Workshops

Fordeling på workshops

På messedagen får alle elever mulighed for at deltage i én workshop. Hver klasse tildeles pladser på fire forskellige workshops. Der er lagt vægt på, at de fire workshops har forskellig karakter, så der skulle være noget for enhver.

I skal fordele eleverne på de fire workshops. Når I fordeler dem opdeler i dem samtidig i et FBI og et CIA-hold. FBI følges ad til workshops og celledeling og det samme gælder CIA. Det er derfor vigtigt, at I får fordelt eleverne, så I skaber to velfungerende hold. Følg gerne vejledningen:-)

Workshoptilmelding - frist d. 22.2. 2019:

https://drive.google.com/open?id=1upgEbrsGmBLZRB0LB5sQr4ncplxrGOPQ

Fordeling af eleverne

Beskrivelse af workshops

1. Break free dance

Der er kamp imellem de indsatte! Når det skal afgøres, hvem der bestemmer, kommer alle tricks i brug. Det bliver kastet håndtegn istedet for knytnæver, og der bliver trænet vilde breakdance moves istedet for spark. Alt det skal bruges, når de indsatte skal møde hinanden til en battle om, hvem der bestemmer i fængslet. Så på med dine sneakers og støv dine dansemoves af, for nu gælder det.

2. Det hemmelige fængsel

Vi går på opdagelse i fængslet og udforsker steder, som normalt er lukket for de besøgende. Det bliver en spændende tur, hvor eleverne kommer helt tæt på hverdagen i et fængsel og de fanger, som afsonede bag de tykke mure. Workshoppen afsluttes med en dialog om, hvad straf er, og hvorfor vi straffer.

3. Haunted house

Deltagere i denne workshop vil få et indblik i interaktiv totalteater og får muligheden for at lære at skræmme, samt at blive skræmt af landets førende horror-eksperter. Eleverne vil blive instrueret i forskellige skræmme-teknikker og indgå som karakter i en uhyggelig og dragende fortælling om livet i kælderen under FÆNGSLET. Instruktion vil blive sat på prøve, når den ene halvdel af deltagerne skal skræmme den anden. Derefter byttes der om, så de skræmte, nu skræmmer de andre deltagere. Workshoppen foregår i kælderen under FÆNGSLET som danner fantastiske rammer for at afvikle et uhyggeligt og skræmmende horror-scenarie.

4. Flugt fra fængslet

Fængslet er fyldt med flugtfortællinger. Gennem årene forsøgte mange fanger at flygte ud i friheden. Nogle havde mere succes end andre. Kom med på en tur rundt om fængslet og hør om spændende og opfindsomme fangeflugter. Eleverne kommer bl.a. med ned under jorden, hvor en fange gravede en 18 meter lang flugttunnel.

5. Flugt i stop motion

Fangen Carl August Lorentzen flygtede i 1949 gennem en 18 meter lang tunnel, som han selv havde gravet. På denne workshop skal eleverne lade sig inspirere af Lorentzens flugt og lave deres egne flugtfilm ved hjælp af stop motion. Filmene laves i programmet Stop Motion Studio, som er nemt og sjovt at arbejde i.

6. Forumteater

Forumteater er en teaterform, hvor eleverne er med til at forme teaterstykket. En situation vises, hvor en ung kommer i et dilemma af kriminel karakter. Efter første gennemspilning skal eleverne sammen prøve at finde en løsning på dilemmaet. Hvad kan man gøre, når man selv står i situationen? Måske kun som tilskuer, men også hvad kan man gøre, hvis man selv er dybt involveret i situationen. Og hvor kan man finde hjælp?

7. Celle 7

En underholdende forestilling om den berømte fange, Carl August Lorentzen, der på spektakulær vis flygtede fra Fængslet i Horsens. Teaterstykket opføres af Thomas fra Komediehuset. I stykket hører eleverne om flugtkongen Lorentzens triste baggrund, hans kærlighed til sin kone Lona og hans ikke særlig glorværdige karriere som kriminel. Eleverne får et levende billede af det fantastiske projekt, som tunnelgravningen var - krydret med tilpas humor og blik for det stædigt absurde i projektet.

