K2

We gaan kamperen!

Deze week was het gelukkig mooi weer. We hadden het o.a. over caravans, mobilhomes en tenten, maakten een knip-en plakwerkje ‘van groot naar klein’, zetten een échte tent op (en braken ze nadien weer af), knutselden onze eigen mini-camping, lazen het verhaaltje ‘rikki durft’, picknickten samen met alle kleuters, enzovoort. In de poppenhoek schoven we alles aan de kant en in plaats daarvan stond er tent met slaapzak, bbq’tje, tafel met stoelen, verkleedkleren, … We beluisterden/keken naar het verhaal ‘Rikki durft’ op de Fundels (computer), speelden met de kampeerspullen van playmobil (o.a. een mobilhome), lazen allerlei boekjes in de boekenhoek. Ook maakten we schilderwerkjes rond kamperen, tekenden ‘wat nemen we mee op reis’ in een koffer, verfden een echt kartonnen huis met waterverf, enzovoort.

Met papa op restaurant

De voorbije 2 weken deden we thema ‘restaurant’. We maakten een knipwerkje ‘van vol naar leeg’, tekenden met krijt ons lievelingseten op de speelplaats, leerden het verschil tussen ‘voor-, hoofd- en nagerecht’, schilderden placemats, leerden ons vaderdagversje, knutselden vaderdagkaartjes, maakten ons vaderdagscadeautje (superlekkere choco!) en pakten het in. De poppenhoek werd omgetoverd tot restaurant met chef-koks en obers, in de pizza hoek konden we pizza’s beleggen met opdrachtkaarten, in de spelletjeshoek speelden we ‘soep met balletjes’, enzovoort.

We lazen het verhaaltje ‘een ober van niks’ en legden ons oberdiploma af. Dat ging goed! We lazen ook de verhaaltjes ‘de papawinkel’ en ‘Prinses Pien wil altijd zoet’ en knutselden daarbij een spons-taartje. Tussendoor knutselden we een leuke slinger en maakten tekeningen voor baby Yana, kindje van juf Isabelle.

Als afsluiter maakten we nog fruit- en groentensatés. Mmm!

Rollebolle

Op vrijdagvoormiddag was het Rollebolle in de sporthal in Lokeren. Daar mochten we, in 2 groepen, allerlei leuke spelletjes spelen en sporten.

Sportweek/Wat een circus

Deze week startten we elke dag met ochtendgymnastiek. Op dinsdag gingen we eerst naar het toneel in de voormiddag en in de namiddag mochten we op het springkasteel. Op woensdag was het ‘alles op wieltjes’ waarbij we een parcours volgden met onze wieltjes, samen met K3. Op donderdag oefenden we onze act voor de circusvoorstelling op vrijdag. Op vrijdag was het dan circusvoorstelling op de speelplaats, wat was dat leuk! Deze week hadden we geen tijd om in de hoekjes te spelen: we waren veel te druk bezig met sporten!

De week erna was een zeer korte week (3dagen) waarin we o.a. een wandeling naar het Mariakapelletje maakten, maakten een clown-kleurwerkje , speelden in de zandbak, kregen bezoek van de muzocoach, enzovoort.

Verjaardag Michelle

Gelukkige verjaardag vanwege de Poohklas!

Mama maakt zich mooi

Deze week was juf Tina (stagaire) opnieuw in de klas. We bekeken allerlei verschillende spullen die mama gebruikt om zich mooi te maken, zoals een kam, poeder, parfum, lippenstift, … We leerden het liedje: ‘Ik geef een heel mooi bloemetje’, knutselden een moederdagkaartje met veel liefde en kusjes, speelden een gezelschapsspel, maakten zelf zeepjes, enzovoort. Ook lazen we de verhaaltjes ‘Raad eens hoeveel in van je hou’ en ‘de knuffelkoningin’.

Mamadag K2+K3

Vrijdag was het de langverwachte mamadag op school! Eerst mochten we samen met mama kruiden zaaien in onze zelf-versierde bloempot. Die pot werd daarna ingepakt, en klaar! Na de speeltijd deden we een gezellige wandeling in de velden en tussendoor een aantal spelletjes. Toen we terug op school kwamen, maakten we samen nog een heel mooie tekening en de 'voor mama-middag' zat er al op!

