K2 - De Poohklas

We gingen op leeruitstap naar ‘Het huis van Sinterklaas’.

We reden naar Sint-Niklaas, nog een beetje stappen en we waren er. Zo een mooi groot huis met veel trappen. We mochten sint zijn kamer zien, de pietenbadkamer, kregen lekkere pepernoten van bakpiet en mochten op het pietentoilet zitten. Ook mocht juf Isabelle in Sint zijn boek kijken of we er allemaal in stonden.

Als slot kregen we nog een cadeautje mee naar huis, een lekker chocolaatje van sint en piet.

Moe maar voldaan keerden we met de bus terug naar school.

Als slot van het thema sneeuwwitje werden we echte koks. We mochten de juf helpen om appelmoes te maken. Op het sneeuwwitjesfeest aten we deze dan ook samen op met een glaasje appelsap.

Lore was jarig! Een dikke proficiat vanwege K2 !

Lize was jarig! Een dikke proficiat vanwege K2 !

Fabian was jarig! Een dikke proficiat vanwege K2 !

We gingen met zijn allen naar sprookjesland namelijk naar het sprookje sneeuwwitje en de 7 dwergen. We werden echte dwergen en sneeuwwitjes. Mochten ons verkleden in de poppenhoek, ook tellen met appels deden we goed zoals de 7 dwergen, we maakten leuke spiegels aan de hand van een reeks met verf, speelden een gezelschapsspel van sneeuwwitje en nog veel meer...

27 oktober ‘17


Deze week lieten we de kabouters voor wat ze waren en gingen we verder het toverbos in. Daar kwamen we heksen tegen! Zo lag er een heksenbezem in de klas met een briefje bij dat we op zoek moesten gaan naar een toverstaf en een toverspreuk. Gelukt! Ook maakten we onze eigen toverstaf, we knutselden een heks van een eierdoosje, maakten heksensoep adhv receptkaarten, speelden ‘heks’ in de poppenhoek, lazen allerlei heksenboeken, maakten heks van een prikblaadje en een herfstblad, enzovoort. Als afsluiter hielden we, samen met de piratenklas/K3, een echt heksen-, kabouters- en trollenfeest met spinnenpudding en een ‘aardemousse’. Dat was leuk!

Fijne herfstvakantie iedereen!


Verjaardag Malik

23 oktober ‘17

Op maandag vierden we de verjaardag Malik. Hij werd 4 jaar, proficiat!


20 oktober ‘17


Deze week gingen we langs in het toverbos. Daar kwamen we kabouters tegen! Ook verzamelden we allerlei herfstmaterialen (noten, takjes, bladeren,...) en deden kleine opdrachtjes in het bos.

In de klas schilderden we kabouters met takken, keken filmpjes van David de Kabouter, deden een weegspelletje met noten, speelden met kabouters in de herfstbak, speelden met kabouters in het kabouterhuisje, verkleedden ons als kabouters in de poppenhoek, enzovoort.

13 oktober ‘17

Na de ‘huisdierenweek’ gingen we van de ene beestige week naar de andere. Deze week ging het over de dieren in het bos. Zo bekeken we a.d.h.v. prenten een aantal dieren die in het bos wonen, vb. de eekhoorn, de egel, de uil, de das, de vos, enzovoort.

We knutselden een egeltje van klei, knipten uiltjes uit en kleefden ze van klein naar groot, leerden een versje over een egeltje. In de boekenhoek lagen heel veel infoboekjes die we konden inkijken, we speelden met de bosdieren van duplo, gingen puzzelen bij juf Lu, keken naar het filmpje ‘Kikker en de vos’ in de computerhoek, maakten zelf een dierenpuzzel (knippen, plakken, inkleuren),... Kortom, we leerden heel wat bij over bosdiertjes.

6 oktober ‘17

De voorbije week ging het in K2 over huisdieren (met op woensdag 4 oktober werelddierendag). Zo kregen we deze week o.a. een cavia, een puppy, een kat, een konijn en een hondje op bezoek. In de hoekjes speelden we met dierenknuffels, het gezelschapsspelletje ‘bunny hop’, maakten honden- en kattenbrokjes uit plasticine, speelden met de huisdieren van duplo, … Ook prikten we een dierenmasker uit dat we nadien mochten versieren.

Het was een beestige week!

3 oktober ‘17

Vandaag was Lies jarig. Ze werd 4 jaar, proficiat!

29 september ‘17

De voorbije 2 weken ging het over de kleuren van de regenboog. We leerden kleuren mengen d.m.v. een toverversje/schrijfdans/neuzeneuze/… We vertelden allerlei verhaaltjes over kleuren, zochten op de speelplaats naar kleuren. We speelden in de hoekjes met duplo’s, kleurenspelletjes, sorteerden playmais met pincetten, knutselden een regenboog, enzovoort.

15 september ‘17

Deze week was het feest in de klas! We knutselden onze verjaardagskalender, speelden een vlaggenspelletje, mochten een taart bouwen in de blokkenhoek, maakten een taartje van zoutdeeg, enzovoort. Op vrijdag vierden we de verjaardag van Winnie de Pooh, én maakten we zelf cupcakes die we nadien mochten opsmullen. Mmm!

13 september ‘17

Deze week vierden we niet alleen de verjaardag van Pooh maar ook die van Rune. Hij was jarig in de vakantie.

4 jaar, proficiat!

8 september ‘17

Deze week was een echte kennismakingsweek. We hebben een nieuw vriendje in de klas, Milan, leerden de klas en de verschillende hoekjes kennen, leerden ons symbooltje goed kennen dmv een knutselwerkje, enzovoort.