Foto's

Samen Eten

De Remise op 26 september 2018

De 22 deelnemers aan het samen eten bij restaurant De Remise in Leersum keken na afloop tevreden en enthousiast terug. Niet alleen vonden ze het een gezellige plek, ook de kwaliteit van het geboden keuzemenu viel letterlijk en figuurlijk in de smaak. Ongelooflijk dat voor slechts € 19,50 een uitstekend driegangenmenu met een gratis drankje werd geboden. Een restaurant om nog een keer terug te komen!

Foto Ted Kuijpers


Zondag 22 juli 2018 pannenkoekenlunch bij Klein Zwitserland in Driebergen.

De deelnemers vonden het prettig dat er iets georganiseerd was op zondagmiddag, want ze vonden de zondag zo’n lege dag nu familie en buren op vakantie zijn. We hebben lekker buiten gezeten onder een aantal parasols. De stemming zat er goed in, alle problemen van de wereld werden die middag even opgelost. Om kwart over 11 kwam een groot deel al eerder voor een kop koffie, om 12 uur begonnen we en de laatste deelnemers vertrokken pas om een uur of drie.


Foto's Rozalien van de Kletersteeg

Theo Ooteman nam afscheid als pianist van Rhythm of Life op 23 mei 2018

Op de foto: Theo geflankeerd door zijn vrouw Ineke en dochter Els.

Klik HIER voor een fotoalbum. Foto's Eric Tappen

Voor het downloaden van een foto klikt u op:

  • de gewenste foto in het album
  • de drie punten rechtsboven
  • “Download origineel”

En de foto wordt op uw computer opgeslagen.

Dinsdag 10 april 2018 - actieve vrijwilligers - voetjes van de vloer

Zonder vrijwilligers geen vereniging. De activiteiten van Heuvelrug Senioren bestaan dankzij de vele vrijwilligers, die het allemaal organiseren.

Om hen te bedanken waren we deze keer naar Leersum gegaan, naar de studio van Zenner, centrum voor dansen, sporten en feesten. Tijdens de koffie, thee en wat lekkers keken we terug op ieders inzet en daarna gingen we bewegen onder de enthousiaste leiding van gastvrouw Helma Ambuul. Zij gaf een workshop DANS voor senioren.

Klik HIER voor een fotoalbum. Foto's Ted Kuijpers

Kerstlunch donderdag 21 december 2017

Eric Tappen heeft een mooie serie foto’s gemaakt van onze gezellige en smakelijke kerstlunch. Hij heeft ze fraai afwisselend in een digitaal album “geplakt”. Het is echt de moeite waard het album te bekijken en uzelf in actie te zien, want Eric heeft geprobeerd iedereen op de foto te zetten.

Klik op KERSTLUNCH 2017 voor het fotoalbum. Foto's Eric Tappen

Het koor Rhythm of Life verzorgde op zaterdagmiddag 16 december 2017 een kerstconcert

Er werd een diversiteit aan kerstliederen gezongen. Behalve er naar luisteren, konden de bezoekers telkens aan het einde van een viertal liedblokken meezingen, en dat werd gedaan!

Het koor onder leiding van Kokkie Achterberg werd begeleid door Theo Ooteman (piano), Jenny Schuurman (accordeon) en Mirjam van Scheepen (dwarsfluit).

Klik HIER voor een fotoalbum. Foto's Ton Beker


Even het geluid aan en u kunt het koor beluisteren!

Heuvelrug Senioren op 18-09-2017 te gast bij burgemeester Frits Naafs.

Klik HIER voor een fotoalbum. Foto's Eric Tappen.

Zaterdagmiddag 29 april 2017

Ons koor ‘Rhythm of Life’ vierde het vijfjarig bestaan. Volksliedjes, zeemansliedjes, Zuid-Afrikaanse liedjes en liedjes van Toon Hermans, het was een divers programma dat de in totaal 100 aanwezigen mochten beleven.

Maar dat niet alleen, er werd ook medewerking verleend door de ‘Folkband Fiddlers Green’ uit Zeist. Zij brachten diverse ballades, pub songs en Ierse dansen ten gehore. Verrassend was het optreden van koorlid Joukje van Halteren die een marionet op een Keltische melodie liet dansen.

