Ομιλητές

Εμμανουέλα Αραμπατζή - Διαφημίστρια

Η Εμμανουέλα Αραμπατζή γεννήθηκε στη Γερμανία από Ελληνες γονείς. Επέστρεψε στην Ελλάδα σε νεαρή ηλικία όπου ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της σε θέματα Marketing αλλά και γραφιστικής. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στο χώρο της προβολής και διαφήμισης το έτος 2003 και το 2005 ίδρυσε στην Αθήνα την εταιρεία «Beyond Group» και από τότε εργάζεται με μοναδικό στόχο την παροχή στοχευμένων υπηρεσιών προβολής και διαφήμισης. Από το έτος 2013 η εταιρεία απέκτησε γραφείο και στη Ρόδο, που αποτελεί και τη μεγάλη της αγάπη. Στο χαρτοφυλάκιο της Beyond Group συγκαταλέγονται εταιρείες όπως η Volvo Βελμαρ, Μαρίνα Ρόδου, Cair, City sightseeing Corfu., Aktor ATE κ.α

Νικόλαος Βαράκης - Παιδίατρος, Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Ιδιώτης παιδίατρος στο Ρέθυμνο, διεθνώς πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

από το 2011,πατέρας δύο παιδιών. Παρακολούθηση σεμιναρίων εξειδικευμένων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετοχή με εισηγήσεις σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια. Υπέυθυνος για την ενημερωση και υποστήριξη του μητρικό θηλασμόυ στο ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης στο Ρέθυμνο. Συγγραφέας και blogger.

Dr. Ζ. Ηλιοδρομίτη - Παιδίατρος - Νεογνολόγος, PhD,

1991: Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων

1999: Τίτλος ειδικότητας Παιδιατρικής

2000: Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Λέκτορας Παιδιατρικής – Νεογνολογίας, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (6/2010-σήμερα), στη Νεογνολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

2012: Τίτλος εξειδικευσης: Νεογνολογία

Επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού , Συνεργάτης, στην Εθνική Πρωτοβουλία για την προώθηση του Μητρικού Θηλασμού - «Αλκυόνη»,

Ιδιώτης παιδίατρος από το 2001- σήμερα στην Αθήνα


Χρύσα Καραγιάννη - Βιολόγος, Διαιτολόγος/Διατροφολόγος

Σπούδασε στην Αγγλία Βιολογικές Επιστήμες, προχωρώντας με δύο μεταπτυχιακά στη διατροφή και στην κλινική διαιτολογία (Kings College London του University of London). Άσκησε το επάγγελμα της κλινικής διαιτολόγου σε νοσοκομεία του Λονδίνου και από το 1997 ζεί στην Ρόδο και ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ως Διατροφολόγος – Κλινική Διαιτολόγος. Είναι υπεύθυνη του διαιτολογικού τμήματος της Γενικής Κλινικής Δωδ/σου.

Σε αυτό το διάστημα έχει δώσει ομιλίες πάνω στην υγιεινή διατροφή σε σχολεία του νησιού της Ρόδου, κυρίως στα πλαίσια της ενημερωτικής καμπάνιας της Αντικαρκινικής Εταιρίας (παραρτήματος Ρόδου). Έχει διδάξει σε ΙΕΚ, έχει δώσει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Τουριστική Σχολή Ρόδου, σε ιατρικές και εκπαιδευτικές ημερίδες κ.α

Διετέλεσε πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Πτυχιούχων Διαιτολόγων Διατροφολόγων Δωδεκανήσου μέχρι να ιδρυθεί η Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, στης οποίας το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου είναι πρόεδρος.

Ελευθερία Κυπριώτη - Τελειόφοιτος Διαιτολογίας

Προπτυχιακή φοιτήτρια Διατροφής &Διαιτολογίας Ανώτατου Τεχνολογικόυ Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης.Μέλος Παννελήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων -Διατροφολόγων Ελλάδος, της Grespen- Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού.

