Carme Jordi i Nebot

Benvinguts a la meva pàgina personal

Sóc doctora en Física per la Universitat de Barcelona, Catedràtica al Departament de Física Quàntica i Astrofísica de la mateixa universitat, membre de l'Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB) i de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

La meva recerca s'emmarca en l'astronomia galàctica i la física estel·lar, i en particular, en la caracterització física d'estrelles i cúmuls estel·lars, aquests com a traçadors del disc de la Galàxia. Aquesta recerca es basa en observacions astromètriques, fotomètriques i espectroscòpiques realitzades des d'observatoris de Catalunya, Espanya, Xile, Mèxic, França, Hawai i des de l'espai.

He participat en missions espacials com Hipparcos i INTEGRAL de l'Agència Espacial Europea (ESA) i actualment participo de ple al projecte Gaia, també de l'ESA. Gaia mesura posicions i moviments de més de mil milions d'estrelles a la nostra galàxia. Sóc membre del Gaia Science Team, l'òrgan científic assessor de l'ESA per a aquesta missió.

Interessada que la ciència arribi a tota la societat, participo des de fa anys en activitats de divulgació, activitats per a estudiants de primària i secundària i en aules per a la gent gran. Més informació aquí.


Podeu contactar-me aquí