Tweede leerjaar

Plattegrond

We bouwden een maquette van onze klas en ontwierpen nadien ook de plattegrond.

Sinterklaas in onze klas

Joepie! Op 1 december kwam Sinterklaas in onze klas. Hij ging op onze zelfversierde troon zitten, las voor uit zijn mooie boek en luisterde naar ons Franse liedje. Op het einde kregen we cadeautjes. Daar mochten we al meteen eens mee spelen.

Werken rond gevoelens

 • Bij juf Vera leerden we een liedje dat we nadien telkens met een andere emotie zongen.
 • We nemen deel aan een wedstrijd van kapitein Winokio waarin we verschillende gevoelens moeten uitbeelden met onze klas. Dit zijn de 4 foto’s die we hiervoor namen. Zien jullie welk gevoel er bij elke foto hoort?

Via deze weg krijgen jullie alvast een voorsmaakje van de prachtige kerstkaarten die we gemaakt hebben.

Binnenkort krijgt elk kind een pakketje mee naar huis met de zelfgemaakte kerstkaarten.

Jullie kopen er toch ook eentje?

 • Knutselhoek: een pietenmuts maken
 • Ontdekhoek: schoen leren knopen
 • Werohoek: opdracht in zonnekind oplossen
 • Taalhoek: woordjes in de juiste pietenzak schrijven
 • Schrijfhoek: een brief voor de Sint schrijven
 • Muzohoek: bewegingsoefeningen van zwarte piet
 • Speelhoek: poppenkast met Sint, piet en het paard
 • ….

Dierenweetjes

In 4 groepjes lazen we allerlei leuke dierenweetjes.

Bedankt juf Séverine, juf Hanane en juf Paulien om te komen helpen.Verjaardag Marthe

We vierden de verjaardag van Marthe in de klas met lekkere cupcakes van Frozen, een dansje, een liedje, een kaartje… Bedankt en een fijne verjaardag!

Familienamiddag

Als afsluiter van het thema ‘Familie’ organiseerden we een familiedag. In de voormiddag bakten we lekkere taarten en in de namiddag maakten we een stamboom samen met een familielid. Wat hebben we allemaal genoten van deze dag!

LIFT-project met juf Vera

Juf Vera komt elke donderdag bij ons in de klas om lesjes te geven over sociale vaardigheden, fijn samenspelen… Wat kijken we elke week weer uit naar haar komst!

Doorschuifhoekenwerk rekenen

 • Hoek 1: Tafelspelletjes op de computer
 • Hoek 2: Honderveldpuzzels
 • Hoek 3: Welk getal is het?
 • Hoek 4: Rekenoefeningetjes met onze juf

Op vrijdag 27 oktober gingen het eerste en tweede leerjaar samen op bosuitstap. Er stond vanalles op ons programma:

 • Bosspel Ploem De Pluimstaart: zoek de verschillende vruchten die Ploem verzameld heeft voor zijn wintervoorraad.
 • Kabouteropdrachten uitvoeren.
 • Een herfstwandeling door het bos maken.
 • 1,2,3 bos spelen.
 • Bladeren en vruchten determineren met onze zelfgemaakte bomenwaaier.
 • Paddenstoelen zoeken.
 • Spelen op de speeltuin.
 • ….

Tijdens deze meetles gingen we aan de slag met natuurlijke maateenheden. We moesten de hoogte van de kast meten met kaarten, de breedte van de gang met werkschriften, de lengte van het raam met brooddozen...

Muzische : dierentaal

De Mus


Tjielp tjielp - tjielp tjielp tjielp

tjielp tjielp tjielp - tjielp tjielp

tjielp tjielp tjielp tjielp tjielp tjielp

tjielp tjielp tjielp


Tjielp

etc.


Denken jullie ook: Wat een gek gedichtje? Tijdens muzische leerden we dat dit gedichtje heel veel verschillende dingen kan betekenen, afhankelijk van hoe je het leest (intonatie, mimiek, gebarentaal) Nadien mochten we zelf aan de slag. Kijken jullie ook eens mee naar de dierengesprekken?


Joepie! De laatste dinsdag voor de vakantie was het eindelijk zover: groen feest!

 • We kwamen allemaal in het groen naar school.
 • We speelden samen leuke spelletjes.
 • We maakten groene hapjes.
 • Het laatste verhaal van Victor werd voorgelezen.
 • We bekeken de foto’s van ons Victorproject.
 • Op het einde kwamen onze (groot)ouders kijken naar de medaille-uitreiking en smulden ze mee van de lekkere groene hapjes.


We werden in verschillende groepjes verdeeld en kregen per groep 1 prent. We besproken wat we zagen en fantaseerden over het verhaal van Barthimeüs. Nadien las onze juf het verhaal voor.

Joepie! We vierden de verjaardag van Elena in de klas. Elena deelde haar lekkere cakejes en drankjes uit, koos een leuke tattoo, mocht op de verjaardagsstoel zitten, koos een liedje op het bord, kreeg een kaartje… Gelukkige verjaardag Elena!