Συμμετοχή και διοργάνωση σε ημερίδες και ερευνητικά προγράμματα για τα παιδιά."Αρχιμίδης ΙΙΙ""Διατροφή &Ευεξία, Διατροφή, Παιδί και Οικογένεια", "Παιδική Παχυσαρκία Χθες -Δυνατότητες Τρόποι Αντιμετώπισης Σήμερα"

Ευαγγελία Μαμαλάκη - Ψυχολόγος

Σπουδές : Πτυχίο Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: Ένα σχολείο για όλους", Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, Φορέας : Ιατρείο Οικογένειας, Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Θεραπευτ. Ψυχ. Παθήσεων Χανίων

Επαγγελματική Εμπειρία : Εργασία ως Κοινωνική Επιμορφώτρια σε προγράμματα "Κοινωνικών Θεμάτων- Σχέση Γονέων - Παιδιών" 1996-1998, Πρόσληψη ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό 1998-2003 στο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Ρεθύμνου, 1998-2004, Ομάδες Γονέων , Συμβουλευτική Οικογένειας, Παιδιών ,Σχολείου, Συνεργασία με Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΛΚΕ Αθηνών), Ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε σχολεία, Εργασία ως Ψυχολόγος στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Βορ/κών Κυκλάδων, Εργασία στο ΙΔΕΚΕ. Εργασία ως Ψυχολόγος στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Σύρου και Ρόδου, Εργασία ως Ψυχολόγος στα ΚΕΔΔΥ Σύρου και Ρόδου όπου υπηρετώ μέχρι σήμερα .

Πέτρος Μαυρονικόλας - Παιδίατρος

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής

(Θέμα Διατριβής Παιδιατρική Δερματολογία-Αλλεργιολογία)

Μsc Στην Παιδιατρική Διατροφή

Βασίλειος Μελεξενής - Παιδίατρος

Απόφοιτος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Σχολή Επιστημών υγείας, Τμήμα Ιατρικής

Ειδικότητα ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

Νοσοκομεία -κλινικές ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

στα οποία ασκήθηκα Γ.Ν.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

στην ειδικότητα ΑΧΕΠΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

της Παιδιατρικής

Εργάζομαι

ως ιδιώτης παιδίατρος από ΑΠΡΙΛΙΟ 2014

Βασίλειος Μπόλκας - Γυναικολόγος

Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 25/11/1979.

Εξασκεί την ειδικότητα της Μαιευτικής Γυναικολογίας από το 2015 στη Ρόδο, όπου και διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο.

Αποφοίτησε από το τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Αρχάγγελου Ρόδου. Εκπαιδεύτηκε ως Ειδικευόμενος Γενικός Χειρουργός στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.Συνέχισε την εκπαίδευση του ως ειδικευόμενος Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του ως Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος στην Γ ‘ Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨ Αθηνών. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του Μαιευτήρα Χειρουργού Γυναικολόγου στις 27/7/2015.

Μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Προγεννητικού Ελέγχου, ως επιστημονικός υπότροφος στο Harris Birthright Research Center for Fetal Medicine, του πανεπιστημιακού νοσοκομείου King’s College Hospital του Λονδίνου. Φοίτησε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών σε συνεργασία με την ιδιωτική κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών με θέμα την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή λαμβάνοντας την αντίστοιχη πιστοποίηση. Έλαβε μέρος σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος Advanced Life Support in Obstetrics (ALSO) και Advanced Life Support in Gynecology (ALSG), τόσο ως εκπαιδευόμενος όσο και ως εκπαιδευτής λαμβάνοντας αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

Ρενάτα Μπόνη - Ψυχολόγος

Ψυχολόγος, απόφοιτος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στη Ψυχική Υγεία. Είμαι ειδικευμένη στη Συμβουλευτική Πένθους Παιδιών, Εφήβων και Οικογενειών (Εταιρεία για τη φροντίδα παιδιών και Οικογενειών στην αρρώστια και στο θάνατο «Μέριμνα»). Εργάζομαι από το 2010 στη Ρόδο ως αναπληρώτρια ψυχολόγος σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής καθώς και σε Ψυχοκοινωνικές δομές. Το τρέχον έτος είμαι αναπληρώτρια ψυχολόγος στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου.

Σοφία Ναβροζίδου - Μαία

Γεννημένη στην Κατερίνη Απόφοιτη Τ.Ε Μαιευτικής Θεσσαλονίκης (1987-1991) Απόφοιτη Α.Σ.Π.Ε.Τ.Ε Ρόδου 2018 Επαγγελματική εμπειρία:Εργάστηκε στην ιδιωτική μαιευτική κλινική ΡΕΑ Θεσσαλονίκης το διάστημα:1994 -1996 Από το 1996 εργάζεται έως και σήμερα στο Π.Ε.Δ.Υ -Κ.Υ Ρόδου.

