2017)

Oh, wat keken we er reeds lang naar uit en vandaag was het eindelijk zover! Na een fijne verwelkoming van de Sint en zijn Zwarte Pieten in de schoolwegel en op de speelplaats gingen we naar onze klas en daar wachtten we vol spanning!

Plots werd er op de deur geklopt… of eerder ‘gebonkt’ door die gekke Pieten! En toen was het Hoogbezoek daar! Sinterklaas las voor uit zijn Grote Sinterklaasboek en ja hoor, iedereen was braaf! We kregen heel wat lekkers en prachtige klasgeschenken! Dankjulliewel, Sinterklaas en Zwarte Pieten! Hopelijk tot volgend jaar!

Op bezoek in het rusthuis - Sinterklaasliedjes (30/11/2017)

Vandaag gingen we voor de eerste keer dit schooljaar op bezoek in het rustzorgcentrum Hof ter Engelen! We waren meer dan welkom en de bewoners zaten ons al op te wachten.

De kleuters waren verkleed als Zwarte Pietjes en uiteraard kwam er ook één Sinterklaas mee! We zongen tal van ‘klassieke’ Sinterklaasliedjes uit volle borst en de bewoners zongen enthousiast mee of genoten gewoon van ons bezoekje! Als echte Zwarte Pietjes deelden we ook letterkoekjes uit! Wat een fijne namiddag!

Thema Sinterklaas bij juf Oona (29/11/2017)

De voorbije week hadden we juf Oona als ‘juf’. Zij bracht heel wat leuke spullen mee in het thema Sinterklaas! Vooral de ‘pepernotenfabriek’ was een waar succes! Maar ook bouwen met pakjes, woorden nastempelen, een Zwarte Pietenmatrix en nog zoveel meer vonden we fijn!

Leeruitstap Huis van de Sint (20/11/17)

We keken er al dagen naar uit en vandaag was het eindelijk zover! Een leuke busrit richting Sint-Niklaas, nog even een korte wandeling en toen was het zover… daar kwamen we bij de grote voordeur van het wel hele grote Huis van de Sint! Wat een prachtige hal! Een rode loper en een hoge trap en meteen een gekke Zwarte Piet die ons verwelkomde!

De sfeer was meteen gezet, vlug de jassen uit en dan luisteren naar al hetgeen die vele Zwarte Pieten te vertellen hadden!

We mochten het hele huis zien, prachtig gewoon! Zo zagen we de werkkamer van de Sint met de vele brieven, zijn laptop en het grote Boek van de Sint, we bekeken de hobbykamer van de Sint en mochten zelf even op een instrumentje spelen, we zagen de prachtige badkamer van Sinterklaas en het was ons niet vreemd dat de Sint echt wel van rood houdt! Op zijn slaapkamer mochten we ook een kijkje nemen, we mochten zelfs even voelen aan de ‘slaapmijter’ van de Sint.

Ook de Pieten hebben een superplezante slaapkamer en een grappige badkamer, maar ohjee, wat een rommel kunnen die toch maken!

Even oefenen in de gymzaal van de Pieten ontbrak ook niet en Kookpiet had heerlijke pepernoten gebakken!

De pakjeskamer was misschien wel onze favoriete kamer, want wie weet… stond ons pakje al klaar om te ontvangen op de dag van de Sint zijn bezoek!Thema Sint en Piet (16/11/17)

We zijn in onze klas gestart met het bijzondere thema ‘Sint en Piet, vergeet ons niet!’. Wat worden dat spannende tijden! De klas werd al aangekleed met leuke vlagjes, prachtige prenten van Sint en Piet en zelf versieren we de ramen verder door leuke huisjes uit te prikken… Er mochten al enkele mooie prenten ingeschilderd worden met waterverf! En het verlanglijstje van de klas werd ook al gemaakt!

Maandag op stap naar het Huis van de Sint en uiteraard zullen we ook daarna nog heel wat spannende avonturen beleven! Wordt vervolgd!


Voorleeshafluurtje november (10/11/17)

Ook vandaag verwelkomden we enkele (groot)ouders die graag even kwamen voorlezen! De klas werd terug in kleine groepjes verdeeld en iedereen genoot van de mooie prentenboeken en prachtige verhalen! Dankjulliewel, lieve (groot)ouders!

Leerwandeling ‘de herfst’ (3/11/17)

Aangezien het vandaag een prachtige herfstnamiddag was, zijn we onverwacht op stap gegaan! We trokken de velden in achter onze school en genoten van alle pracht rondom ons! Een paardje in de wei dat wel geaaid wou worden, een tractor die het land nog even kwam bewerken, een voorbijrijdende fietser, vallende bladeren, prachtige roofvolgens in de lucht, geluiden van de autosnelweg, windmolens langsheen die snelweg en nog zoveel meer!


