1ste leerjaar

1ste leerjaar

Wat leren we in het 1ste leerjaar?

Op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagvoormiddag zit het eerste leerjaar bij juf Esther in de klas.

Daar leren ze vooral rekenen, lezen en schrijven. Juf Esther houdt ook van een liedje tussendoor.

Onze nieuwe rekenmethode is Reken Maar. We leren eerst werken met de getallen tot 10. Pas als we hiermee goed aan de slag kunnen, gaan we rustig verder tot 20. Getallen splitsen, rangschikken, rekenverhaaltjes, helft en dubbel, ... het behoort allemaal tot ons dagelijks lespakket.

Onze taalmethode is de KIM-versie van Veilig Leren Lezen. We kozen voor deze methode omdat er voldoende aandacht is voor differentiatie. Sterke lezers worden extra uitgedaagd en voor kinderen die wat meer tijd nodig hebben is er extra ondersteuning. Bovendien zet deze methode sterk in op leesplezier.

We leren systematisch de letters schrijven die we net leerden lezen. Al snel kunnen we ook woorden leggen op onze letterdoos en later ook schrijven! De eerste maanden schrijven we enkel met potlood. Juf Esther controleert of de leerlingen de juiste pengreep hebben. Ook dit oefenen we speels in met een ondersteunend liedje.

In de namiddagen sluiten de leerlingen van het eerste leerjaar aan bij de leerlingen van het tweede leerjaar in de klas van juf Sigrid. Daar leren ze wereldoriëntatie en krijgen ze verkeerseducatie. Op vrijdagnamiddag is er creatieve werktijd: beeldend werken, muzisch bezig zijn, toneel spelen, werken met media, ... het kan allemaal!


De dag van 1 en 2!

Elk jaar houden we met het 1ste en 2de leerjaar samen een themadag op school. We werken dan elke keer rond een ander thema. Een heleboel leuke dagactiviteiten worden gevolgd door een lekkere warme maaltijd en een film of avondfeest. We bleven ook al enkele keren slapen op school. 's Morgens samen ontbijten is supergezellig en versterkt de sfeer binnen de klasgroep.

De thema's van de voorbije jaren:

- 2014/2015: ABC, doe je mee?

- 2015/2016: Heksen en trollen

- 2016/2017: Ridders en jonkvrouwen

 - 2017/2018: Op stap met Ali Baba

- 2018/2019: Sterren en planeten

- 2019/2020: Geen overnachting op school wegens corona

- 2020/2021: Themadag: Beestig Bos

- 2021/2022: Themadag Helden


Juf Esther

Hallo allemaal! Ik ben juf Esther. Naast juf van het eerste leerjaar ben ik ook de zorgjuf op school. Voor mij is het belangrijk dat alle kinderen zich goed voelen in 't Mulderke. Daarom probeer ik de leerlingen te ondersteunen die het moeilijk hebben met bepaalde leerstofonderdelen, maar ook het emotionele en sociale aspect vind ik heel belangrijk.

Ik hou enorm veel van zingen. Daarom richtte ik op onze school kinderkoor Muldermuze op.  Meer hierover kan je terugvinden bij het onderdeel 'koor Muldermuze'. 

Het 1ste leerjaar

We zitten dit schooljaar met 8 leerlingen in de klas. Een gezellig groepje dus!


Aric met zijn meters Amélie en Tine. Daiana met haar meters Norah en Lotte. Romi met haar peter Vince en haar meter Merel.

Fleur met haar peter Rowan en haar meter Tess. Nilo met zijn meters Ode en Amelie. Janne met haar meter Nory en haar peter Thibeau.

Fien met haar meters Elise en Femke.                                Nailo met zijn meter Ruby.