Περμανθία Πανανή - Μαία

Περμανθια Πανανη

Γεννημένη στην Αθήνα το 1962 ,αποφοίτησα με άριστα απο τη Μαιευτική σχολή Αθήνας (Αν.Σχολη Μαιών Ν.Αλεξανδρα)το 1984. Εργάσθηκα στο ιδ.μαιευτηριο Ήρα για 1 έτος ,και από το 1986 εργάζομαι στο ΓΝΑλεξανδρα. Από το 1996 εργάζομαι στην αίθουσα τοκετών προωθώντας το φυσικό τοκετό και το μητρικό θηλασμό και από το 2015 ανέλαβα ως προϊσταμένη μαία την αίθουσα τοκετών και την παραλαβή επιτόκων!! Από το 2000 ήμουν μέλος ΔΣ του ΣΕΜΜΑ ,απο το 2010-2016 πρόεδρος και μέλος ΕΜΑ-ΚΕΣΥ-ΕΠ.ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ-ΙCM. Από το 2014 συντονίστρια Μητρ.Θηλασμου στο ΓΝΑλεξανδρα. Άλλες δράσεις:εθελοντισμός ,συγγραφή άρθρων ,διοργάνωση ημερίδων σεμιναρίων,εκπαίδευση Μαιών-των πάντα δίπλα στη γυναικά και το παιδί της ολιστικά!!!

Βασιλική Γ Παπαγεωργίου - Δικηγόρος

Γεννήθηκα στην Ρόδο στις 15/11/1973.Τελείωσα την Νομική Σχολή Αθηνών και είμαι μητέρα δύο ανηλίκων τέκνων ηλικίας σήμερα 9 και 13 ετών. Είμαι Δικηγόρος Παρ' αρειω Πάγω και ασκώ ενεργή δικηγορία από το έτος 2010 εως και σήμερα. Κατάγομαι από την Ρόδο και είμαι κόρη του Δικηγόρου Σάββα Παπαγεωργίου και της Δικηγόρου Ισμήνης Παπαϊωάννου.

Μαρία - Φιλία Παρασκευά - Διαιτολόγος

Γεννήθηκα στη Ρόδο και Σπούδασα Διαιτολογία -Διατροφή στο University of Plymouth και έχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Ανθρώπινη Διατροφή Δημόσιας Υγείας από το Πανεπιστήμιο London Metropolitan University από όπου αποφοίτησα τον Σεπτέμβριο του 2003. Έχω εργαστεί σε γυμναστήρια και ως ιδιώτης διαιτολογος. Αποφοίτησα το 2016 από την ΑνώτατηΣχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ ΡΟΔΟΥ) και είμαι εκπαιδεύτρια το μάθημα Διατροφής σε ΙΕΚ. Είμαι συνεργάτιδα και συμμετέχω ενεργά στην συγγραφή άρθρων στο portal διατροφής mednutrion


Μαρία Παυλή - Μαία

Εκπαίδευση:

(2011-2015) Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης Πτυχίο τμήματος Μαιευτικής (8,13) Ξένες γλώσσες:(2008) Αγγλική γλώσσα, Edexcel level 3 (λίαν καλώς) Γνώσεις Η/Υ: (2009) ΕCDL Core Certificate 7 ενοτήτων

Eπαγγελματική εμπειρία: Απρίλιος 2015- Σεπτεμβριος 2015 Πρακτική άσκηση στην Μαιευτική Γυναικολογική κλινικη του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Ιούνιος 2014- Σεπτέμβριος 2014 Εθελοντική απασχόληση στην Μαιευτική- Γυναικολογική κλινική του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου

Ματίνα Πουλλή - Βιοχημικός - Διαιτολόγος/Διατροφολόγος

Η Ματίνα Πουλλή, γεννήθηκε και εργάζεται στη Ρόδο. Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών. Σπούδασε Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Sussex στη Μ.Βρετανία. Το 2001 ολοκλήρωσε με υποτροφία από το Βρετανικο Συμβούλιο Ερευνών το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (MMEDSci) στην κατεύθυνση Human Nutrition, στο πανεπιστήμιο του Sheffield στη Μ. Βρετανία. Στη συνέχεια παρακολούθησε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρητης, όπου και απέκτησε τον τίτλο το Διατροφολόγου – Διαιτολόγου. Είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας από την ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Από το 2001 διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στη Ρόδο. Παράλληλα διδάσκει το μάθημα της διαιτολογίας σε ιδιωτικό ΙΕΚ της πόλης. Είναι μέλος του του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της Βρετανικής Κοινότητας Διατροφολόγων και γραμματέας του παραρτήματος Ν.Αιγαίου της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Παπαλέξη Κωνσταντίνα - Κοινωνική λειτουργός