Themaloze week (14/11/17)

De voorbije week was er in onze klas eens geen thema om over te leren! Dat wil uiteraard niet zeggen dat er niets te beleven viel, integendeel, we speelden met alle ‘basismaterialen’ die in de klas aanwezig zijn en ook dat is superfijn! De juf maakte tijd om even mee te spelen en het puzzelsysteem in onze klas werd van naaldje tot draadje uitgelegd!


Denkspelen bij juf Lu (7/11/17)

Vandaag mochten we bij juf Lu heel wat leuke denkspelen uitproberen. Eerst werd alles uitgelegd en toen was het aan ons om alle spelletjes uit te proberen!


Jarige Hendrik (17/11/17)

Vandaag werd Hendrik 5 jaar! Oh, wat een fijn feest! Zingen en dansje, een mooie kroon en kaarsjes uitblazen, genieten van heerlijke cake, een cadeautje mogen kiezen uit de pakjestrommel van de juf, en nog zoveel meer! Nogmaals proficiat, Hendrik!


Leuke liedjes (15/09/2017)

In onze klas zingen we elke ochtend leuke ‘goeiemorgen-liedjes’! We kunnen zelfs een fijn Frans liedje zingen! Luister en kijk maar mee!

Thema: Trollen in het herfstbos! (26/10/17)


De voorbije twee weken hadden we fijne trol-avonturen in de klas! We leerden meer over trollen doordat een lieve bosuil en Trol Bol in onze klas kwamen logeren! Ook waren er tal van fijne hoeken in onze klas, of euh… zeggen we niet beter: in het bos?! ;-)

De poppenhoek verdween en werd een leuk trollenhol met verkleedkledij en mini-knuffel-trollen. We speelden met de dobbelsteen en oefenden onze pengreep door spinnen te nemen.

Ook mochten we een echte trol kleien en wat een mooie resultaten leverde dat op: gekke, dikke, dunne, grote, lange, … het kon allemaal!

In de fijne-motoriek-hoek oefenden we met getalbeelden en getallen en rolden we kleine plasticinebolletjes.

In de schrijfhoek tekenden we mooie lussen met stokjes, net zoals trollen doen! En ook waren er fantasie-trolfiguurtjes om samen mee te spelen in de zandtafel of in het mini-trollenhuisje!

Vertelsessie ‘Vliegtapijt hoog, vliegtapijt laag’ (6/11/17)


Deze voormiddag werden we verwelkomd in de bib, daar werden we ontvangen door Veerle!

Zij vertelde maar liefst drie prachtige verhalen met enkel en alleen een ‘vliegtapijt’ bij zich!

Iedereen hing aan haar lippen, zo mooi werden die verhalen gebracht! Een prachtig verhaal van een oud vrouwtje die de berg op moest, een kortverhaaltje over een peperkoekenventje en een laatste verhaaltje over een lieve, kleine wasbeer die op avontuur moest!

Op uitstap naar het bos! (17/10/17)


Oh, wat fijn, een leuke herfstuitstap naar het bos! Eerst even een rit op de bus en dan op zoektocht naar trollen in het bos!

Er was een lieve kabouter die ons heel wat opdrachten had toegestuurd: een haasje zijn, een rondedansje maken rond een boom, 10 takjes rapen, een regen van bladeren maken en noem maar op!

Toen al deze opdrachten achter de rug waren, was het eveneens tijd om heel wat herfstvruchten en bladeren te rapen, want deze hadden we zeker nodig om te gebruiken in de klas!

En toen, plots… leerden we Trol Bol kennen! Hij zat daar verstopt in zijn gezellige trollenhol! Meteen wou hij met plezier mee naar onze klas, voor vele fijne avonturen!


Trollenpap maken (27/10/17)


Vandaag maakten we het lievelingsgerecht van trollen! En weet je wat dat is? Wel… we zingen het elke keer opnieuw in ons trollenlied! Ze stoppen aarde en wormen in hun mond!

Zo gezegd, zo gedaan! Ook wij smullen dit graag! We maakten heerlijke aarde, of euh… zeggen we beter ‘chocomousse’ en die aarde versierden we met heerlijke muizen… of euh… zeggen we beter ‘snoepmuizen’.

Smakelijk!

Brugactiviteit: Dierendag (12/10/2017)

Dit schooljaar kwamen de derde kleuterklas en het eerste leerjaar voor de eerste keer samen om een brugactiviteit uit te werken! Vele kleuters en leerlingen van beide klassen hadden hun huisdier meegebracht en dit werd uitbundig besproken en vooral bewonderd! Ook kwam de papa van Lena en Lisa met twee grote Zwitserse Herders en die deden tal van ‘kunstjes’ voor ons.

Na de vele info, gingen we zelf aan de slag en maakten we prachtige, heel kunstige huisdieren! Kijk maar mee!


