Derde leerjaar

Projectlezen


Wij organiseren een leesproject op woensdag gedurende 6 weken.

Met de hulp van (groot)ouders doen we een leescircuit.

We lezen met behulp van chromebooks, we gaan mandjeslezen: strips, prentenboeken, weetboeken.

We lezen met luisterboeken en lezen fragmenten uit supertoffe fictie-boeken.

Een boeiend en leesrijk uurtje.

Sokpoppen - toneel

We zijn de monsterklas en daarom knutselen we boekmonsters. Dit zijn kleine monstertjes die bijhouden op welke pagina we zitten in ons boek. We werkten met vouwblaadjes en via een stappenplan. Het was niet zo gemakkelijk als het er uit ziet. Volgende week gaan we onze monsters versieren. We kijken er al naar uit!!

Bram en de ok-brigade

Bram kwam onze school bezoeken met zijn speciale bakfiets. Bram en professor Plahip onderzoeken hoe kinderen met elkaar omgaan en waarom ze soms pesten. Met die kennis wil Bram andere kinderen helpen die hem mailen met vragen over pesten. Tijdens de voorstelling ontcijferden we ook de code van de OK-Brigade. We kregen van Bram ook een Goedgevoel-latje. Hiermee kunnen we in de klas aan de juf duidelijk maken hoe we ons voelen. Het was een leuke en interactieve voorstelling.

De alles-over-mij-robot

De eerste week leerden we elkaar beter kennen door de alles-over-mij-robot in te vullen. Op dit blad vulden we ons lievelingseten, -kleur, -dier, weetjes over onszelf en over onze familie. Nadien mochten we onze robot inkleuren zoals we het zelf wensten.

Verjaardagsknutselen...

We maakten verjaardagskaartjes, een vlagje en een heerlijke taart om onze verjaardag te vieren. De jarige wordt die dag extra in de kijker geplaatst en krijgt in de klas een verjaardagsbadge zodat iedereen weet dat hij of zij jarig is.

De taart wordt aan het bord gehangen en het vlagje aan de deur, zodat iedereen weet dat deze persoon jarig is.