Om ons werothema ‘mijn huisdier’ af te sluiten gingen we langs bij een echte dierenarts. We mochten de verschillende kamers bezoeken. Zo leerden we heel wat over huisdieren en de apparaten die de dierenarts gebruikt. De dierenarts onderzocht haar eigen hondje en nadien ook het hondje van onze juf, Bijouke.

Samen met onze vriendjes van het 5de leerjaar lazen we enkele interessante weetjes over dieren. Nadien vulden we samen een dierenkruiswoordraadsel in.

Manoe trakteerde met lekkere cakejes voor haar verjaardag. Dank je wel en een heel gelukkige verjaardag Manoe!

We leerden de voorbije weken al veel over dieren. Ook tijdens de les muzische kregen we een dierenopdracht. Iedereen bracht een prent van een dier mee. Nadat we deze goed bestudeerd hadden, knipten we een stukje uit de prent. En nadien kon de uitdaging beginnen: Maak de prent terug af. Eerst experimenteerden we in onze kladschrift met verschillende technieken om de vacht, veren, huid… van ons dier zo goed mogelijk na te maken. Wat zijn we apetrots op de resultaten!

Joepie! We leerden onze eerste maaltafel: de maaltafel van 2. Het aanleren van de tafel gebeurde eerst met blokjes en met kersensnoepjes :) Dat was leuk en lekker! In de klas oefenen we de maaltafel van 2 regelmatig aan de hand van spelletjes, oefeningen aan bord, het tafellied...

Joepie! De ipadkoffer is op school. We speelden een tafelspelletje en maakten kennis met beebot, een programmeerapp. We vonden het super leuk!

Kunnen jullie raden wat wij uitbeelden?

In onze klas spelen we vaak bibliotheekje. Dan krijgen we 15 minuutjes de tijd om in een boek te lezen. Dit doen we op onze eigen plaats, op de stoel van iemand anders, zittend op de grond, in de gang, met onze rug naar het bord…. Vandaag gingen we allemaal op onze bank zitten.

Gelukkige verjaardag Roos! Heel erg bedankt voor de originele bloemencakejes en het mooie boek.

Proficiat voor Mohamed-Amin, Pepijn en Lars. Zij wonnen met hun mooie versierde fiets een prijsje op de Strapdag.

Lisa werd deze vakantie al 7 jaar. We vierden dit in de klas met lekkere cake, een liedje, een dansje, een versierde verjaardagstaart op het bord, de verjaardagsstoel, een kaartje…

Gelukkige verjaardag Lisa!

Trotstas Jules

Elke maandagochtend stelt 1 kindje van onze klas zijn/haar trotstas voor. In deze zelf versierde tas, zitten 4 voorwerpen die iets meer vertellen over zichzelf en iets waar ze heel erg trots op zijn. Jules mocht de spits afbijten.

Help... Onze klas is op slot !

Joepie! Het is weer zo ver! Het nieuwe schooljaar is begonnen.

We waren allemaal heel benieuwd om onze nieuwe klas te zien en wilden snel naar binnen gaan. Maar toen ontdekten we dat Bas een grapje uitgehaald had met onze klasdeur. Hij had de deur vergrendeld met een cijferslot. Om de code te ontcijferen moesten we 4 opdrachten uitvoeren. Elke goed uitgevoerde opdracht leverde 1 cijfer van de code op. We sloegen de handen in elkaar en gingen meteen aan de slag. 8455! 8455! Dat is de code! En ja hoor, met deze code konden we onze klas binnengaan. Van een bijzondere start van het schooljaar gesproken!


In de klas stonden ons nog enkele verrassingen te wachten:

 • Onze juf wenste ons een chocoTOFf schooljaar.
 • We kregen allemaal een eigen plaatsje, spiksplinternieuwe boeken en spulletjes.
 • Zakariya trakteerde met lekkere koekjes voor het Offerfeest.
 • ‘s Middags aten we gezellig samen op het plein.
 • In de namiddag maakten we een persoonlijke sleutelhanger voor onze turnzak.

De eerste schoolweek...

WELKOM in het tweede leerjaar!

Godsdienst

We werken rond het thema ‘Ik voel me vandaag zo…’. Tijdens een spelletje moesten we verschillende emoties uitbeelden en raden. Wat kunnen sommige kinderen toch heel goed boos/droevig/jaloers… kijken!

Taal

Ons eerste taalthema gaat over dieren. Tijdens de luisterles moesten we de instructies die onze juf voorlas, precies uitvoeren. Zo leerden we stappen als een olifant, kruipen als een slang, miauwen als een poes…

Broers en zussen op bezoek

De kindjes van de 3de kleuterklas gingen samen op verkenning in de lagere school. Zo kwamen ze ook in onze klas terecht. En kijk eens hoeveel broertjes en zusjes van ons er in K3 zitten!