Η Παπαλέξη Κωνσταντίνα είναι Κοινωνική Λειτουργός. Έχει εργαστεί σε φορείς που αφορούν την Εκπαίδευση στη Νηπιακή και Σχολική ηλικία, στον Συμβουλευτικό Σταθμό ''Πρόταση'', στην Κλειστή Φυλακή Αγ. Στέφανος και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, παράρτημα της ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Συγχρόνως εργάστηκε στους τομείς Κοινωνική Εργασία με Οικογένεια, Άτομο (ΚΕΑ) και με Κοινότητα (ΚΕΚ). Έχει εργαστεί επίσης στο Ινστιτούτο Παιδιού & Οικογένειας, στον τομέα σχεδιασμού προγράμματος. Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων, ''Σκαγιοπούλειο'' & σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό ως επόπτρια, στη Ρόδο. Στα πλαίσια της επαγγελματικής ευθύνης, έχει συμμετάσχει σε ομαδική Ψυχοθεραπεία μέσω της Τέχνης (Art Therapy). Είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Επάρκειας για την αξιολόγηση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και το Σχεδιασμό Προγράμματος Παρέμβασης. Μιλά την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.


Μαρία Σουλούνη - Διαιτολόγος

Απόφοιτη του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης και με το πέρας των σπουδών, συμμετείχε στο πανελλήνιο ερευνητικό πρόγραμμα Αρχιμήδης, που αφορούσε τη συγκέντρωση και ανάλυση στοιχείων για την παιδική παχυσαρκία. Αμέσως μετά, διεκπεραίωσε την πρακτική της εξάσκηση στο γενικό νοσοκομείο 'Ανδρέας Παπανδρέου της Ρόδου.Ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις πάνω στον τομέα της διατροφής και σε ό,τι αφορά την υγεία του ανθρώπου, παρακολουθώντας συνέδρια και σεμινάρια. Αρθρογραφεί στον περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο, όπως επίσης λαμβάνει μέρος σε συνέδρια και τηλεοπτικές εκπομπές, ως ομιλήτρια για την ενημέρωση του κοινού. Ακόμα, συμβάλλει αφιλοκερδώς στη διατροφική ενημέρωση των παιδιών σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους.

Σταυρούλα Ταμπάκη - Παιδίατρος - Επιμελήτρια

Ονομάζομαι Ταμπάκη Σταυρούλα και είμαι ειδικευμένη παιδίατρος στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύθηκα στην ειδικότητα της παιδιατρικής στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων ´´Η Αγία Σοφία ´´ . Εδώ και δυόμιση χρόνια υπηρετώ ως παιδίατρος - επιμελήτρια στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου.

Νικόλαος Φαρμακίδης - Παιδίατρος

Ο Νικόλαος Γ. Φαρμακίδης γεννήθηκε στη Ρόδο, στις 25/06/1985.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2009, με Λίαν Καλώς.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα Παιδιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το 2016.

Είναι κάτοχος πιστοποίησης Διάγνωσης της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος και της Εξειδικευμένης Υποστήριξης Ζωής σε παιδιά και ενήλικες.

Εργάζεται στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Nοσοκομείου Ρόδου.

Κοσμάς Χρυσόπουλος - Παιδοδοντίατρος

Ο παιδοδοντίατρος Κοσμάς Χρυσόπουλος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης Α.Π.Θ. (DDS). Ακολούθως, συμμετείχε στις δραστηριότητες του Τμήματος Παιδοδοντιατρικής Α.Π.Θ. ως βοηθητικό επιστημονικό προσωπικό, ενώ στη συνέχεια έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στην Παιδοδοντιατρική του Παν/μίου Edinburgh, UK, αποκτώντας και τον αντίστοιχο ακαδημαϊκό τίτλο Master (MClinDent). Είναι μέλος της Εταιρείας Προληπτικής Οδοντιατρικής Ελλάδας, της Ελληνικής και Παγκόσμιας Παιδοδοντικής Εταιρείας, και της Παγκόσμιας Ορθοδοντικής Εταιρείας. Παρακολουθεί τακτικά σχετικά σεμινάρια και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Ρόδο, παρέχοντας εξειδικευμένη οδοντιατρική και ορθοδοντική φροντίδα σε παιδιά και εφήβους.