K3 - De Piratenklas

Jarige Esma (08/12)

Vandaag voor de vierde keer deze week feest in onze klas! Joepie! Esma werd 5 jaar en dat vierden we heel gezellig met een kroon, kaarsjes, leuke muziek, pakjes en een heerlijke taart! Dankjewel Esma voor het lekkers en nogmaals proficiat!

Jarige Vlinder (07/12)

Hiep hiep hoera voor Vlinder! Zij werd 5 jaar vandaag! En iedereen kon het zien, met haar leuke t-shirt aan! We vierden feest met een kroon, kaarsjes, vele pakjes en nog zoveel meer! Oh, wat was ze trots toen ze geschminkt werd als een mooie bloemenfee! Nogmaals proficiat, Vlinder!

Voorlezen door (groot)ouders - december 2018

Wat een drukte deze namiddag in onze klas! Heel wat ouders en grootouders hadden zich opgegeven om te komen voorlezen! Dit is uiteraard superfijn, want zo zijn de voorleesgroepjes klein en kunnen we nog beter luisteren naar de prachtige verhalen en kijken naar de mooie prenten! Dankjulliewel aan al deze lieve (groot)ouders om even tijd te maken voor ons!

Yliana is jarig (5/12/17)

Oh, alweer feest in onze klas! Vandaag mocht Yliana haar verjaardag vieren! Ze werd zondag reeds 5 jaar en dit vierden we dan vandaag! Met een kroon, kaarsjes, leuke verjaardagliedjes, een fijne dans en uiteraard een cadeautje van de juf! Als afsluiter werd ze mooi geschminkt en ze trakteerde met heerlijke cupcakes! Nogmaals proficiat, meid!

Ponyclub Erazo (05/12/17)

Oh, wat heeft de Sint al heel wat werk gehad hier in Lokeren… Ook zijn paard ‘Slecht-weer-vandaag’ werd al wat moe, vandaar dat hij deze voormiddag even een rustpauze had ingelast… Het paard stond even op stal in Ponyclub Erazo! Oh, en wat was er nog veel werk te verzetten daar in de paardenstallen: poetsen van de stallen, en kammen van de vele pony’s!

Eerst kregen we van Inge heel wat info over hoe we zo een pony/paard moeten verzorgen, en eens dit wat verteld, was het onze beurt! Na een klein uurtje was alles klaar en werden we beloond met een ritje op een pony, voor wie dit wou! Wat een avontuur!!!!

Jarige Noel (04/12/17)

Hiep hiep hoera voor Noel vandaag! Hij werd 5 jaar! Oh, wat was hij trots en terecht! We vierden een fijn feest met leuke liedjes, een kroon, kaarsjes, een pakje van de juf, mooi gegrimeerd worden, dansen en heerlijke cakejes! Nogmaals gefeliciteerd, Noel!

Sint in de klas! (01/12/2017)

Oh, wat keken we er reeds lang naar uit en vandaag was het eindelijk zover! Na een fijne verwelkoming van de Sint en zijn Zwarte Pieten in de schoolwegel en op de speelplaats gingen we naar onze klas en daar wachtten we vol spanning!

Plots werd er op de deur geklopt… of eerder ‘gebonkt’ door die gekke Pieten! En toen was het Hoogbezoek daar! Sinterklaas las voor uit zijn Grote Sinterklaasboek en ja hoor, iedereen was braaf! We kregen heel wat lekkers en prachtige klasgeschenken! Dankjulliewel, Sinterklaas en Zwarte Pieten! Hopelijk tot volgend jaar!

Op bezoek in het rusthuis - Sinterklaasliedjes (30/11/2017)

Vandaag gingen we voor de eerste keer dit schooljaar op bezoek in het rustzorgcentrum Hof ter Engelen! We waren meer dan welkom en de bewoners zaten ons al op te wachten.

De kleuters waren verkleed als Zwarte Pietjes en uiteraard kwam er ook één Sinterklaas mee! We zongen tal van ‘klassieke’ Sinterklaasliedjes uit volle borst en de bewoners zongen enthousiast mee of genoten gewoon van ons bezoekje! Als echte Zwarte Pietjes deelden we ook letterkoekjes uit! Wat een fijne namiddag!

