Eerste leerjaar

De intrede van de brug over de 10.

Het laatste moeilijke rekenonderdeel staat voor de deur in het eerste leerjaar. Samen met de kinderen gingen we op zoek naar hun vriendje dat mee mocht over de brug van 10? Welke duo’s vormen samen 10? Gelukkig hadden we een paar goede brugwachters!

Peer tutoring

Elke dinsdag lezen we een uurtje samen met de kinderen van het vierde leerjaar. Een leuke manier om ons lezen in te oefenen!

Meimaand-Mariamaand!

Samen met de kinderen van K2 en K3 trokken we op een zonnige donderdagnamiddag door het veld op weg naar het kapelleke. Als het ware een mini-bedevaart voor vele vriendjes die dankjewel wilden zeggen aan Maria. De kindjes van L1 mochten een gebedje voorlezen voor alle kleutertjes!

Niveaulezen

Gelukkig konden we in de loop van het schooljaar rekenen op vele lieve mama’s, papa’s, oma’s, opa’s,... tijdens ons niveaulezen. Dankjewel allemaal voor het geduld en de hulp!

Peter-meter L6-L1

Binnen ons boekenthema lazen de kinderen van L6 een leuk prentenboek voor aan ons! Samen maakten we een leuk vlaggenlijntje van onze boekjes! Het was weer een leuke namiddag met onze meter en peters!


In L1 organiseren we iedere maandag een leesproject, met de hulp van ouders en grootouders.We spelen een spel dobbellezen. Er is ook een grabbeldoos waar we mogen in grabbelen als we een boekje gelezen hebben.

Er wordt een verhaal verteld met een kamishibai, dit is een vertelkastje waarin grote prenten geschoven worden. We mogen ook in een stickermap tekstjes kleven, nadat we naar een verhaal geluisterd hebben.

Een boeiend en leerrijk uurtje.

Carnaval

Heerlijk genieten van carnaval!

Lichtmis

Maria-Lichtmis of 'pannenkoekendag'. Het omhoog gooien van de pannenkoek terwijl men iets van goud in de hand heeft brengt geluk. De dag heeft ook de symbolische betekenis om na de winter weer aan het werk te gaan.

Naar oude traditie is het de gewoonte pannenkoeken te bakken op Maria Lichtmis. Vandaar deze spreuk:

"Al is het vrouwtje nog zo arm, bij lichtmis zet zij haar pannetje warm." Ook onze kinderen zetten met veel zin deze traditie verder!

Nogmaals een grote dankjewel aan mevrouw Annemarie!


Sfeer en Muziek

De lln testen instrumenten uit op hun klankwaarde en experimenteren hoe ze met een instrument een bepaalde sfeer kunnen uitdrukken.

Liesbeth Van Bogaert komt naar onze school!

Liesbeth Van Bogaert (°1987) woont samen met haar man en hun twee kinderen in Lokeren. Ze studeerde voor onderwijzeres en geeft les in het buitengewoon lager onderwijs in Gent. Haar klas ligt boordevol boeken en het maakt haar echt gelukkig als kinderen die spontaan openslaan.


Liesbeth werkt mee aan het kindertijdschrift Leesfan van De Eenhoorn, waaruit het idee voor de reeks ‘Lees je slim’ is ontstaan. Deze reeks brengt informatieve boeken voor beginnende lezers.


In 2013 debuteerde Liesbeth met een dier in huis. Daarna verschenen een dier in de tuin en een dier bij de boer. In het najaar van 2016 werd een dier in het bos voorgesteld. Naast het opzoeken van verrassende dierenweetjes, houdt Liesbeth van koken, de zee en kinderboeken.

Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand kwam zij aan onze kinderen op een fijne manier haar boekjes voorstellen! Een superfijne workshop!


Op woensdag 24 februari trokken we met enkele kinderen van L1 en L2 naar de sporthal in Lokeren voor een uurtje kinderdans! We vonden het fijn!

Ook Hanne mag al 7 kaarsjes uitblazen! Samen met haar vierden we haar verjaardag met lekkere cupcakes! Ze zagen er prachtig uit! Dikke proficiat Hanne!

Binnen de lesjes wero gingen we aan de slag onder het thema “Winter binnen en buiten”. We speelden spelletjes buiten om ons lekker warm te houden, we leerden hoe verschillende diertjes zich aanpassen aan de winter, we maakten een lekker vogeltaartje voor de vogeltjes in onze tuin en orgniseerden ook aan proefjesnamiddag binnen dit thema! Neem gerust een kijkje bij de leuke foto’s!

Onze eerste jarige van het nieuwe jaar is onze lieve Kayla! Zij mag als eerste 7 kaarsjes uitblazen! We genoten van heerlijke uilencake! Bedankt Kayla!

Meten en metend rekenen is geen gemakkelijk onderdeel van onze rekenlesjes! Bij deze lessen gaan we steeds samen met de juf aan de slag met heel veel materiaal en door samen verschillende opdrachtjes te doen leren we heel wat over lengte, inhoud, gewicht, betalen met geld, …

In dit lesje kan je zien dat we verschillende glazen, van klein naar groot, gaan vullen met evenveel water. We ondervinden dat we meer kleine glazen kunnen vullen met 1 liter water en dat er maar weinig grote glazen gevuld worden! Aan de hand van streepjes zetten, dit noemen we turven, telden we het aantal!

Gelukkig had onze juf voldoende dweiltjes voorzien!

Groetjes uit L1!

Joepie! December is een feestmaand in onze klas! Heel wat kindjes werden in deze maand 6 jaar! Hailley trakteerde alle kindjes op lekkere cupcakes! Dankjewel lieve Hailley!

