Fordybelsesområde

Alle klasser skal vælge et fordybelsesområde inden for det overordnede tema: krimi og kriminalitet. Klassen skal udforske og indsamle viden om deres fordybelsesområde, og den viden skal de bearbejde og formidle til andre 7. klasser på messedagen. Her får hver klasse en celle, hvor de skal lave en udstilling, en præsentation og en aktivitet med afsæt i deres fordybelsesområde. Der har gennem årene været mange spændende fordybelsesområder, og her er nogle eksempler til inspiration krydret med endnu ikke afprøvede ideer:

 • Krimitrailer (undersøgelse af genren, idéudvikling, produktion af krimitrailere og deltagelse i awardshowet, som afholdes på messedagen)
 • En autentisk mordsag (besøg i Byarkivet, undersøgelse af et mord begået i Horsens og produktion af en rekonstruktion af mordet)
 • Detectiv stories (krimi på engelsk)
 • Krimidokumentar (undersøgelse af dokumentargenren, fordybelse i en/flere forbrydelser og produktion af en krimidokumentar)
 • Børn af fanger (besøg i Fængselsmuseets afsnit "Børn af fanger", bearbejdelse af oplevelsen, produktion af egen udstilling om børn af fanger)
 • Filmplakater (undersøgelse af plakatgenren og produktion af egne krimifilmplakater med afsæt i et forløb i SmåP-forløbet "Plakat remake"
 • En kampagnefilm (undersøgelse af kampagnefilmgenren og produktion af egen kampagnefilm til forebyggelse af kriminalitet med afsæt i SmåP-forløbet "Lav en kampagne på 1-2 min."
 • Et moodboard (skab et moodboard til et krimispil med afsæt i SmåP-forløbet "Et moodboard"

Vi tilbyder en række interessante samarbejdspartnere, som kan berige klassernes arbejde med en professionel og personlig indsigt. Se fanen "Samarbejdspartnere".


Tilmelding til fordybelsesområde og samarbejdspartner (deadline d. 20. dec. 2018): https://docs.google.com/document/d/15cGU3NqNz0E5Movxef_IUMBOOUHWz9JC0RpyfSXEc90/edit?usp=sharing

Undervisningsforløb til fordybelsesområde

Tværgående Enhed for Læring har udarbejdet et STEAM-inspireret undervisningsforløb til klassernes arbejde med deres fordybelsesområde. Forløbet kan benyttes til alle fordybelsesområder.

Undervisningsforløbet er bygget op med afsæt i designcirklen. Klassen får en designopgave knyttet til fordybelsesområdet, som de arbejder med i tre faser:

 1. Først en fase, hvor klassen udforsker deres fordybelsesområde.
 2. Derefter en fase, hvor klassen skaber en udstilling, en præsentation og en aktivitet om fordybelsesområdet.
 3. Og til slut en fase, hvor klassen iscenesætter deres produktioner, giver hinanden feedback og videreudvikler.

Undervisningsforløbet er tilgængeligt i MinUddannelse. Søg i biblioteket på "Fordybelsesområde" (Husk at sætte flueben ved "Forløb fra Horsens").