Doggy doppers

Laten we ons even voorstellen … wij zijn “The doggy doppers” en zamelen dopjes in voor blindengeleidehonden. Een opgeleide, blindgeleidehond kost € 25.000 en in ruil voor 83.333 kg dopjes krijgen de opleidingscentrums de financiële middelen om één hond op te leiden tot blindgeleidehond. Op deze manier plus de bijdrage van de mutualiteit kost het voor de blinde /slechtziende slechts één symbolische euro. Kiara is onze schoolhond maar vooral van juf Charlotte want Kiara helpt haar door veilig naar school te komen en zich in het gebouw te verplaatsen zonder obstakels tegen te komen.

Wij willen de opleidingscentrums zoals Vrienden der Blinden, waar Kiara is opgeleid, helpen door zoveel mogelijk plastieken dopjes in te zamelen.

 Als de dopjestonnen in onze school vol zitten maken wij ze leeg zodat er terug een nieuwe lading in kan. Het berghok zal na verloop van tijd vol staan met zakken en dan geven zij dit door zodat ze opgehaald worden. Bij goed werk mogen wij o.a. mee een wandelingetje maken met Kiara. Bekijk zeker ons filmpje op youtube die wij gemaakt hebben.

Niet alle plastieken dopjes zijn even goed want met vele soorten kunnen ze helaas niets doen … de foute dopjes zien wij dus liever niet ;-) 

Blindgeleidehonden helpen blinden en slechtzienden zich makkelijker te verplaatsen door het drukke verkeer. De hond geeft aan waar o.a. er trappen zijn, het zebrapad is, waar de deur is … Het is voor blinden en slechtzienden niet evident om een obstakel voor zich of zelfs in hoogte waar te nemen waar een blindgeleidehond daar zeker een hulp voor is doordat ze dit tijdens het wandelen ontwijken. Thuis of op gekend terrein gaat de beugel uit en is het terug “hond”.

Kiara

is de blindengeleidehond van Charlotte, zorgt ervoor dat Charlotte op onze school kan komen werken. 

Zo'n blindengeleidehond kost veel geld voor opleiding enz. . 

De doggydoppers zamelen dopjes in voor het financieren van de opleiding van blindengeleide honden. Alle dopjes; plastic: welkom!


Dank u voor het vertrouwen in onze school!

Wij zijn bereikbaar op het nummer 014/744270  -  directie.debijenkorf@joleba.be - secretariaat.debijenkorf@joleba.be