Jocs cooperatius

Jocs cooperatius

Davant la necessitat d'oferir propostes educatives específiques per les necessitats individuals dels nostres alumnes hem desenvolupat aquesta proposta didàctica que fomenta la participació de tots els infants.

Piaget relaciona el joc amb la intel·ligència de l’infant, aspecte pel qual relaciona el desenvolupament dels estadis cognitius amb el desenvolupament del seu joc.

Objectius generals

  • Entendre la necessitat de basar-se en una educació inclusiva que parteixi de les necessitats individuals de cada infant.
  • Valorar la importància del joc com a estratègia educativa facilitadora de les relacions interpersonals.
  • Potenciar l’estimulació de la creativitat dins el context d’un grup d'alumnes de diferents edats que coopera per resoldre problemes mitjançant el joc.

Tipus de jocs

Principalment, els jocs que es proposen són de tipus:

  • Jocs motrius i d’integració social: En els que els infants van realitzant moviments lliures per tal d’aprendre a utilitzar el seu cos correctament. Quan l’infant creix, augmenta la dificultat i això és el que proporciona el plaer per continuar realitzant aquest tipus de joc.
  • Joc simbòlic: Durant l'etapa d'educació infantil culmina el procés d'adquisició del llenguatge i aquest tipus de jocs ajuda a l'infant a la seva capacitat de representació.
  • Jocs de construccions: Es tracta d’un joc de destresa motriu fina o gruixuda que ens permet treballar l’equilibri, les dimensions, i altres conceptes espaitemporals.