Thema Sinterklaas bij juf Oona (29/11/2017)

De voorbije week hadden we juf Oona als ‘juf’. Zij bracht heel wat leuke spullen mee in het thema Sinterklaas! Vooral de ‘pepernotenfabriek’ was een waar succes! Maar ook bouwen met pakjes, woorden nastempelen, een Zwarte Pietenmatrix en nog zoveel meer vonden we fijn!

Leeruitstap Huis van de Sint (20/11/17)

We keken er al dagen naar uit en vandaag was het eindelijk zover! Een leuke busrit richting Sint-Niklaas, nog even een korte wandeling en toen was het zover… daar kwamen we bij de grote voordeur van het wel hele grote Huis van de Sint! Wat een prachtige hal! Een rode loper en een hoge trap en meteen een gekke Zwarte Piet die ons verwelkomde!

De sfeer was meteen gezet, vlug de jassen uit en dan luisteren naar al hetgeen die vele Zwarte Pieten te vertellen hadden!

We mochten het hele huis zien, prachtig gewoon! Zo zagen we de werkkamer van de Sint met de vele brieven, zijn laptop en het grote Boek van de Sint, we bekeken de hobbykamer van de Sint en mochten zelf even op een instrumentje spelen, we zagen de prachtige badkamer van Sinterklaas en het was ons niet vreemd dat de Sint echt wel van rood houdt! Op zijn slaapkamer mochten we ook een kijkje nemen, we mochten zelfs even voelen aan de ‘slaapmijter’ van de Sint.

Ook de Pieten hebben een superplezante slaapkamer en een grappige badkamer, maar ohjee, wat een rommel kunnen die toch maken!

Even oefenen in de gymzaal van de Pieten ontbrak ook niet en Kookpiet had heerlijke pepernoten gebakken!

De pakjeskamer was misschien wel onze favoriete kamer, want wie weet… stond ons pakje al klaar om te ontvangen op de dag van de Sint zijn bezoek!Thema Sint en Piet (16/11/17)

We zijn in onze klas gestart met het bijzondere thema ‘Sint en Piet, vergeet ons niet!’. Wat worden dat spannende tijden! De klas werd al aangekleed met leuke vlagjes, prachtige prenten van Sint en Piet en zelf versieren we de ramen verder door leuke huisjes uit te prikken… Er mochten al enkele mooie prenten ingeschilderd worden met waterverf! En het verlanglijstje van de klas werd ook al gemaakt!

Maandag op stap naar het Huis van de Sint en uiteraard zullen we ook daarna nog heel wat spannende avonturen beleven! Wordt vervolgd!


Voorleeshafluurtje november (10/11/17)

Ook vandaag verwelkomden we enkele (groot)ouders die graag even kwamen voorlezen! De klas werd terug in kleine groepjes verdeeld en iedereen genoot van de mooie prentenboeken en prachtige verhalen! Dankjulliewel, lieve (groot)ouders!

Leerwandeling ‘de herfst’ (3/11/17)

Aangezien het vandaag een prachtige herfstnamiddag was, zijn we onverwacht op stap gegaan! We trokken de velden in achter onze school en genoten van alle pracht rondom ons! Een paardje in de wei dat wel geaaid wou worden, een tractor die het land nog even kwam bewerken, een voorbijrijdende fietser, vallende bladeren, prachtige roofvolgens in de lucht, geluiden van de autosnelweg, windmolens langsheen die snelweg en nog zoveel meer!


Themaloze week (14/11/17)

De voorbije week was er in onze klas eens geen thema om over te leren! Dat wil uiteraard niet zeggen dat er niets te beleven viel, integendeel, we speelden met alle ‘basismaterialen’ die in de klas aanwezig zijn en ook dat is superfijn! De juf maakte tijd om even mee te spelen en het puzzelsysteem in onze klas werd van naaldje tot draadje uitgelegd!


Denkspelen bij juf Lu (7/11/17)

Vandaag mochten we bij juf Lu heel wat leuke denkspelen uitproberen. Eerst werd alles uitgelegd en toen was het aan ons om alle spelletjes uit te proberen!


Jarige Hendrik (17/11/17)

Vandaag werd Hendrik 5 jaar! Oh, wat een fijn feest! Zingen en dansje, een mooie kroon en kaarsjes uitblazen, genieten van heerlijke cake, een cadeautje mogen kiezen uit de pakjestrommel van de juf, en nog zoveel meer! Nogmaals proficiat, Hendrik!


