Samen groeien is meer dan alleen groter worden

Dit zijn wij

Filios Scholengroep verzorgt katholiek en algemeen bijzonder basisonderwijs in de gemeente Bernheze (Heesch), in de gemeente Oss (stad Oss, Lith, Oijen, Lithoijen, Maren Kessel en Geffen) en in de gemeente Den Bosch (Nuland en Vinkel). Hier hebben we 14 scholen.


Dit doen wij

Onze scholen staan midden in de samenleving en verbinden leerlingen, ouders, leerkrachten en hun omgeving. We zoeken steeds naar mogelijkheden om ons onderwijs te verbeteren. De mogelijkheden en talenten van het kind zijn steeds uitgangspunt, het onderwijs stemmen we daarop af.


Hier gaan we samen voor

Steeds gaan we op zoek naar innovaties die de kwaliteit van ons onderwijs verbeteren. Dat is niet alleen goed voor onze leerlingen maar ook voor onze medewerkers: onderwijs moet inspireren! Werk je bij Filios Scholengroep? Dan krijg je ruimte om te groeien en te schitteren.

Onze koers

Samen bouwen we aan de toekomst! In de periode 2019-2023 staan drie thema’s centraal: talentontwikkeling, leren in de 21ste eeuw en ouderbetrokkenheid. Omdat we het belangrijk vinden dat we elke dag met elkaar werken aan het beste onderwijs, hebben we ons koersplan vertaald in een koerskaart. Voortdurend houden we op deze koerskaart bij waar we mee bezig zijn en wat we al bereikt hebben.


De kaart hangt ook in ons bestuurskantoor en in onze scholen. De digitale versie zullen wij tussentijds aanvullen met nieuwe ontwikkelingen. Hierover kun je meer lezen door op een van de iconen te klikken. Meer over ons koersplan