Meesterchef Robert Kranenborg maakt op 8 oktoberOm de nieuwe Nederlandse aardappeloogst van 2020 te vieren bereidt meesterchef Robert Kranenborg duizend porties andijviestamppot met jus van gegrilde groenten.

Recept

Duik zelf de keuken in met het recept, en geniet mee van Kranenborg’s andijviestamppot.

Over Robert Kranenborg

Robert Kranenborg (1950) werkte vanaf zijn tiende, als hulpje in de keuken, al in het restaurant van zijn vader in Apeldoorn. Vanaf daar belandde hij snel in gerenommeerde restaurants zoals driesterrenzaak L’Oustau de Baumanière in de Provence, La Grand Véfour in Parijs en Het Amstel Hotel in Amsterdam. In 2001 kreeg hij de kans om zijn eigen restaurant te starten: Vossius. Inmiddels heeft Robert Kranenborg als culinair coach een aantal adviseurschappen en verschijnt hij regelmatig in tv-programma’s zoals De Wereld Draait Door, TopChef en Masterchef. In 2016 werd Robert Kranenborg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn algehele verdienste voor de Nederlandse gastronomie.

“Deze andijviestamppot is één van mijn favoriete recepten.”

Voedzaam én duurzaam

De aardappel is niet alleen een culinaire duizendpoot. Het is een voedzaam ingrediënt dat duurzaam geteeld wordt, en ook nog eens vlak om de hoek. Hij zit vol voedingsvezels, vitamine C en vitamine B6, en mineralen zoals kalium. Aardappels voelen zich daarnaast thuis in het Nederlandse klimaat, waardoor er veel aardappels groeien op relatief weinig grond en ze geen grote afstanden afleggen voor ze in de supermarkt liggen.

De grootste stamppot van Nederland is een initiatief van de Nederlandse Aardappel Organisatie en onderdeel van de Power to the Pieper campagne.

Ontdek meer aardappelrecepten op aardappels.nl.
Voor elke smaak een piepergerecht op maat!