Zesde leerjaar

September 2017 in onze klas...

De eerste weken van het nieuwe schooljaar zijn al voorbij. We deden al heel wat leuke activiteiten.

Om elkaar beter te leren kennen, speelden we de eerste dag een kennismakingsspel in groepjes en kregen een leuk geschenkje.

In het kader van ons eerste wero thema ‘Fotografeer erop los’ tekenden we kiekjes over onze vakantie. Aan de hand van die tekeningen vertelden we over onze vakantie.

We gingen naar de voorstelling van ‘Bram en de OK-brigade’. Het was een voorstelling waarin het thema ‘pesten’ centraal stond. Op die manier leerden we hoe we met pestgedrag moeten omgaan en hoe we het kunnen vermijden.

Tijdens de les godsdienst vertelden we over een persoonlijk voorwerp. Dat voorwerp mochten we ook meebrengen. Op die manier zagen we dat elk van ons een puzzelstukje is dat anders is. Maar toch vormen we een klik met de ganse klas.

Meter en peter L1-L6

Vandaag leerden de kindjes van het 1ste leerjaar hun peter of meter kennen. De leerlingen van het 6de leerjaar zijn hun peter en meter. Ze nemen deze taak met veel plezier op zich.

Aan de hand van een één tegen allen spel leerden de peters en meters hun mete- en petekindjes beter kennen. Ze moesten verschillende opdrachtjes doen: bv. met de springbal springen, elkaar wegen, een toren van 2 m bouwen, een zelfportret maken, hun naam schrijven, …

Als afsluiter werden de leerlingen getrakteerd op een stukje cake en sinaasappelsap.

De leerlingen beleefden heel wat plezier en kijken al uit naar de volgende activiteit.