Bag om krimien

Læringsforløbet "Bag om krimien"

"Bag om krimien" er et læringsforløb, som bringer eleverne tæt på krimigenren. Forløbet er danskfagligt og sætter fokus på kompetenceområderne Fortolkning, Fremstilling og Kommunikation.

I forløbet arbejder eleverne med oplevelse og analyse af en krimi skrevet netop til projektet, og efterfølgende producerer eleverne selv krimiindledninger. Forløbet varer 15 lektioner.

"Bag om krimien" er udarbejdet som en hjemmeside og er tilgængelig via MinUddannelse. Søg på "Bag om krimien" i biblioteket (Husk at vinge "Forløb fra Horsens" af).

Konkurrence om Årets krimiforfatter

I forbindelse med undervisningforløbet Bag om krimien skriver alle elever en krimiindledning. Hver klasse udvælger den bedste indledning og deler den i googlemappen inden d. 11. april 2019. Indledningen deltager i en konkurrence mod andre klassers valg af indledninger.

Dommerne lægger vægt på, at indledningen er spændende, velskrevet, overraskende og at flere af krimigenrens genretræk benyttes. Indledningen må max. fylde 500 ord.

Dommerne kårer tre indledninger, en 1., 2. og 3. plads. På messedagen præsenteres de tre indledninger. Vinderne vælger om de selv vil læse deres indledning op, indlæse den til afspilning på messedagen, eller om de ønsker, at en af dommerne læser den højt.