2de leerjaar

2de leerjaar

Wat leer je in het tweede leerjaar?

Wanneer je denkt aan het tweede leerjaar, denk je natuurlijk meteen aan de maal- en deeltafels. Maar uiteraard is dat niet het enige wat we leren dit schooljaar.

We maken sommen tot 100 en maken kennis met de eerste breuken (stambreuken). We maken tabellen en leren informatie halen uit een grafiek. We leren het verschil tussen een rechte hoek en een rechthoek. En dat is nog maar een kleine greep uit het rekenboek ...

Ook voor taal staan we niet stil. In het eerste leerjaar werd er vooral geconcentreerd op technisch lezen (hoe lees ik deze letter/dit woordje?). Tijdens de tweede leerjaar oefenen we dit verder in en gaan we ons tegelijkertijd meer richten op de inhoud van de teksten. Want, geef toe, het heeft weinig zin om te lezen wanneer je niet begrijpt wat je leest !

We gaan niet alleen lezen, maar schrijven zelf ook mooie tekstjes. Hiervoor leren we de eerste spellingsregels. We leren trucjes om ei en ij en au en ou te gebruiken in het juiste woord en leren onze woordjes langer maken om de laatste letter te ontdekken.

En naast al die dingen, gaan we ook nog op verkenning in de omgeving tijdens de WO-lessen. We onderzoeken de plattegrond van onze school en de straat waarin onze school staat en maken kennis met enkele dieren uit onze omgeving.

Kortom, het is een jaar om U tegen te zeggen !

Welke leuke dingen staan er zoal op het programma?

In het tweede leerjaar doen we enkele leuke uitstapjes. Zo gaan we elk jaar naar een toneelvoorstelling en trekken we in naar het park of het bos. Op het einde van het schooljaar doen we ook nog een schoolreisje.De juf

Het tweede leerjaar krijgt les van juf Sigrid.

Onze klas

Dit jaar zitten er 16 kinderen in het tweede leerjaar. Het is dus een gezellige boel.

In de namiddag krijgen we versterking van de kinderen van het eerste leerjaar. Op die momenten zitten we in een echte graadklas. Er zitten dan 24 kinderen in de klas. Maar geen nood, in ons nieuwe gebouw hebben we echt heel grote klassen. Plaats genoeg voor iedereen dus !