3 september 2022

Ontdek waar de piepers op je bord vandaan komen!

Met de handen in de klei op de Nationale Aardappelrooidag

Kom met het gezin aardappels rooien! Op 3 september vindt de tweede editie van de Nationale Aardappelrooidag plaats: een feestelijke dag vol pieper-activiteiten om de oogst te vieren. Trek met een boer het land op, leer alles over de groei en oogst van de oerhollandse aardappel en doe mee aan de vele pieper-activiteiten.

De locaties

De locaties zijn inmiddels bekend:

Helaas zal de Nationale Aardappelrooidag bij locatie Novifarm niet doorgaan. Bij de rest van de locaties kun je nog steeds terecht om aardappels te rooien!

Brielse Boer

Bij Yvonne Rodenburg-Sprangers van Brielse Boer is van 10:45-16:00 allerlei leuks te beleven. Hier kunnen bezoekers aardappels rooien, een rondleiding volgen en diverse spelletjes spelen. Ook is er voor kinderen een springkussen en zijn er knutseltafels. Voor jong en oud een leuke dag!


Adres: Maasdijk 18 3238 LB Zwartewaal

Tijd: 10:30 - 16:00


Familie van der Velde
Bij de familie Van der Velde kun je met het gele gezin terecht. Familie van der Velde heeft veel dingen georganiseerd, waaronder een frietkraam, rondleiding over het land, een springkussen en ponyrijden. Vervelen zul je je in ieder geval niet!

Adres: Peuterdijk 59 3249 AW Herkingen

Tijd: 10:00 - 16:00


V.O.F. W. en J. Elema
Bij akkerbouwbedrijf Elema worden op 3 september ook allerlei nevenactiviteiten georganiseerd. Een gezellige, actieve middag gegarandeerd!

Adres: Kolholsterweg 1 9987 NL Zijldijk

Tijd: 10:00 - 16:00

Novifarm (GAAT NIET DOOR)

Ook bij Novifarm worden activiteiten georganiseerd. Hier kun je met het hele gezin aardappels rooien, meedoen aan een wedstrijd aardappelschillen en genieten van een puntzakje friet bij de Bram Ladage frietkraam. Eet smakelijk!


Adres: Groene Kruisweg 14 in Numansdorp

Tijd: 10:00-16:00 uur


Agrofoodcluster

Bij Agrofoodcluster in Emmeloord, ook wel World Potato City genoemd, kun je met het hele gezin terecht voor verschillende activiteiten. Je kunt er aardappels rooien, er is een springkussen, een informatiestand over aardappelen en kleurplaten. Genoeg te doen dus!


Adres: Penning 6 8305BH Emmeloord

Tijd: 11:00 - 16:00


Kees en Rian Roelen

Bij Kees en Rian Roelen zijn bezoekers welkom om aardappels te komen rooien en mee te doen aan verschillende activiteiten zoals aardappelzaklopen, aardappels stempelen en een tour de boer langs verschillende landbouwmachines. Veel plezier!


Adres: Achterdijk 89 4761 RC Zevenbergen

Tijd: 10:00 - 16:00

Hou de site in de gaten voor meer updates omtrent de Nationale Aardappelrooidag 2022!

Sfeerimpressie Nationale Aardappelrooidag 2021

Voedzaam én duurzaam

De aardappel is niet alleen een culinaire duizendpoot. Het is een voedzaam ingrediënt dat duurzaam geteeld wordt, en ook nog eens vlak om de hoek. Hij zit vol voedingsvezels, vitamine C en vitamine B6, en mineralen zoals kalium. Aardappels voelen zich daarnaast thuis in het Nederlandse klimaat, waardoor er veel aardappels groeien op relatief weinig grond en ze geen grote afstanden afleggen voor ze in de supermarkt liggen.

De Nationale Aardappelrooidag is een initiatief van de Nederlandse Aardappel Organisatie.

Ontdek meer aardappelrecepten op aardappels.nl.
Voor elke smaak een piepergerecht op maat!