Schoolactiviteiten 2018-2019

De Stichting Groen Hart Leudal is een vrijwilligersorganisatie die leerlingen van uw school/organisatie met alle zintuigen natuur, cultuur en milieu wil laten ervaren.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen naar buiten gaan, de natuur beleven en bijvoorbeeld in de aarde wroeten en diertjes leren herkennen. Onder de motto’s “de natuur als leslokaal” en “Eén plaatje zegt meer dan duizend woorden”, willen wij als Stichting Groen Hart Leudal, samen met onze vrijwilligers, op een leuke en verantwoorde wijze de daad bij het woord voegen en praktijk en theorie voor uw leerlingen op een aangename wijze combineren.

Kinderen brengen in dit informatietijdperk niet meer zoveel tijd buiten door en zijn minder in beweging dan vroeger. Door een aantal van uw lessen bij ons onder te brengen, laten wij de kinderen de natuur ruiken, zien, voelen, horen en proeven, terwijl hen spelenderwijs dingen worden bijgebracht.

Op deze pagina’s treft u ons educatieve aanbod aan waarbij u in een aantal gevallen de keuze hebt om de les/excursie bij u op locatie of bij ons bezoekerscentrum in Haelen te laten verzorgen. Sommige lessen/excursies kunnen slechts op locatie worden georganiseerd. Voor lessen op maat neemt u contact met ons op.

Ook is het mogelijk dat u een enkele les zelf bij u op school organiseert. U kunt dan voor die gelegenheid bij ons een zogenaamde leskist huren. Deze bevat alle materialen die u voor de betreffende les nodig hebt en is tevens voorzien van een handleiding.

Vanaf januari 2019 is ons educatief aanbod verruimd

Zie in het menu 'Vleermuizen' onder 'Lessen/excursies' .

Groen Hart Leudal biedt lessen op dit gebied aan voor de groepen 3 en 4 (Vleermuizen: jagen in het donker) en de groepen 5 tot en met 8 (Vleermuizen: vreemde vogels?)

Klik op de desbetreffende link voor meer informatie of ga boven aan deze pagina naar "Lessen/excursies"

Ter introductie nu tijdelijk voor een bijzonder lage prijs.

Naast lessen / excursies over en in de natuur biedt de stichting ook educatie aan op het gebied van:

  • Milieu
  • Erfgoed
  • Evolutietheorie

Zo zijn er lessen samengesteld over duurzame energie (inclusief bezoek aan water- en windmolen), een les over WO II in het Leudal en omstreken en een les over de evolutietheorie en de rol die prof. Dubois (Haelen) daar in speelde (iclusief een bezoek aan het landgoed de Bedelaar en de uilentoren).

Op dit moment vindt zowel bij het Primair- als bij het Voortgezet onderwijs onderzoek plaats naar de behoefte aan educatie projecten op het gebied van:

  • NME-, Erfgoed- en Duurzaamheideducatie.

Hebt u ideeën of wensen, breng die dan a.u.b. bij ons onder de aandacht.

In het menu boven aan deze pagina treft u informatie aan over boekingen, algemene voorwaarden en prijzen.

Mocht u van onze diensten gebruik willen maken, leest u deze dan a.u.b. aandachtig door.

U kunt ons totaal aanbod hier ook in PDF-formaat downloaden.