Leuke liedjes (15/09/2017)

In onze klas zingen we elke ochtend leuke ‘goeiemorgen-liedjes’! We kunnen zelfs een fijn Frans liedje zingen! Luister en kijk maar mee!

Thema: Trollen in het herfstbos! (26/10/17)


De voorbije twee weken hadden we fijne trol-avonturen in de klas! We leerden meer over trollen doordat een lieve bosuil en Trol Bol in onze klas kwamen logeren! Ook waren er tal van fijne hoeken in onze klas, of euh… zeggen we niet beter: in het bos?! ;-)

De poppenhoek verdween en werd een leuk trollenhol met verkleedkledij en mini-knuffel-trollen. We speelden met de dobbelsteen en oefenden onze pengreep door spinnen te nemen.

Ook mochten we een echte trol kleien en wat een mooie resultaten leverde dat op: gekke, dikke, dunne, grote, lange, … het kon allemaal!

In de fijne-motoriek-hoek oefenden we met getalbeelden en getallen en rolden we kleine plasticinebolletjes.

In de schrijfhoek tekenden we mooie lussen met stokjes, net zoals trollen doen! En ook waren er fantasie-trolfiguurtjes om samen mee te spelen in de zandtafel of in het mini-trollenhuisje!

Vertelsessie ‘Vliegtapijt hoog, vliegtapijt laag’ (6/11/17)


Deze voormiddag werden we verwelkomd in de bib, daar werden we ontvangen door Veerle!

Zij vertelde maar liefst drie prachtige verhalen met enkel en alleen een ‘vliegtapijt’ bij zich!

Iedereen hing aan haar lippen, zo mooi werden die verhalen gebracht! Een prachtig verhaal van een oud vrouwtje die de berg op moest, een kortverhaaltje over een peperkoekenventje en een laatste verhaaltje over een lieve, kleine wasbeer die op avontuur moest!

Op uitstap naar het bos! (17/10/17)


Oh, wat fijn, een leuke herfstuitstap naar het bos! Eerst even een rit op de bus en dan op zoektocht naar trollen in het bos!

Er was een lieve kabouter die ons heel wat opdrachten had toegestuurd: een haasje zijn, een rondedansje maken rond een boom, 10 takjes rapen, een regen van bladeren maken en noem maar op!

Toen al deze opdrachten achter de rug waren, was het eveneens tijd om heel wat herfstvruchten en bladeren te rapen, want deze hadden we zeker nodig om te gebruiken in de klas!

En toen, plots… leerden we Trol Bol kennen! Hij zat daar verstopt in zijn gezellige trollenhol! Meteen wou hij met plezier mee naar onze klas, voor vele fijne avonturen!


Trollenpap maken (27/10/17)


Vandaag maakten we het lievelingsgerecht van trollen! En weet je wat dat is? Wel… we zingen het elke keer opnieuw in ons trollenlied! Ze stoppen aarde en wormen in hun mond!

Zo gezegd, zo gedaan! Ook wij smullen dit graag! We maakten heerlijke aarde, of euh… zeggen we beter ‘chocomousse’ en die aarde versierden we met heerlijke muizen… of euh… zeggen we beter ‘snoepmuizen’.

Smakelijk!

Brugactiviteit: Dierendag (12/10/2017)

Dit schooljaar kwamen de derde kleuterklas en het eerste leerjaar voor de eerste keer samen om een brugactiviteit uit te werken! Vele kleuters en leerlingen van beide klassen hadden hun huisdier meegebracht en dit werd uitbundig besproken en vooral bewonderd! Ook kwam de papa van Lena en Lisa met twee grote Zwitserse Herders en die deden tal van ‘kunstjes’ voor ons.

Na de vele info, gingen we zelf aan de slag en maakten we prachtige, heel kunstige huisdieren! Kijk maar mee!


Thema ‘Lieve, kleine huisdieren in de klas!’ (4/10/2017)


Op 4 oktober vieren we Werelddierendag! Ook in de klas besteedden we daar uitgebreid aandacht aan! Tal van dieren kwamen op bezoek: Lily, de kat; Finny, de landschildpad, Leon, de kat; Onkruidje en Graantje, de Mechelse koekoeken.

