EsPa - NuPS

Su 29.9.2019 klo17:00

EsPa - NuPS, Sunnuntai 29.9. klo 17:00 Matinkylä TN1

Nummelan punaiset Matinkylään

Keltavihree on kisannut NuuPeeÄssän kanssa jo vuosia, lohkojako on heittänyt joukkueet vastakkain niin Kakkosessa kuin Kolmosessakin. Kevätkierroksen ottelussa Kuoppanummen nurmella NuPS sinnitteli mukana ensimmäisen puoliajan, mutta toisella puolikkaalla espoolaiset kiristivät tahtia ja veivät pisteet 2-4 lukemin.

Nummelalaisten syysvire on ollut hieno poislukien edellisen Finnkurd-ottelun jopa yllättävä 6-1 tappio. Vierasjoukkue on edellisistä neljästä ottelusta kerännyt 9 pistettä ja onkin kivunnut sarjataulukossa 33 pisteellä jaetulle kolmostilalle HPS:n kanssa, 3 pisteen erolla juuri kotijoukkueen edelle. NuPSin riveistä löytyy lohkon kovin maalintekijä Niko Vuorela, joka on pussittanut joukkueen 56 maalista 22.

Kotijoukkue on tuskastellut syyskierroksella loukkaantumisten ja sairastumisten kanssa. Kauden alussa isolta tuntunut rosteri onkin kutistunut välillä tuskaisen pieneksi, mutta nyt kuitenkin liikkeelle saadaan iskukykyinen ryhmä.

Viime viikon BK-46 2-1 tappioon päättynyt peli antoi jo merkkejä siitä että peli-ilo on taas löytymässä, keltavihree rakenteli hienosti tilanteita mutta viimeinen ratkaisu jäi usein valitettavan pehmeäksi. Viimeistelyyn onkin nyt panostettu harjoittelussa ja toivotaan että se näkyykin NuPSin verkosta poimittavien pallojen määrässä. Kauden keltavihreistä maalintekijöistä pitää nostaa esiin Markus Appelqvist (14 maalia) ja Yasine Aloui (12 maalia), kaksikko onkin tehnyt liki puolet joukkueen maaleista.

NuPS on totutusti ollut vaikea vastus, nummelalaiset puolustavat tiukasti ja iskevät nopeasti vastaan kun voittavat pallon. Pisteet tänään ottaa joukkue joka omistaa keskikentän, se merkitys korostuu sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Luotto keltavihreään on kova, Matinkylän muovi ei ole ollut Nummelalaisille aiempina vuosina helppo paikka ja ei tule sitä olemaan tälläkään kertaa.

Ennakkotoimituksen kerroinarvio otteluun:

1.95 - 4.20 - 2.25