Ook onze Ferre is een jarige voor december! Tijdens onze peter-meteractiviteitjes kon hij ons allen trakteren op een heerlijk mooi versierde cake! Wat zagen die er feestelijk uit zeg!! Dankjewel fijne Ferre!

En we bleven maar doorgaan! Ook Leander vierde samen met ons zijn feestje in de klas! Een lekker stukje cake, dat mag iedereen! Heerlijk genieten van zoveel lekkers! Proficiat lieve Leander!

Ons Renske sloot het rijtje van jarigen in december af! En wat een feestje was me dat! We hadden een kerstfeestje op school en we vierden ook haar verjaardag! Ze bracht een grote pignata mee naar school, gevuld met leuke spulletjes. Nadat iedereen zijn tikje had gegeven deelden we samen al dat leuks uit! Bedankt Renske!

Binnen ons laatste thema voor wero “een pakje groot en klein” gingen we aan de slag met een pakjesdoorschuif. Onder alle velletjes papier zat er steeds een opdracht verborgen. We dansten, zongen liedjes, leerden dat een pakje niet altijd iets tastbaars moet zijn, … Het was een leuke namiddag!

Rienke uit onze klas werd deze maand terug grote zus! Naast Lotte en Theu, werd ze nu ook grote zus van een kleine broer Jakke! Vol trots deelde ze lekkere snoepjes uit aan alle kindjes van de klas! Proficiat aan het hele gezin!

We tellen af naar Sinterklaas!

Tijdens ons hoekenwerk gingen we aan de slag om ons optimaal voor te bereiden op de komst van Sinterklaas en zijn zwarte pieten! Binnen ons wero-thema “een schoentje voor de Sint” gingen we aan de slag in de klas!

In de knutselhoek maakten we een pietenmuts, we probeerden te tekenen met onze tenen in de tekenhoek, we speelden spelletjes van de Sint in de spelletjes- en taalhoek, we maakten rekenoefeningen op het smartboard in de computerhoek, knutselden een schoentje in de wero-hoek,…

Verjaardag Martha

Op 28 november werd Martha 6 jaar! Samen met alle kindjes van de klas smulden we van lekkere cupcakes! We dansten ook op een liedje van de zwarte Pieten! Gelukkige verjaardag, Martha!

Hoe leren we nieuwe woordjes aan ?

Hoe leren we nieuwe woordjes aan ?

Leesspelletjes in de klas

Wekelijks organiseert onze juf in de klas al eens een leesdoorschuif! Samen met juf Marleen en juf Carine oefenen we verder ons lezen in! Dit kan onder de vorm van spelletjes, woorddozen, leuke leestekstjes, het smartboard,… Hoe meer we oefenen, hoe sneller we het kunnen!

Verjaardag Amal

In november werd Amal 6 jaar! We leerden al reeds het woordje “vis” maar Amal maakte van ons allen kleine vissertjes! Wat een leuke, originele traktatie! Dankjewel Amal!


Verjaardag Cyriel

Op 21 oktober was Cyriel jarig! Hij werd al 6 jaar! Dat konden we met alle vriendjes vieren in de klas! We smulden van heerlijk vers gebakken cake! Dankjewel Cyriel voor het geschenkje!

Een bezoekje aan het kerkhof

Naar aanleiding van 1 en 2 november bezochten we met onze klas het kerkhof. We konden zien dat het kerkhof opgefleurd was door al die mooie bloemen en herfststukjes. Samen deden we een gebedje voor de pépé van Ruben die afgelopen grote vakantie overleden is.

Op vrijdag 27 oktober gingen het eerste en tweede leerjaar samen op bosuitstap. Er stond vanalles op ons programma:

  • Bosspel Ploem De Pluimstaart: zoek de verschillende vruchten die Ploem verzameld heeft voor zijn wintervoorraad.

  • Kabouteropdrachten uitvoeren.

  • Een herfstwandeling door het bos maken.

  • 1,2,3 bos spelen.

  • Bladeren en vruchten determineren met onze zelfgemaakte bomenwaaier.

  • Paddenstoelen zoeken.

  • Spelen op de speeltuin.

  • ….

Peter en meter L6-L1

Vandaag leerden de kindjes van L1 hun meter/peter kennen van het zesde leerjaar! Onder de vorm van een 1 tegen allen gingen ze in duo een hele donderdagmiddag aan de slag! Op deze manier leerden ze elkaar alvast aardig kennen! We maken er samen een fijn schooljaar van!

Kronkeldiedoe

Samen met juf Lynn en de kindjes van L2 trokken we vandaag naar de sporthal in Lokeren voor een namiddag “Kronkeldiedoe”!

De oefeningen en het materiaal van dit bewegingslandschap werden geselecteerd in functie van een zo gevarieerd, attractief en bewegingsvriendelijk mogelijk landschap voor kinderen van de eerste graad.

De kinderen 'bezoeken' via een doorschuifsysteem 15 speelhoeken.( een klimrek, een opblaasbare klimmuur, verschilende fietsjes, de opgeblazen rups,...). Deze activiteit wordt afgesloten met een 'hip' bewegingsliedje.

Ze vonden het geweldig!


Jarige Cato !

Cato was reeds jarig in de vakantie. Vandaag vierden we haar feestje in de klas! Dankjewel lieve Cato voor de heerlijke donuts!

Jarige Ruben !

Reeds in de vakantie, op 20 augustus, werd Ruben 6 jaar! Hij vierde zijn feestje nog eens bij ons in de klas!

Hij trakteerde de klas op een heerlijk pakje popcorn! Jammie! Proficiat, Ruben!

Jarige Mohamed-Asif !

Op 5 september was Mohamed-Asif jarig. Hij bracht ons een heerlijke taart mee waar we allen heerlijk van smulden! Dikke proficiat Mohamed-Asif!