Er was veel te vertellen over wat ze zoal eten en hoe we voor ze moeten zorgen! In onze huishoek leerden we dan ook de dierenknuffels verzorgen, we schilderden mooie huisdieren, we speelden met kleine fantasiefiguurtjes, en het leuke versje over ‘Pimpelpampelpompelmoes’ werd ook geleerd! Tekenen en tovertekenen van dieren, leuke dieren-gezelschapsspelen spelen en visjes vangen in de bewegingshoek, we deden het allemaal!


Ipad-koffer in de klas (25/09/2017)

Vandaag mochten de Ipad-koffer uitlenen en wat was dat leuk! We werden ingedeeld in groepjes van 2 of 3 en kregen samen een Ipad waar we naar hartenlust leuke kleuterspelletjes op mochten spelen: tekenen, memory spelen, een doolhof ontrafelen, letters zoeken, verhaaltjes bekijken, en nog zoveel meer! Het mocht allemaal!

Wout is jarig! (18/09/2017)

Vandaag alweer feest in onze klas! Wout werd 5 jaar en uiteraard werd dit gevierd met een fijn feest! Zingen en dansen, een prachtige kroon opzetten, vuurwerk maken en kaarsjes uitblazen, het kon allemaal! We werden in de klas getrakteerd met een fijn piraten-gezelschapsspel en met heerlijke ‘piratenboot-cakejes’ om op te smullen! Dankjewel lieve Wout en nogmaal proficiat!

Gaston is vijf! (27/09/2017)

Oh, wat een fijne dag vandaag in onze klas! Gaston werd 5 jaar en uiteraard werd dit uitgebreid gevierd! Wat genoot hij van die aandacht! Verjaardagsliedjes zingen, dansen, vuurwerk maken, kaarsjes uitblazen, een prachtige kroon, een pakje van de juf en mooi geschminkt worden! Wat een zalig gevoel voor Gaston! We aten heerlijke cakejes en werden getrakteerd op een leuk cadeautje! Proficiat, Gaston!


Voorlezen door (groot)ouders (6/10/2017)


Ook dit schooljaar wordt er in de derde kleuterklas veel aandacht besteed aan het voorlezen en vertellen van verhalen! Zo stimuleren we de kinderen om ook in de lagere school om naar boeken te grijpen en te lezen!

Vandaag waren er enkele lieve mama’s en een oma die met plezier kwamen voorlezen voor een groepje kleuters! Dankjulliewel, lieve (groot)ouders!


Feest voor Pierke Piraat...

Pierke Piraat is jarig! (15/09/2017)

Alweer feest in onze klas! Een hele week lang werkten we rond het thema jarig zijn! We bekeken de inhoud van de verjaardagstas en telden samen af naar het grote feest van Pierke! Pierke zijn lievelingstaal is Spaans, dus leerden we een Spaans verjaardagslied! En we bakten taarten in de zandbak met kaarsjes, uiteraard! Ook in de poppenhoek vierden we feest met de poppen! We maakten allemaal onze eigen kroon adhv een patroon! En er werd een mooie verjaardagskalender getekend! En omdat Pierke zijn lievelingseten ‘pannenkoeken’ zijn, hebben dat uiteraard klaargemaakt! Samen deeg maken en bakken, zo gezellig in de klas! En het allerbelangrijkste was dan uiteindelijk heerlijk smullen van die pannenkoeken! Gelukkige verjaardag, Pierke!

Jarige Josephine...

Josephine is jarig! (14/09/2017)

Vandaag vierden we feest voor Josephine! Zij was jarig in augustus, dus vieren we dit uiteraard ook in de klas! Met trots koos ze alle ‘items’ uit om goed te kunnen vieren: een pakje van de juf, geschminkt worden, een mooie kroon, dansen en zingen, trakteren met heerlijke cakejes en een mooi klasgeschenk! Dankjewel, Josephine en nogmaals proficiat!

Jarige Miray...

Miray is jarig! (4/09/2017)

Vandaag vierden we Miray in de klas! Wat een feest! Een mooie kroon! Zingen en dansen, kaarsjes uitblazen en genieten! Een pakje uit de pakjestrommel van de juf kiezen en ook de vriendjes van de klas trakteren op een pakje! Oh, wat fijn! Nogmaals proficiat, meid!

De start van het schooljaar in de Piratenklas...

Een fijn begin! (1/09/2017)

Het schooljaar is alweer gestart! En wat genieten we ervan! Terug samen spelen met alle vriendjes in de klas! En samen op verkenning in alle hoeken met tal van afspraken! We weten het zeker, het wordt ‘reuze’ in onze klas!