Mat hunden din ikke skal spise

Menneskemat du ikke skal dele med hunden din

  1. Alkohol - Alkoholholdige drikker og matvarer som inneholder alkohol kan forårsake brekninger, diaré, nedsatt koordinasjon, svikt i sentralnervesystemet, pustevansker, til og med død. Under ingen omstendigheter bør kjæledyret ditt få alkohol. Hvis du mistenker at kjæledyret ditt har inntatt alkohol, ta kontakt med veterinæren din omgående.
  2. Sjokolade, kaffe og koffein - Disse produktene inneholder alle stoffer som kalles metylxantiner, som finnes i kakaofrø, frukten av planten som brukes til å lage kaffe, og i nøtter av et ekstrakt som brukes i noen typer brus. Når det tas inn av kjæledyr, kan metylxanthiner forårsake oppkast og diaré, overdreven tørst og vannlating, hyperaktivitet, unormal hjerterytme, anfall og i verste fall død. Legg merke til at mørkere sjokolade er farligere enn melksjokolade. Hvit sjokolade har det laveste nivået av metylxantiner, mens kokesjokolade inneholder det høyeste.
  3. Sitrus - Blader, skall, frukt og frø av sitrusplanter inneholder varierende mengder sitronsyre som kan forårsake irritasjon og muligens svikt i sentralnervesystemet dersom det inntas i betydelige mengder. Små doser, for eksempel å spise frukten, er sannsynligvis problemfritt utover mindre magesmerter.
  4. Druer og rosiner - Selv om det giftige stoffet i druer og rosiner er ukjent, kan disse fruktene føre til nyresvikt. Inntil mer informasjon er kjent rundt det giftige stoffet, er det best å unngå å fôre druer og rosiner til hunder.
  5. Melk og meieriprodukter - Fordi hunder ikke har betydelige mengder laktase (enzymet som bryter ned laktose i melk), forårsaker melk og andre meieribaserte produkter diaré eller andre fordøyelsesproblemer.
  6. Nøtter - Nøtter, inkludert mandler, pekannøtter og valnøtter, inneholder store mengder olje og fett. Fettet kan forårsake oppkast og diaré, og muligens pankreatitt hos hund.
  7. Salt og snacks - Store mengder salt kan gi overdreven tørste og vannlating, eller til og med natriumionforgiftning hos hund. Tegn på at kjæledyret ditt kan ha spist for mange salte matvarer inkluderer oppkast, diaré, forhøyet kroppstemperatur, anfall og til og med død. Som sådan oppfordrer vi deg til å unngå å mate saltrike snacks som potetgull og liknende til hunden din.