Leeslint

woordje van directeur Sonja

Beste ouder

Zoals jullie kunnen merken is onze leeslint wat van layout veranderd. Ons team draait op volle toeren en dat werkt vernieuwing in de hand. Geniet ervan!

Dit jaar ontdekten wij vele talenten in onze school. Niet enkel onder de leerlingen, maar ook binnen ons team. Er zitten namelijk heel wat groene vingers onder ons verborgen. Hier hebben wij dan ook zeer goed gebruik van gemaakt. Onze werkgroep 'groene hoek' heeft zich naar hartelust gebogen over ons stukje groene rust, gelegen achter onze school en dicht bij onze fietsstallingen. Leerlingen en leerkrachten realiseerden een prachtige wilgenhut met aangename boomstammetjes in, om zalig te vertoeven met een leesboek, of een gezellige babbel met een vriend te hebben, een kringgesprek, een zangmoment met de gitaar of gewoon om een lekker ijsje te genieten. Wat kan het leven toch mooi zijn!

Later is er een hekje gekomen om de hoek wat meer af te schermen, een prachtige houten lange bank en een afgebakende plaats met zaai- en plantbakken. Dit om de kinderen de gelegenheid te kunnen geven om zelf groenten of fruit te kweken. Zonnebloemen, pompoenen, aardbeien en bloemetjes zijn gezaaid, afwachten maar! :-)

Wie in de gelegenheid is, mag gerust een kijkje komen nemen. Rust verzekerd!

Tijdens de vakantie gaan we niet stilvallen: de ruimte van de fietsstallingen wordt aangepakt, meer picknicktafels worden voorzien, het voetbalnet wordt vernieuwd, schilderwerken hier en daar, ... Dat zal vast en zeker een aangenaam weerzien worden voor groot en klein!

Verder kom je hier te weten in welke klas je terecht kan op 2 september en wat je zoal kan doen tijdens de vakantie om je op deze eerste dag voor te bereiden.

Maar, voor nu, geef ik je dit advies: "Laat de zon in je hart, de zomer staat voor de deur! Het schooljaar is ten einde en de heerlijke, warme zomervakantie kan beginnen!"

Veel succes aan onze leerlingen van L6 met de verdere ontwikkeling van hun talenten in een nieuwe school!

Nogmaals veel dank voor de prettige samenwerking en jullie positieve energie. Het was een fantastische tijd! Dank voor het vertrouwen in ons team en graag tot volgend schooljaar! Prettige vakantie!

Warme groet

Sonja Hoolants, directeur GBS Lint.

Wie wordt de meester/juf van mijn kind?

U bent uiteraard benieuwd bij welke juf/ meester uw kind terecht komt bij de start van het nieuwe schooljaar. De puzzel is gemaakt, we vermelden hier graag de leerkrachten en klassen die volgend schooljaar vorm zullen geven:

voor de kleuterschool:

 • eerste kleuterklas en instapklas (eendjesklas): Juf Ilse Schoevaers + juf Mieke (kinderverzorging)
 • tweede kleuterklas (vlinderklas): juf Kristin Embrechts
 • derde kleuterklas (giraffenklas): co-teaching juf Winny Vercammen (voltijds) en juf Griet Lambaerts (deeltijds) samenwerkend in één derde kleuterklas
 • kleuterturnen + zorgjuf: juf Annick

Voor de lagere school:

 • De klassen waarvan er parallelklassen zijn gaan van A naar A en van B naar B.

concreet ziet de verdeling er zo uit:

 • eerste leerjaar: juf Marleen Verschaeren
 • tweede leerjaar: meester Wim Michielsen
 • derde leerjaar: juf Jolien Wyckmans
 • derde leerjaar A gaat naar vierde leerjaar A: juf Caroline Vergauwen
 • derde leerjaar B gaat naar vierde leerjaar B: juf Julie Lepage
 • vierde leerjaar A gaat naar vijfde leerjaar A: meester Eric Spittael
 • vierde leerjaar B gaat naar vijfde leerjaar B: juf Lien Melotte
 • zesde leerjaar: meester Dirk Arras
 • zorgcoördinatie: juf Hilde
 • Lichamelijke opvoeding: juf Anouk, meester Kevin
 • Rooms katholieke godsdienst: juf Anouk
 • Zedenleer: juf Helga
 • Islam: juf Tulay en meester Murat
 • Anderstalige nieuwkomers: juf Joëlle
 • Directie

Moppentrommel

1) Wat is zoet en heeft 8 poten?

2) Wat is traag, wit en lekker?

oplossing: 1) een suikerspin 2) slakroom

3) De meester vraagt aan Piet of hij op de wereldkaart Amerika weet liggen. Piet duidt het aan.

Dan vraagt de meester aan Jantje wie Amerika heeft gevonden.

Jantje antwoordt: Piet, meester!

4) Er lopen een 8 en een 0 over straat. Zegt de 0 tegen de 8: zo, jij hebt je riem strak zitten!


Oproep oproep oproep oproep oproep oproep oproep oproep op


Voor de start van het nieuwe schooljaar willen we aan iedereen die op vakantie vertrekt (en dat zijn er heel veel :-) ) vragen om van de bestemming waar je naar toe gaat een kei/ steen mee te brengen. Als dat kan uiteraard. Kinderen vinden het wel leuk een klein souvenir mee te kunnen nemen. In het land van bestemming vind je misschien wel een mooie kei die op de eerste schooldag gebruikt kan worden om deze dag op een ludieke manier in te zetten.

We laten niet te veel in onze kaarten kijken, de eerste schooldag is toch wel heel speciaal. Om te zien wat we dan van plan zijn, zal je nog even geduld moeten hebben. Nu kan je met volle teugen genieten van een hopelijk zonnige vakantie!

Tentoonstelling in Asielcentrum 't Meihof

Op maandag 1 juli vindt er een tentoonstelling plaats in het Meihof, het asielcentrum waar enkele van onze anderstalige kinderen verblijven in afwachting van hun asielprocedure. Vanuit KdG (Karel de Grote Hogeschool) is er het initiatief gekomen om deze kinderen een stem te geven. De kinderen mochten foto's nemen, aangeven wat voor hen belangrijk was of net heel moeilijk. Zij mochten tonen hoe zij hun komst naar België en de ontvangst in onze school ervaren hebben. Verder in deze Leeslint vindt u een affiche die speciaal voor deze tentoonstelling ontworpen is.

uitnodiging tentoonstelling Lint.pdf