K3

Schoolreis naar de alpaca's en het bospark

Ondanks het slechte weer op vrijdagochtend 9 juni, hield niets ons tegen om op schoolreis te vertrekken!

Eerst gingen we een kijkje nemen op de Alpaca-boerderij! Hoe fijn was dat! Kennismaken met de diertjes van daar: een Alpaca, een lieve geit, een hond, een kip, konijnen, koeien en kalfjes! Alles kregen we te zien! En we kregen veel info!

Daarna was het tijd voor spelletjes: blikken werpen, op balen stro lopen, voetballen, met de parachute een spel spelen, met tractors rijden, het kon allemaal!

Als afsluiter mochten we het even 'stro' laten regenen en daarna werden we verwend met vanillepudding en een drankje!

Algauw was het tijd voor een rustige rit met de huifkar richting Bospark! Daar werden we verwend met heerlijke sandwiches! En na het middagmaal, uren speelplezier op de speeltuin en dat met een heerlijke zon die scheen! Om 14u30 werden we door mevrouw Els uitgenodigd voor een heerlijk ijsje! Dan nog even verder ravotten, klimmen en klauteren op de speeltuin en het was snel tijd om terug te verzamelen! Om 15.30u stipt kwamen onze lieve ouders ons tegemoet! Wat een fijn dagje was dat!

Optreden schoolfeest

Vandaag hadden we geluk met het weer, geen regen dus tijd voor een openluchtcircus! Ouders en grootouders waren welkom om even naar onze optredens te komen kijken in de kleuterschool!

Een mooie parachute-dans, een doekjes-dans, een gevarieerde voorstelling met tal van dieren, clowns en acrobaten en als afsluiter een heus turnoptreden!

Sportweek in K3

Deze week hadden we het heel erg druk! Sporten in het rustzorgcentrum, ochtendgymnastiek, een groot parcours om te klimmen en klauteren, een circusvoorstelling in elkaar steken en te voet naar het 'kapelletje'. Kortom, het motto van deze week: 'Een gezonde geest in een gezond lichaam'!

Sporten in het rusthuis

Deze namiddag werden we alweer opgewacht door de bewoners van het rustzorgcentrum Hof ter Engelen. Wat keken ze uit naar onze activiteiten!

Samen gingen we een namiddagje sporten! We begonnen met wat opwarming, namelijk door aerobic te doen. Eens we goed opgewarmd waren, deden we de vogeltjesdans en de polonaise! Wat hadden we plezier! Jong en oud, groot en klein, iedereen deed met een grote glimlach mee!

En al onze inspanningen werden beloond met een ijsje op het einde! Smakelijk en tot een volgende keer!


Een bloempje voor mama

De voorbije week leerden we in de klas heel wat over tuinieren! Hoe ziet een bloem eruit, hoe moeten we bloemen laten groeien en goed verzorgen! De winkel werd er een mooie bloemenwinkel en er was zelfs een leuk bloemenwinkeltje van Playmobil! We mochten onze mama schilderen met waterverf en extra ‘aankleden’ met stiften. Ook versierden we ons bloempotje met een patroon en we maakten een mooi kaartje voor mama adhv de blaastechniek! Niet makkelijk! Tijdens de godsdienstmomenten zetten we Moeke Maria in de bloemen en toen het mooi weer was, deden we een leuk rondedansje met een bloem! Ook oefenden we verder met de grote splitsmachine, wat een geweldig spelletje!

Jarige Rienke

Op vrijdag 28 april vierden we Rienke haar 6de verjaardag in de klas! Zingen, dansen, kaarsjes uitblazen en heerlijke ijsjes eten! Een topdagje voor Rienke en voor alle klasgenootjes! Ook een grote dankjewel voor het mooie klascadeau! Dikke proficiat, meid!

Jarige Julie

Op dinsdag 30 mei werd Julie 6 jaar! Wat een fijne dag! Kindje van de dag mogen zijn, vele taakjes mogen doen en verwend worden! Er werd een mooi verjaardagslied gezongen, Julie blies kaarsjes uit, ze kreeg een leuk cadeautje, ze werd geschminkt en nog zoveel meer! Julie trakteerde op heerlijke cupcakes! Dankjewel, Julie en nogmaals proficiat!

