EsPa - HPS

 Su 18.8. klo 19:00

EsPa - HPS, Sunnuntai 18.8. klo 19:00 Matinkylä TN1

Yhdeksänkertainen Suomen mestari keltavihreen vieraaksi 

Helsingin Palloseura eli "Vihreät Jääkärit" on tuttu vastus jo viime kaudelta. Joukkueet ovat nyt kohdanneet kolmasti ja edellisistä kamppailuista on otettu täydet pisteet kokonaismaalierolla 7-1. Kevätkierroksen Hopsi-päivän kohtaamisessa keltavihree oli tyly vieras, voitto otettiin 0-4 (0-3) lukemin ja kaikki osumat kirjattiin Masi "Hopsin kyykyttäjä" Appelqvistille.

Vierasjoukkue on 19 pisteellä lohkon viidentenä maalieron turvin, HPS käänsi maalieronsa positiiviseksi voittamalla viime ottelussa HIK:n peräti numeroin 10-1. Keskikastin kamppailu on tiukkaa, neljä joukkuetta on pisteen sisällä jakamassa sijoja 5-8. Jääkäreillä on kauden neljästätoista ottelusta on saldona 5 voittoa, 4 tasuria ja 5 tappiota. Joukkueen paras maalintekijä on Emil Asp kahdeksalla osumallaan, toisena on kuudesti osunut Elmer Laaksonen. 

Lohkon kolmoseksi pudonnut kotijoukkue on ottanut kahdessa viime ottelussa niin sanotusti pataan hyvästä pelaamisesta huolimatta. Lohkon kärkijengi Atlantis vei 3 pistettä Matinkylästä 0-1 (0-1) vierasvoitolla. Vaikka loppuhetket pelattiin pelkästään vieraspäädyssä, ei pallo suostunut avopaikoistakaan vierimään Atlantiksen maaliviivan yli. Viime lauantaina kärsittiin Väiskillä 2-1 (2-0) tappio kuudella liiga-HIFK-pelaajalla vahvistetulle HIFK/2:lle ja taas vaikka loppuhetket olivat selkeästi Matinkyläläisten hallintaa, ei loppukiri riittänyt edes tasuriin asti. Molemmat tappiolliset matsit olivat kuitenkin pelillisesti positiivisia ja muutaman avauksen vakionaaman puuttuminen kokoonpanoista ei juurikaan ilmeeseen kentällä vaikuttanut. Joukkueen maalipörssin kärjessä on edelleen kokoonpanoon palaava, sitkeästä flunssasta toipunut Masi Appelqvist kahdeksalla osumalla (11 ott.). Pientä Jobin postia saatiin alkuviikosta kun tietoon tuli että seitsemällä maalilla sisäisen pörssin kakkossijaa Yasine Alouin kanssa jakava Matti Pirhonen on loukkaantunut ja ei todennäköisesti kuntoudu viikonlopun otteluun. Muutoin kokoonpano on taas totutun vahva.

Tuleva HPS-ottelu on todennäkösesti hyvin erilainen kahteen edelliseen verrattuna, ilman sarvia ja hampaita voidaan todeta että vierasjoukkueen peli on eri tasolla kuin lohkokärki Atlantiksen tai liigavahvistetun HIFK2:n. Mikään puistokävely sunnuntai-illasta ei kuitenkaan tule vaan Selectiä on upotettava vihreiden verkkoon selkeästi paremmalla prosentilla kuin edellisissä otteluissa. Kuten sanotaan, onni seuraa ahkeraa ja keltavihree onkin harjoitellut keinoja joilla vieraat pistetään sellaiseen karuselliin että pisteet jäävät varmuudella Matinkylän Tivoliin. 

Ennakkotoimituksen kerroinarvio otteluun: 

1.50 - 3.20 - 4.10