8. Rullemarie

I et fiktivt miljø skal eleverne bygge funktioner på ”Rullemarie” i form af en LEGO-robot, som de skal bruge til at afværge en bombetrussel.

Eleverne arbejder i grupper med at udvikle og programmere hver deres Rullemarie-robot, så den kan løse forskellige opgaver på spillepladen. Grupperne skal derefter samarbejde om at finde ud af, hvordan bomben demonteres.

9. Drabssag

Den vigtigste regel inden for mordefterforskning er, at intet nødvendigvis er, som det tager sig ud for at være. Netop det får eleverne mulighed for at opleve i Drabsafdelingen, når der pludselig bliver begået et mystisk mord – lige der hvor eleverne befinder sig.

Drabsafdelingen er et gådespil, hvor handlingen kredser omkring en realistisk mordefterforskning. Eleverne inddeles i hold og skal ved hjælp af kommunikation, samarbejde og snilde være med til at opklare den mystiske mordgåde.

10. Special effects

Special effects er et væsentligt element i enhver god krimifilm. I denne workshop lærer eleverne at lave blodige sår, flænger og ar, og de får tips og tricks med hjem, fx til hvordan de selv kan blande teaterblod.

11. Stunt

I denne workshop vil eleverne lære tricks fra stuntens illusionsverden. Hvordan slås man, så det ser ægte ud, men ingen kommer til skade? Det kræver samarbejde og timing. Eleverne lærer at slå og sparke, så det ikke gør ondt. Vel mødt til en gang ‘tæv’…. på den sjove måde.

12. Parkour (udendørs)

Denne workshop afholdes af parkour-elever fra BGI-akademiet. I workshoppen vil eleverne lære, hvordan de får kroppen til at lave nogle ting, de måske ikke troede var muligt. De skal hoppe, kravle, løbe og springe rundt på "fængslets vægge". Workshoppen foregår udenfor, så det er vigtigt, at eleverne har tøj og sko på til at kunne være aktive udenfor.

13. Rapelling (udendørs)

Mange fanger har gennem tiden forsøgt at flygte fra deres fangenskab. Denne workshop er for modige elever, der tør undslippe FÆNGSLET via dets stejle mure. Erfarne instruktører hjælper eleverne sikkert ned af muren. En rapelletur på ca. 15 meter. Workshoppen foregår udendørs, og eleverne skal have påklædning og sko på, som egner sig til bevægelse. (Deltagelse kræver forældretilladelse)

14. Flugt over muren (udendørs)

Et nøje koordineret fangeflugts forsøg finder sted. Igennem længere tid har fangerne trænet og kun de bedste og de hurtigste slipper godt afsted med deres flugtforsøg over den høje 8 meter høje mur.

15. Fangerne på Fængslet: Strategisk fangeleg (udendørs)

Der er kamp imellem fangevogtere og indsatte. Bevæbnet med kugler forsvarer og angriber de to hold hinanden. Med list og samarbejde kan det enten lykkedes fangerne at erobre magten i fængslet, eller vogterne kan sætte fangerne eftertrykkeligt på plads. (Der er ikke fysisk kontakt, men man kan blive ramt af bløde kugler og miste et af sine 3 liv.)

16. Over stok og sten (udendørs Mountainbike forhindringsbane)

Fangerne er nu kommet over muren, og griber mountainbiken som står klar. Afsted det går, OVER STOK OG STEN. Med snilde og tekniske færdigheder er det muligt for fangen at undslippe. Held og lykke!

Workshoppen foregår udendørs. Den kræver ingen særlige forudsætning udover lyst til at udfordrer sig selv på MTB. Ungdomsskolen har medbragt både cykler og hjelme og står for instruktionen.