Mamadag in K2 en K3

Op vrijdagvoormiddag 12 mei werden alle mama’s verwelkomd op onze school! Wat fijn om al die mama’s met een grote glimlach te mogen verwelkomen! We startten de ochtend met een mooie bloemendans en de mama’s deden heel goed mee! Daarna was het de beurt aan mama en kleuter: dit jaar mochten de mama’s samen met hun kind het moederdagcadeau maken! Het zaaien van tuinkruiden die de mama’s dan later kunnen gebruiken tijdens het koken. Na het zaaien en water geven, mochten ze hun eigen cadeau inpakken! Eens dit gelukt was, was het hoogtijd voor een pauze! Een babbeltje slaan met de andere mama’s en kleuters, heel gezellig! En mevrouw Annemarie was de gastvrouw van dienst! Na de pauze scheen de zon, dus tijd voor een stevige wandeling en tijdens het wandelen, zongen we liedjes, plukten we mooie veldbloemen en speelden onder meer 1-2-3-piano! Om af te sluiten nog even een reuze-kunstwerk van alle kleuters samen: het tekenen van het portret van mama! Wat een prachtige voormiddag! En voor alle mama’s: nogmaals een fijne moederdag!

Circus in K3

Na een fantastische sportweek en schoolfeest rond het thema circus werkten we in onze klas nog even verder rond het thema. Toveren en goochelen, een clown schilderen, spelen met een playmobil-circus; het spelletje 'Putt Putt in het circus' op de computer, zelf kunstjes uitvinden en nog zoveel meer!

Zwerfvuilactie

Op maandag 8 mei deden we op school mee aan de zwerfvuilactie! De kleuters van de tweede en derde kleuterklas gingen op zoek naar afval op het plein achter de school en in de schoolwegel! De grachten lagen droog, dus daar werd ook gezocht en… gevonden! Jammer genoeg heel veel afval, maar nu is het alweer mooi opgeruimd!

BC: Als een heer in het verkeer (28/04/2017)

De voorbije twee weken leerden we heel wat over het verkeer! We verkenden de schoolomgeving en de verschillende verkeersborden. We schilderden deze na en zo leerden we de betekenis ervan. We leerden waar links en rechts is en zo leerden we oversteken. De werking van verkeerslichten, haaientanden enzovoort kwam aan bod. Uiteraard werd hhet bezoek aan het politiekantoor een hoogtepunt. In de klas was er heel wat aanbod in de verschillende hoeken: een tekendictee, een verkeersbordenmemory, een agent tekenen en heel veel tellen, zowel met 1 of 2 dobbelstenen als zonder. Ook werden woorden nagestempeld, woordstukjes geklapt, gerijmd, … Als afsluiter en omdat iedereen het supergoed deed, verdiende elke kleuter een schitterend verkeersdiploma!

Fietsparcours (27/04/2017)

Ondanks dat de weerman hevige regenval voorspelde, hadden we deze voormiddag toch heel veel gelukt! De zon scheen een beetje en dus was het tijd voor een heus fietsparcours! Eerst even opwarmen door te fietsen op het gras. Dit ervaarden we als moeilijk, want op het grassen moeten we harder trappen dan op de straatstenen. Na de opwarming was het tijd voor een parcours met verkeersborden, kegels enzovoort! Slalommen waar nodig, even de rotonde oprijden, stoppen waar het moest en dan een wegversmalling! Niet makkelijk, maar iedereen meer dan geslaagd!

Op bezoek bij de politie

Vandaag, dinsdag 25 april, werden we in de namiddag op het politiebureau verwacht. We hadden zeker niets mispeuterd, maar werden uitgenodigd voor een heuse rondleiding in het commissariaat. Een lieve agente, mevrouw Droesbeke Sabine, nam de tijd om ons heel wat te vertellen over wat agenten allemaal doen. Zowel in het politiekantoor zelf als op straat! We luisterden heel aandachtig en trokken grote ogen toen we het pistool en de kogels mochten zien, we alle camerabeelden van Lokeren zagen op grote schermen, we telkens opnieuw walkie-talkies hoorden, … We mochten ook echte politie-kledij aantrekken en we keken even in een grote combi! Wat loeit de sirene hard! En de juf kreeg ook een opdracht, even blazen en kijken of ze zeker geen alcohol gedronken had. Uiteraard was de juf ‘safe’ en kreeg ze een ‘Bob-sleutelhanger’. Als laatste mochten we nog even naar de moto’s gaan kijken en zagen we de drie cellen die zich in de kelder van het gebouw bevinden. Wat een spannend avontuur was dat!

Paasboom zetten

In onze klas kijken we ook uit naar Pasen en om al even in de sfeer te komen, zetten we een leuke paasboom! Iedere kleuter kon een paaseitje in de boom hangen. Vrolijk Pasen!

Kruisweg

Aangezien we in de klas elke dag een deeltje over het Paasverhaal hoorden, gingen we ook een kijkje nemen in de kerk. Juf Lu was onze gids ter plaatse en vertelde het hele Paasverhaal (de kruisweg) aan elke statie (schilderij). De kleuters waren onder de indruk van dit verhaal!