Zwerfvuilactie

Op maandag 8 mei was het zwerfvuilactie op school. Samen met K3 maakten we het speelplein, zo goed mogelijk, weer netjes.

Verjaardag Bo

Gelukkige verjaardag vanwege de Poohklas!

Een bloemetje voor mama

We startten het thema met een bezoekje aan tuincentrum ‘Interflower’, waar we een bloemetje kregen dat we in de klas zelf konden verzorgen. Deze week leerden we o.a. een versje over zaaien, speelden een matrix en een bloemenspel, lazen het verhaaltje ‘Schaap houdt van bloemen’, speelden met de bloemenwinkel van Playmobil, enzovoort.

De moestuin

Deze week was juf Tina (stagiaire) in de klas. We deden o.a. een moestuinspel, speelden in de zaadjesbak, zaaiden tuinkers, bekeken allerlei tuingereedschap, proefden verschillende groenten uit de moestuin, knutselden een schopje, leerden het liedje ‘een kuiltje in de grond’, enzovoort. Ook lazen we de boekjes ‘een zaadje in de wind’, ‘Rikki en de tuin van opa’, ‘Kasper de tuinman’ en keken naar een poppenspel.

Knip doet de kapper

Deze week was juf Katrien ziek. Gelukkig waren juf Lu en juf Lien er om de klas draaiende te houden! We speelden kapsalon in de poppenhoek, gingen op bezoek bij de kapper, leerden een leuk liedje aan, enzovoort.

Verjaardag Elena

Gelukkige verjaardag vanwege de Poohklas!

Piep het is Pasen

De voorbije 2 weken leerden we heel wat over kuikens. We bekeken een filmpje van een kuikentje dat uit het ei komt, maakten een logische volgorde ‘van ei tot kuiken’, we gooiden met verf-eitjes naar karton, maakten een knutselwerkje met eierschalen, knutselden onze paasmandjes, bakten omeletjes in de klas, enzovoort.

Er was deze week ook bezoek: er kwamen om de 2 dagen kleine kuikentjes op bezoek in onze klas! Ook lazen we de verhaaltjes ‘dotties kuikens’, ‘vrolijk Pasen, paultje’ en leerden over het paasverhaal. En vlak voor de vakantie zijn de paasklokken onze klas gepasseerd, mmm!

Wereldwaterdag

Vandaag was het wereldwaterdag op school. De dag begon met een toneeltje over water. Na de speeltijd knutselden we waterdruppels om onze paraplu’s te versieren en speelden we een spelletje met water. Na de middag bekeken we het filmpje ‘floepje in het water’ en als afsluiter dansten we een waterdans op de grote speelplaats.

Hop konijntje hop

De voorbije 2 weken ging het over konijntjes. We leerden het liedje ‘wapperoren’, speelden het spelletje ‘Bunny Hop’, maakten wortels van plasticine, speelden met de konijntjes van Playmobil, konden wortels rijgen, enzovoort. We knutselden o.a. een konijnenhokje voor onze knuffelkonijnen en maakten klei-konijntjes,. Ook de kleine konijntjes van Vlinder en Miray en de grote konijnen van juf Femke kwamen op bezoek in de klas.

Tijdens ons thema ‘uche uche ik ben ziek’ brachten we een bezoekje aan de apotheek recht tegenover de school. Daar kregen we uitleg, mochten we eens in de kasten piepen, keken toe hoe een zalfje en pilletjes gemaakt worden, enzovoort. Leuk!

Deze week ging het over hoeden en maskers (en carnaval). We bekeken allerlei soorten hoeden en maskers, leerden het liedje ‘1234 hoedje van papier’, mochten schilderen met hoeden (= 2 penselen op een hoed bevestigd, papier tegen het raam en schilderen maar!), speelden bij juf Lu een spel rond gevoelens (boos, blij, bang, verdrietig). We knutselden ook een carnavalswerkje door een foto van onszelf en een lege hoed uit te knippen, die mochten we dan opkleven en versieren met confetti. Op vrijdagvoormiddag was juf Sophie, de muzocoach, er weer en in de namiddag vierden we het carnavalsfeest.