Dirigent Kokkie Achterberg, pianist Theo Ooteman en accordeonist Jetty Schuurman kunnen met de koorleden terugkijken op een zeer geslaagde en gezellige middag. Zo gezellig dat na afloop onder het genot van een drankje nog even ‘doorgefeest’ kon worden dankzij het muzikale enthousiasme van Fiddlers Green.

Klik HIER voor een fotoalbum. Foto's Ted Kuijpers

Samen eten in Driebergen op 06-04-2017

Op 6 april kwamen 30 leden van Heuvelrug Senioren bij elkaar in Grieks restaurant Ellia in Driebergen. Toen iedereen was voorzien van een drankje toostte voorzitter Rozalien op een gezellige avond en ieders gezondheid. Na het voorgerecht van tzatziki met brood volgde een selectie van vleesgerechten.

Onze senioren waagden zich niet aan ouzo en hielden het bij een vertrouwd glaasje wijn. De charmante en vrolijke jonge Griekse ober viel erg in de smaak bij de dames in het gezelschap die alleen door hem bediend wilden worden. Kortom, het was weer een geslaagd etentje.

Foto Ted Kuijpers

De eerste ALV van Heuvelrug Senioren op 09-03-2017

We mochten ons verheugen in een zeer goede belangstelling voor onze eerste algemene ledenvergadering. Het bestuur heeft dit ervaren als een flinke steun in de (bestuurders-)rug. Na het welkomstwoord van voorzitter Rozalien van de Kletersteeg maakten de leden even kennis met elkaar. Daarna volgde een vergadering met veel inbreng van de leden. Het bestuur gaat aan de slag met de suggesties en hoopt bij de volgende ALV opnieuw op een grote opkomst.

Foto Ted Kuijpers

Samen Eten bij 't Vosje op 07-03-2017

Het was druk bij 't Vosje op 7 maart. Er waren 43 gasten, iets meer dan de gemelde 38, er moesten in allerijl stoelen worden aangesleept. Maar het was lekker en gezellig!

Foto Ted Kuijpers

Wandelclub Maarn

Riet Jansen (80) uit Maarn werd op 28-02-2017 door de wandelgroep van de Heuvelrug Senioren te Maarn uitgeroepen tot ' wandelaarster van het jaar 2016'. Elke dinsdagmorgen is Riet van de partij als deelnemer aan de wekelijkse wandelgroep voor vitale senioren. Maar Riet loopt aanzienlijk meer dan haar sportieve vrienden en vriendinnen van de club, want zij legt de afstanden naar de wekelijks wisselende start- en finishplaats ook altijd te voet af, ook als begin- en eindpunt meer dan 2,5 km van haar woonadres afliggen. Met een oorkonde, een klein cadeautje en een bos bloemen werd ze geheel onverwacht gehuldigd na de wekelijkse wandeling.

Foto Ted Kuijpers.

Kerstbijeenkomst 22 december 2016.

Er waren ruim 100 deelnemers, die luisterden naar ons koor ‘Rhythm of Life’, onder de bezielende leiding van dirigente Kokkie Achterberg en met Theo Ooteman aan de piano. En er werd meegezongen.

Na de ontvangst werd er genoten van koffie of thee en zelfgemaakt gebak van de koorleden.

Na het welkomstwoord van voorzitter Rozalien van de Kletersteeg, werd er drie keer opgetreden door Rhythm of Life. Daar tussendoor werden er praatjes gehouden door de bestuursleden Ted Kuijpers en Ton Beker.

Het verhaal van Ted was meer een kerstsprookje waarin de voorbereidingen voor deze bijeenkomst zeer goed verwoord werden. Ton riep op om meer naar de website te gaan voor alle informatie, ook in de hoop dat nog meer mensen de nieuwsbrief per mail willen ontvangen.

Marjolein Copier presenteerde een geweldig dorpenspel waarbij per tafel druk en geanimeerd werd overlegd.

Aan het eind van de bijeenkomst werden de deelnemers verrast met bonbons.

Al met al een bijzonder geslaagde middag!

Foto's Ted Kuijpers.