Foto's

Letterfeest 't Mulderke 2022.mp4

Letterfeest 2022

Dansen kerst.mp4

Wij zijn LEESHELDEN!

Ons jaarthema 'superhelden' werd in onze klas heel persoonlijk ingevuld. De kinderen kwamen vertellen wie voor hen een echte superheld is en waarom. Lezen jullie hieronder even mee?

Meyssen haar superheld is haar mama, Ikram. Door haar vele knuffels en kusjes zorgt ze ervoor dat Meyssen nooit bang moet zijn.

Esthera koos ook voor haar mama. "Mama maakt superlekker eten en slaapt bij mij in bed, want ik ben soms bang dat er een monster onder mijn bed zit."

Lili haar superheld is haar grote beer. Die was vroeger nog van haar mama en nu beschermt hij Lili. "Mijn beer kan monsters uit de wereld sjotten!"

Onze jarige Fee vertelde een mooi verhaal over Stien, een meisje uit haar straat. "Zij maakt mij blij als ik verdrietig ben en ze heeft al eens een heel mooi kampje gemaakt voor mij. Ze zit in mijn hart!"

Nikola kon echt niet kiezen tussen haar hond Luca en haar papa. "Luca speelt niet alleen met mij, hij slaapt ook naast mijn bed. Als ik ween komt hij bij mij, of dan gaat hij mijn sterke papa halen. Die zorgt ook goed voor mij."

"Dit is mijn hond, Jack. Hij kan niet alleen blaffen, konijnen vangen en dingen stuk bijten, hij heeft ook superkrachten, want hij kan heel hoog springen en hij kan zwemmen. Hij laat niemand mij pijn doen en komt bij mij als ik bang ben." Isaac vertelde vol lof over zijn hond.

Het verhaal van Mateo over zijn opa heeft ons allemaal erg ontroerd. Enkele kindjes kregen er zelfs tranen van in de ogen. Mateo vertelde hoe zijn opa vroeger altijd voor hem zorgde en spelletjes met hem speelde. "Mijn opa is nu een ster boven mij die mij altijd zal beschermen."

Sen voelt zich helemaal veilig bij zijn knuffel 'Flappie'. Die ligt steeds bij hem in bed. Sen zegt: "Hij heeft een speciale superkracht, want hij kan monsters in de ruimte laten zweven."