Deze week speelden we ook in de hoekjes. In de poppenhoek konden we ons verkleden, in de winkelhoek konden we verkleedkleren (én allerlei soorten hoeden en maskers) ‘kopen’, er was een confettibak, allerlei boekjes in de boekenhoek, … Er was ook een ‘zoek-de-juiste-hoed’-hoek, in de tekenhoek was er een kleurplaat ‘kleuren volgens legende’, er was een hoekje waar we ons eigen masker mochten maken en in de schilderhoek schilderden we slingers tussen stippen.

Tijdens de 1ste week van ons thema was Winnie de Pooh ziek! Gelukkig kwam die gekke dokter Flamingo eens langs en onderzocht onze Pooh. Diagnose: griep en een oorontsteking, ai ai. Veel rusten, elke dag zijn koorts meten en oordruppels in z’n oortjes doen. We bekeken ook de dokterstas van dokter Flamingo, en knutselden onze eigen dokterstas.

Tijdens de 2de week kregen we bezoek van een verpleegster en een slaapdokter. We knutselden een echte doktersschort en de muzocoach Sophie kwam langs.

Tijdens de 3de week knutselden we ook mannetjes van medicijndoosjes en een stethoscoop van kosteloos materiaal.

In de hoekjes speelden we in de doktershoek en wachtzaal, in de apotheek, in de boekenhoek, in de blokkenhoek. In de spelletjeshoek speelden we met memory’s, een kleurenmatrix en een dobbelspel met mannetjes met rode stippen. De puzzelhoek werd een pillenfabriekje waarbij we a.d.h.v. kaarten konden kijken hoeveel pilletjes er in elk potje moesten, er waren ook allerlei werkblaadjes en een watertafel gevuld met water en spuitjes.


Jarige Emma : een gelukkige verjaardag vanwege de Poohklas!

Verjaardag Tristan : een gelukkige verjaardag vanwege de Poohklas!

Slaapdokter op bezoek : tijdens ons thema ‘uche uche ik ben ziek’ kregen we bezoek in de klas! De papa van Hendrik is slaapdokter en kwam daar ook over vertellen. Hij had een leuk boekje mee en allerlei spulletjes die in het boekje voorkwamen. We mochten ons ook kleden zoals een slaapdokter: groene schort, mondmaskertje én allemaal een hoedje. Dat was een gek gezicht!

Verpleegster op bezoek : tijdens ons thema ‘uche uche ik ben ziek’ kregen we bezoek in de klas! De mama van Seppe is verpleegster en kwam daarover vertellen in ons klasje. Zij had allerlei spullen, maar ook een beer mee. Die had allerlei verbandjes aan z’n poten, en wij kregen er ook allemaal 1tje.

Jarige Arthur : een gelukkige verjaardag, vanwege de Poohklas!

Jarige Nore : een gelukkige verjaardag vanwege de Poohklas!

Anouk is jarig : een gelukkige verjaardag vanwege de Poohklas!

Vince is jarig : een gelukkige verjaardag, vanwege de Poohklas!

Lichtmis : op dinsdag 31-01 vierden we reeds lichtmis op school. Eerst was er een bezinningsmomentje met alle kleuters en nadien mochten we pannenkoeken smullen, mmm!

Feest voor oma en opa : we startten de dag/week met een vertelronde over onze grootouders. We knutselden sneeuwbollen als geschenkje voor de grootouders en leerden een versje. Er kwamen ook grootouders voorlezen deze week, 2x een namiddag. We moesten deze week ook veel oefenen voor het grootouderfeest op vrijdag.

We hebben allemaal super gedanst, de grootoudercadeautjes afgegeven en ons versje opgezegd. Iedereen heeft dat fantastisch gedaan!

In de hoekjes speelden we deze week o.a. met het gekregen speelgoed van Jarne en Arthur (verjaardagen), verkleedkleren in de poppenhoek, allerlei boekjes in de boekenhoek, een spel om de was op te hangen – even goed zoals oma het doet! We maakten ook tekeningen, een logische volgorde ‘van jong naar oud’ (knippen en plakken), enzovoort.