QUÈ ENS TROBEM SI OBRIM LES PORTES D'ES LICEU AL MÓN?

6è EP

Àrea: Coneixement del medi natural, social i cultural

Competències específiques

Competència específica:

CE5. Identificar les característiques dels diferents elements o sistemes del medi natural, social i cultural, analitzant la seva organització i propietats, i establint relacions entre aquests, per reconèixer el valor del patrimoni cultural i natural i emprendre accions per a un ús responsable, la seva conservació i millora.

Criteri d'avaluació:

5.1. Identificar i analitzar les característiques, organització i propietats dels elements del medi natural, social i cultural a través de la indagació utilitzant les eines i processos adequats.

5.2. Establir connexions senzilles entre diferents elements del medi natural social i cultural mostrant comprensió de les relacions que s'estableixen.

Sabers bàsics

C. Societats i territoris

2. Societats en el temps

  • Les expressions artístiques i culturals medievals, modernes i contemporànies i la seva contextualització històrica des d'una perspectiva de gènere. La funció de l'art i la cultura en el món medieval, modern i contemporani.

  • El patrimoni natural i cultural com a bé i recurs; el seu ús, cura i conservació.

Àrea: Català

Competències específiques

Competència específica:

CE5. Produir textos escrits i multimodals, amb correcció gramatical i ortogràfica bàsiques, seqüenciant correctament els continguts i aplicant estratègies elementals de planificació textualització, revisió i edició per construir coneixement i donar resposta a demandes comunicatives concretes.

Criteri d'avaluació:

5.1.Produir textos escrits i multimodals de relativa complexitat, amb coherència i adequació, en diferents suports, progressant en l'ús de les normes gramaticals i ortogràfiques bàsiques al servei de la cohesió textual i mobilitzant estratègies senzilles, individuals o grupals, de planificació, textualització, revisió i edició.

Competència específica:

CE6. Buscar, seleccionar i contrastar informació procedent de dues o més fonts, de forma planificada i amb el degut acompanyament, avaluant la seva fiabilitat i reconeixent alguns riscos de manipulació i desinformació, per transformar-la en coneixement i comunicar-la de manera creativa, adoptant un punt de vista personal i respectuós amb la propietat intel·lectual.

Criteri d'avaluació:

6.1. Localitzar, seleccionar i contrastar informació de diferents fonts, incloses les digitals, citant-les i recreant-les mitjançant l’adaptació creativa de models.

Sabers bàsics

B. Comunicació

3. Processos

  • Producció escrita: ortografia reglada en la textualització i l’autocorrecció. Coherència, cohesió i adequació textual. Estratègies bàsiques, individuals o grupals, de planificació, textualització, revisió i autocorrecció. Ús d’elements gràfics i paratextuals al servei de la comprensió. Escriptura en suport digital acompanyada.

Avaluació

En el context d’aquest model d’avaluació, el docent acompanya, guia i qualifica aquells processos que consideri rellevants en aquesta situació d’aprenentatge.

S'han realitzat les següents activitats d'avaluació:

    • Avaluació per part del mestre del document amb la informació trobada i seleccionada.

    • Avaluació per part del mestre de la presentació (part formal) i de l'expressió oral.

    • Autoavaluació de la feina feta en grup mitjançant una rúbrica de treball cooperatiu.

    • Autoavaluació de l'aportació individual de cada un i una al projecte."