gvbs Dol-fijn

Hoofdschool: Eksaarde dorp 119 - 9160 Eksaarde 09/346.90.90 (kleuter & lager)

Wijkafdeling: Rechtstraat 175 - 9160 Eksaarde 09/346.94.09 (kleuter)


Waar een kind nog een kind mag zijn

startpagina website

Info activiteiten (cfr jaarinfo)

27 oktober

Boekenbeurs op school!

Het betere kinderboek!

Iedereen welkom!

Het ideale geschenk voor je kind of kleinkind tijdens de komende feestdagen.

bezoekmoment 1 voor het grote publiek:12u05-13u20

bezoekmoment 2 voor het grote publiek: 15u20-18u

In samenwerking met de boekhandel Pardoes organiseert onze school voor de 2de keer een boekenbeurs. Geronimo zal je op die dag verwelkomen. Er is keuze tussen ongeveer 3500 boeken (baby- peuter- kleuter- lagere school- informatief- spelletjes- knutselboeken- stickerboeken- liedjes en luisterverhalen-+12- …).


Slechts 31 scholen in Vlaanderen, 24 basis- en 7 secundaire scholen, behalen de groene vlag! Vrije Basisschool dol-fijn, zowel de hoofdschool als de wijkafdeling Briel, zijn er bij!


Vrijdag 13 oktober reikte Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege aan 31 Vlaamse MOS-scholen de Groene Vlag van Eco-schools uit. Scholen die een sterke werking hebben rond milieuzorg en duurzaamheid, kunnen een internationale erkenning verwerven als Eco-school. Hiervoor moeten zij voldoen aan 7 succesfactoren die zijn afgesproken op internationaal niveau en gecoördineerd worden door de Foundation for Environmental Education (FEE). De 7 succesfactoren zijn …

  1. Zorg voor een breed draagvlak waarbij het hele schoolteam betrokken is.
  2. Breng via een duurzaamheidsscan de beginsituatie in kaart en formuleer doelstellingen.
  3. Maak een actieplan.
  4. Meet en evalueer de vooruitgang.
  5. Zorg dat milieueducatie aan bod komt in zoveel mogelijk vakken
  6. Maak je milieuwerking kenbaar naar de buitenwereld toe.
  7. Laat met een Eco-Code op een creatieve wijze zien wat je school voor duurzaamheid doet.

Milieuzorg op School (MOS) legt naast de klassieke thema’s van water, afvalpreventie, mobiliteit, energie en natuur sinds enkele jaren ook de focus op duurzaamheidsthema’s zoals biodiversiteit en duurzame voeding. Er is ook aandacht voor netwerken, uitwisselingen en internationalisering. MOS, een samenwerking van het Vlaams Departement Omgeving met de vijf Vlaamse provincies en de VGC, reserveert de Groene Vlag voor Vlaamse scholen die gedurende twee jaar milieudoelstellingen halen volgens de zeven succesfactoren van Eco-schools:

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege: “De Groene Vlag van Eco-schools is een erkenning voor een goed verankerde milieuwerking op hoog niveau met uitstraling naar andere scholen en geeft toegang tot een internationaal netwerk. Proficiat aan de 31 ambassadeurs die ijveren voor een duurzame toekomst.”


Grootouderfeest 11 oktober 2017

Grootouderfeest 11/10 was opnieuw een overgroot succes! Dank aan de werkgroep! Een mooie dorpswandeling gekoppeld aan diverse opdrachten. Tussendoor werd de inwendige mens verwend door de ouderraad. Topteam!


Jaarthema 2017 2018: Een school vol schatten!

Het jaarthema voor dit schooljaar is : ‘Een school vol schatten’ .

Schatten hebben iets mysterieus en uitdagends in zich: soms bots je op een schat, soms blijf je er lang naar op zoek. Het is een vorm van ontdekking, van verwondering voor mensen en dingen. Door samen een nieuw schooljaar lang op weg te gaan, krijgen we de kans om de "schatten" in mekaar te ontdekken. We zullen dit schooljaar ook een schat aan kennis verzamelen.

Niet te schatten wat ons allemaal te wachten staat …

Traditiegetrouw schreef Geert de Kockere een passend gedicht.

Ik weet een doos zijn,

een doos boordevol

hartjes van goud.


Ze is groot en van steen

niet eens verborgen

in een diep donker woud.


En doe je ze open

dan komen er kinderen

uitgekropen

uit die school vol schatten,

gouden hartjes met hopen.