Thema ‘Lieve, kleine huisdieren in de klas!’ (4/10/2017)


Op 4 oktober vieren we Werelddierendag! Ook in de klas besteedden we daar uitgebreid aandacht aan! Tal van dieren kwamen op bezoek: Lily, de kat; Finny, de landschildpad, Leon, de kat; Onkruidje en Graantje, de Mechelse koekoeken.

Er was veel te vertellen over wat ze zoal eten en hoe we voor ze moeten zorgen! In onze huishoek leerden we dan ook de dierenknuffels verzorgen, we schilderden mooie huisdieren, we speelden met kleine fantasiefiguurtjes, en het leuke versje over ‘Pimpelpampelpompelmoes’ werd ook geleerd! Tekenen en tovertekenen van dieren, leuke dieren-gezelschapsspelen spelen en visjes vangen in de bewegingshoek, we deden het allemaal!


Ipad-koffer in de klas (25/09/2017)

Vandaag mochten de Ipad-koffer uitlenen en wat was dat leuk! We werden ingedeeld in groepjes van 2 of 3 en kregen samen een Ipad waar we naar hartenlust leuke kleuterspelletjes op mochten spelen: tekenen, memory spelen, een doolhof ontrafelen, letters zoeken, verhaaltjes bekijken, en nog zoveel meer! Het mocht allemaal!

Wout is jarig! (18/09/2017)

Vandaag alweer feest in onze klas! Wout werd 5 jaar en uiteraard werd dit gevierd met een fijn feest! Zingen en dansen, een prachtige kroon opzetten, vuurwerk maken en kaarsjes uitblazen, het kon allemaal! We werden in de klas getrakteerd met een fijn piraten-gezelschapsspel en met heerlijke ‘piratenboot-cakejes’ om op te smullen! Dankjewel lieve Wout en nogmaal proficiat!

Gaston is vijf! (27/09/2017)

Oh, wat een fijne dag vandaag in onze klas! Gaston werd 5 jaar en uiteraard werd dit uitgebreid gevierd! Wat genoot hij van die aandacht! Verjaardagsliedjes zingen, dansen, vuurwerk maken, kaarsjes uitblazen, een prachtige kroon, een pakje van de juf en mooi geschminkt worden! Wat een zalig gevoel voor Gaston! We aten heerlijke cakejes en werden getrakteerd op een leuk cadeautje! Proficiat, Gaston!


Voorlezen door (groot)ouders (6/10/2017)


Ook dit schooljaar wordt er in de derde kleuterklas veel aandacht besteed aan het voorlezen en vertellen van verhalen! Zo stimuleren we de kinderen om ook in de lagere school om naar boeken te grijpen en te lezen!

Vandaag waren er enkele lieve mama’s en een oma die met plezier kwamen voorlezen voor een groepje kleuters! Dankjulliewel, lieve (groot)ouders!


Feest voor Pierke Piraat...

Pierke Piraat is jarig! (15/09/2017)

Alweer feest in onze klas! Een hele week lang werkten we rond het thema jarig zijn! We bekeken de inhoud van de verjaardagstas en telden samen af naar het grote feest van Pierke! Pierke zijn lievelingstaal is Spaans, dus leerden we een Spaans verjaardagslied! En we bakten taarten in de zandbak met kaarsjes, uiteraard! Ook in de poppenhoek vierden we feest met de poppen! We maakten allemaal onze eigen kroon adhv een patroon! En er werd een mooie verjaardagskalender getekend! En omdat Pierke zijn lievelingseten ‘pannenkoeken’ zijn, hebben dat uiteraard klaargemaakt! Samen deeg maken en bakken, zo gezellig in de klas! En het allerbelangrijkste was dan uiteindelijk heerlijk smullen van die pannenkoeken! Gelukkige verjaardag, Pierke!

Jarige Josephine...

Josephine is jarig! (14/09/2017)

Vandaag vierden we feest voor Josephine! Zij was jarig in augustus, dus vieren we dit uiteraard ook in de klas! Met trots koos ze alle ‘items’ uit om goed te kunnen vieren: een pakje van de juf, geschminkt worden, een mooie kroon, dansen en zingen, trakteren met heerlijke cakejes en een mooi klasgeschenk! Dankjewel, Josephine en nogmaals proficiat!

Jarige Miray...

Miray is jarig! (4/09/2017)

Vandaag vierden we Miray in de klas! Wat een feest! Een mooie kroon! Zingen en dansen, kaarsjes uitblazen en genieten! Een pakje uit de pakjestrommel van de juf kiezen en ook de vriendjes van de klas trakteren op een pakje! Oh, wat fijn! Nogmaals proficiat, meid!

De start van het schooljaar in de Piratenklas...

Een fijn begin! (1/09/2017)

Het schooljaar is alweer gestart! En wat genieten we ervan! Terug samen spelen met alle vriendjes in de klas! En samen op verkenning in alle hoeken met tal van afspraken! We weten het zeker, het wordt ‘reuze’ in onze klas!