27.6. EsPa-EIF Akademi

27.6.  EsPa - EIF Akademi

Kausi jatkuu toisella peräkkäisellä kotiottelulla kun vieraaksi saapuu Tammisaaresta EIF:n Akatemiajoukkue. Toisin kuin keltavihreen avausmatsissa, nyt on oikeasti odotettavissa porukka joka ei oikeasti tahkoa ylempiä divareita vaan on nuorempien lupausten joukkue. EIF:n edustusjoukkue aloittaa Ykkösen kautensa lauantaina samaan aikaan joten sieltä ei vahvistuksia ole juurikaan odotettavissa. Joukkueena EIF:llä on hyvin sisäistetty pelitapa joka saattaa olla vahvuuden lisäksi myös jonkinmoinen heikkous. Ennalta arvattavuutensa vuoksi EIF Akademin peliä voi rikkoa ja kentän voi ottaa haltuun hyvin toteutetulla taktiikalla. 

Avausottelussaan kotona EIF akatemialaiset jäivät, paikalla olleiden mukaan jopa ylsivät, tasapeliin Toukolan Terästä vastaan. Joukkueella oli alkuminuuttien Avdi Egzonin upealla kaukolaukauksella tekemän avausmaalin jälkeen haasteita päästä maalitekoalueelle, Teräs oli ottelussa hallitsevampi ja vain loistava maalivahtipeli varmisti EIF Akademille tasuripisteen.

Keltavihreä kotijoukkue nollasi omassa kauden avauksessaan tarkan ennakkoanalyysin pohjalta Atlantiksen vahvuudet ottelun alusta alkaen ja punapaidat puskivatkin päätään keltavihreään puolustuslinjaan. Muutamaa vaarallista tilannetta lukuun ottamatta EsPa määräsi mitä kentällä tapahtuu ja korjasi ansaitut kolme pistettä talteen kovalta vastukselta. Kotijoukkueen maalintekijät eivät yllätä ketään kuka on keltavihreitä seurannut, nimensä pöytäkirjaan kirjauttivat Yasine Aloui ja Markus Appelqvist.

Toisin kuin Atlantiksen kakkosdivarijengiä vastaan tulee keltavihreä kotijoukkue todennäköisesti pitämään EIF Akademia vastaan palloa suhteessa edellistä ottelua enemmän. Päävalmentaja Rasmus Janssonin mukaan joukkueella on oikeat metkut pussissa tammisaarelaisten puolustuksen hajoittamiseen ja odotettavissa on mielenkiintoinen ottelu joka ennakkoarvioissa kääntyy kotijoukkueen voitoksi.