EsPa - BK-46

Su 16.6.2019 klo 17:00

EsPa - BK-46, Sunnuntai 16.6. klo 17:00 Matinkylä TN1

Tuttu vastus, uusi sarjataso

Sunnuntain kamppailuun saapuu vieraaksi BK-46 Karjaalta joka viime kauden päätteeksi putosi Kakkosesta. Keltavihreellä on kokemusta vieraista takavuosilta neljästä samassa lohkossa tahkotusta kakkosen kaudesta. Viimeksi kohdattiin 2017, kakkosen päätöskierroksella, jolloin voitolla polkagrisenit olisivat menneet jaetulle ykköstilalle ja ykkösen karsintaan. 4-1 voitosta huolimatta keltavihree putosi kolmoseen ja karjaalaiset jäivät tämän tappionmyötä lohkossa neljänneksi ja jo budjetoitu nousukarsintapaikka jäi kolmen pisteen päähän.

Tämä kausi on ollut vaikea raitapaidoille, maaliteko on tökkinyt ja 8 ottelun saldona on vain 10 tehtyä maalia kun päästettyjen sarakkeessa on 11. BK:n ottelut ovat siis olleet hyvin pienimaalisia joka kertoo sen että puolustuspeli on ollut kohtuullisen hyvää. Pisteitä näistä otteluista BK-46 on kerännyt kolmella voitolla ja kolmella tasurilla yhteensä 12 joilla sijoitus on keskikastissa 6. Joukkueen paras maalintekijä on Mergim Bushi kolmella osumallaan, loput maalit jakaantuvat kuudelle pelaajalle.

Lohkokakkosena otteluun lähtevällä kotijoukkueella on viidestä viimeisestä ottelusta neljä voittoa ja yksi tappio maalieron ollessa näistä otteluista huima 22-5. Viimeksi kyytiä sai lohkon pohjalle juuttunut Fc HIK jolta espoolaiset kävivät noutamassa kolme pistettä 0-9 lukemin. Viime otteluissa viimeistely on ollut laadukasta ja lohkon maalipörssin neljän parhaan joukosta löytyykin kaksi keltaisten pelaajaa, jaetulta kakkostilalta Masi Appelqvist kahdeksalla ja nelostilalta Masa Pirhonen kuudella maalilla. Joukkueen sisäisen maalipörssin kolmantena on neljästi onnistunut Tommi Virkkunen. Kun verkkoja on soitellut kahdeksan muutakin pelaajaa voi todeta että joukkueesta löytyy ratkaisukykyä laajalla rintamalla.

Sunnuntain ottelu ei missään nimessä tule olemaan helppo, BK-46 on joukkue josta löytyy taitoa ja kokemusta. Karjaalaiset ovat parhaimmillaan ilkeä joukkue jonka puolustusta on vaikea ohittaa, mutta tällä kaudella joukkuepeli ei ole vakuuttanut ja jopa sikakatsomosta on tullut kritiikkiä omalle joukkueelle. Tilastot ja todennäköisyydet ovat kuitenkin selkeästi kotijoukkueen puolella.

Ennakkotoimituksen kerroinarvio otteluun:

1.40 - 4.20 - 4.80