Vertelsessie Jeugdboekenweek

N.a.v. de jeugdboekenweek werden we uitgenodigd in de bibliotheek. Daar kregen we een vertelsessie met verwerking van auteur en illustrator: Hilde Schuurmans! Wat kan zij mooi tekenen en vertellen! En wij werden mee aan het werk gezet! We mochten mee tekenen en fantaseren met haar verhalen!

Thema ‘Dino’s’

De voorbije weken leerden we in onze klas over het ontstaan van dinosaurussen. We maakten samen een vulkaan en lieten die adhv een proefje ook echt uitbarsten. Daarna kon er op het vulkaneneiland gespeeld worden met dino’s. Ook schilderden we onze eigen dino met structuurverf en maakten we fossielen. We mochten in de grote dino-grot zelf een dino zijn en in de schrijfhoek timmerden we adhv het lettertjetik-spel de moeilijke dino-namen na. Ook waren er tal van gezelschapsspelletjes rond dino’s waar we samen mee konden spelen. Onze beurt leren afwachten en de spelregels volgen zijn bij zo’n activiteiten heel belangrijk. En aangezien de paashaas onderweg was, maakten we een groot dino-ei in papier-maché dat dan een paasmandje werd!

Voorlezen maart (17/03)

Vandaag hadden we alweer enkele lieve mama’s op bezoek die even tijd wilden maken om ons mooie prentenboeken voor te lezen! Wat genoten we van dit leuke voorleesmomentje in kleine groep! Bedankt, lieve mama’s!

Ipads (14/03)

Vandaag was het onze beurt om de Ipads in de klas te gebruiken! Heel fijn! Voor de speeltijd ontdekten we tal van leuke spelletjes! Een doolhof, puzzelen, een memory of een race, letters herkennen of beginnende sommen maken, het kon allemaal! In groepjes van twee maakten we heel veel plezier! Ook hadden we nog even tijd voor foto’s te maken om daarna dan een filmpje te maken, maar eerlijk… dat deden we niet zo graag. De spelletjes vonden we die voormiddag zoveel leuker! Hopelijk mag de Ipad-koffer snel terug even in onze klas!

Jarige Seppe!

Alweer feest in onze klas! Deze keer was Seppe aan de beurt! Hij werd 6 jaar! Proficiat, grote kerel! En dankjewel voor de lekkere cake en het klasgeschenk!

Op dinsdag 7 maart gingen we voor het eerst zwemmen met de klas! Omdat dit wel een hele spannende belevenis is, leerden we erover in onze klas! We maakten tal van afspraken om naar het zwembad te gaan met de bus, evenals de vele afspraken in het zwembad. We maakten inkomkaarten en leerden wat we precies in onze zwemzak moeten stoppen.

Jarige Mila !

Op 16 februari werd Elouise 6 jaar! Feestvieren met alle vriendjes van de klas! Heel leuk! Proficiat meid!

Thema ‘Ridders en kastelen’ (23/02)

De voorbije drie weken werkten we in onze klas rond het thema ‘Ridders en kastelen’. Wat een leuk thema! We leerden heel wat over de Middeleeuwen: de kantelen van het kasteel, de verschillende zalen in een kasteel, wie is precies de jonkvrouw?, wat draagt een ridder en noem maar op! Het was een fantastische leuke tijd met als apotheose een heel fijn namiddag op het grote ridder- en jonkvrouwenfeest!

Op 15 februari werd Arwen 6 jaar! Wat een fijn feest! Zingen en dansen, heerlijke cake eten en een mooi klasgeschenk! Dankjewel, Arwen en nogmaals proficiat!

Bezoek aan het Gravensteen (17/02/17)

Wat een belevenis! Vandaag mochten we op uitstap naar een echt kasteel: het Gravensteen in Gent! We werden daar ontvangen door twee lieve jonkvrouwen die onze gidsen waren! We kregen meteen een opdracht. We moesten van de kasteelheer het kruis zoeken en dus gingen we op stap doorheen het kasteel! Daar zagen we tal van zalen, zoals de keuken, de ridderzaal, de danszaal, de slaapzaal en noem maar op! Ook mochten we even langs de kasteelmuren lopen en zagen we heel wat vlaggen en kantelen! Wat een fantastische ervaring! En ohja, op het einde van de rondleiding hadden we succes! Het kruis werd gevonden!

Brug Carnaval

Op vrijdag 24 februari kwam juf Yasmin nog eens naar onze klas! Samen maakten we veel plezier in het thema Carnaval. Zelfs de vriendjes van het eerste leerjaar werden uitgenodigd! Samen figuren omzetten in beweging en gekke bekken trekken! Superleuk!