Velg riktig hundemat

Hvordan finne riktig hundemat

Å finne den ulimate hundematen virker umulig. Et kvalitetsfôr som er bra for hunden din, og samtidig passer lommeboka. Dette er en kilde til frustrasjon for mange hundeeiere.

Et kvalitetsfôr skal være forenelig med hundens fordøyelsessystem, energibehov, fin pels og klare øyne. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan velge riktig hundemat til din hund.


  1. Vurder din hunds alder, aktivitetsnivå, rase, og om den skal benyttes i avl. Din hunds fysiske egenskaper, energinivå og generelle helse er ekstremt viktig når du skal velge riktig hundemat. Valper og ammende tisper krevere flere kalorier per dag, mens eldre hunder krever færre. På samme måte krever høyaktive raser flere kalorier enn sofahunder. Type og menge mat er viktig for å unngå helseproblemer som følge av fedme. Noen produsenter baserer hundematen på rase, mens de aller fleste baserer hundemat på størrelsen og alder på hunden.
  2. Ha kjennskap til emballasje og innhold i hundematen Husk at etiketten viser ingredienser basert på vekt, og kjøtt kommer først på innhold fordi det har et høyt vanninnhold. Velg alltid et fôr med kjøtt som førdte ingrediens. Hunden er en kjøtteter, og bare under ekstreme omstendigheter bør fôret være vegetarisk. Sørg også for at den første ingrediensen ikke er mais eller en grønnsak. Mais har lav næringsverdi, inneholder lite proteiner og mineraler. Årsaken til at produsentene benytter mais er på bakgrunn av karbohydratet, og at det er billig. Mais er på ingen måte dårlig for hunder, men ikke fall for markedsføring som tilsier ernæringsmessige fordeler.
  3. Vurder om kornfri hundemat er riktig for din hund. Hvis du vurderer å bytte til et kornfritt kosthold fordi du har en mistanke om at hunden din har matallergi, bør du oppsøke dyrlegen din aller først. Korn er ikke farlig for hunden din med mindre den har en alvorlig allergi. Tegn på allergi kan være blant annet intensiv slikking på potene, unormalt my kløing, oppkast og diaré.
  4. Les deg opp på hundefôret du velger. Etter mye undersøkelser har du endelig valgt hundematen du tror hunden din kommer til å elske. Nå er det like viktig at du gjør noen undersøkelser på produsenten for å sikre at kvalitetskontroll og ingredienser er korrekt. Det er viktig at dette er oppført på etiketten, for din trygghet.


Denne informasjonen ble først publisert på barkpost.com